Skip to Content

Tips weekendje weg cadeau geven

Tips weekendje weg cadeau geven

Een weekendje weg: wie wil dat nou niet? Weet je dus even niet wat je iemand geven moet of wil je hem of haar verrassen met een bijzonder cadeau? Dan is het zeker een aanrader om deze persoon te verrassen met een paar dagen erop uit. Natuurlijk kun je dit op verschillende manieren doen en wij geven je hier een aantal suggesties voor cadeau!

Je partner verrassen of iemand anders?

Natuurlijk maakt het wat het geven betreft wel een verschil of je zelf ook met dat weekendje meegaat of dat je iemand anders een mogelijkheid geeft ergens te overnachten.

Wil je je partner verrassen en samen dus weggaan, dan kun je van tevoren alles al regelen en je partner ‘overvallen’ met een minivakantie. Gaat het om een leuk cadeau voor bijvoorbeeld je ouders of het jubilerende echtpaar, dan is een bon waarschijnlijk een beter plan.

Koffers gepakt en gewoon gaan

Verras je je partner? Houd je vriend of vriendin wel van verrassingen? Boek het geheel, pak stiekem de koffer en doe net alsof jullie gewoon op theevisite gaan bij je ouders…om vervolgens doodleuk het huis voorbij te rijden en op weg te gaan naar jouw vakantieadres.

Een grotere verrassing kun je bijna niet cadeau geven, toch? Is je partner niet zo gecharmeerd van verrassingen en kun je hem of haar beter even eerst voorbereiden? Dan kun je aan de volgende mogelijkheden denken.

Een voucher maken

Boek wel dat weekendje weg en maak hier een mooi cadeau voucher van dat je aan je partner geeft. Je kunt dit zo mooi maken als je zelf wilt. Zoek een mooie afbeelding van de plek waar je heengaat en schrijf er een paar lieve woorden bij. Dit laat je afdrukken op een mooi kaartje bij een fotowebshop of je print het gewoon zelf.

Ben je goed in papier vouwen? Of houd je wel van knutselen? Dan kun je het uiteraard nog veel creatiever doen. Vouw een bootje als jullie daarmee weggaan. Of vouw een mooi hart of bloem en schrijf hier de tekst op (of plak er de foto op). Hoe creatiever het cadeau hoe leuker!

Laat hem of haar maar raden!

Een andere leuke manier is om het te vertellen met pakjes. Is je schat jarig? Dan kun je door middel van pakjes je partner (of een ‘gewone’ vriend of vriendin met wie je op stap gaat, natuurlijk) laten raden waar jullie heen gaan.

Het eerste pakje zou dan de aankondiging kunnen zijn dat jullie weg gaan en dat er nu geraden mag gaan worden waarheen. Zoek dingen bij elkaar die iets vertellen over de reis die jullie gaan maken.

Vertel het met coördinaten!

Eveneens een raadspelletje, maar nu op een andere manier. Je kunt een mooi kaartje laten afdrukken met opnieuw een leuke tekst of een mooie foto. Daarop verklap je niet de bestemming, maar wel de coördinaten van de bestemming. Laat ze maar even zoeken waar jullie dan heen gaan!

Op stap met een groep

Gaan jullie met een groep weg en ben jij degene die alles geregeld heeft? Wil je eigenlijk zo lang mogelijk geheim houden waar jullie dan heen gaan? Zeg niks, meld enkel en alleen wanneer jullie weggaan, zodat er vrij gevraagd kan worden en dat soort zaken. Vervolgens kun je bijvoorbeeld iedere week of iedere dag van de laatste week voor vertrek een kleine hint geven. Natuurlijk verklap je niks!

Wat schrijf je op een kaartje?

Je kunt op het kaartje uiteraard gewoon heel kort en bondig vertellen waar jullie heen gaan en wanneer. Maar het klinkt veel liever als je dit met een mooie uitleg doet waarom. Of laat de romanticus in je los en ga voor een gedichtje!

Hoe geef je een weekendje weg aan anderen?

Een weekendje weg geven als verjaardagscadeau, dus niet om zelf mee te gaan, wil eigenlijk zeggen dat je dus een voucher geef. Een cadeaubon, waardoor de mensen zelf kunnen bepalen waar ze heen willen en wanneer. Hiervoor heb je meerdere mogelijkheden.

Waar ga je heen?

Je wilt je partner verrassen, dat is toch vaak het achterliggende idee. Uiteraard is er geen standaard antwoord te geven op de vraag wat voor soort weekendje weg dan het beste is. Dat hangt helemaal af van jullie interesses! Maar vraag jezelf de volgende dingen eens af:

  • Is er een plek waarvan ze/hij altijd zegt daar een keer heen te willen? Denk bijvoorbeeld aan een hotel aan zee.
  • Is er een plek waar jullie mooie herinneringen hebben liggen? De eerste keer samen op vakantie, bijvoorbeeld
  • Houden jullie van romantisch? Kies dan voor een knus, intiem huisje, midden in de natuur
  • Houden jullie van luxe? Kies dan juist voor een hotel
  • Houden jullie van actie? Kies dan een bestemming waar veel te doen is
  • Houden jullie van uitgaan of cultuur? Dan is een stad natuurlijk dé plek
  • Houden jullie juist van het buitenleven? Kies dan een plekje midden in de natuur of vlakbij een natuurgebied, waar mooie excursies te maken zijn.
  • Ook de afstand kun je in je achterhoofd houden! Ver weg kan aanlokkelijk zijn, maar gaat wel van de tijd af dat je er bent.

Wil je toch vooral iets anders dan anders? Dan zou je aan bijzondere plekken kunnen denken waar je heen wilt. Kies bijvoorbeeld voor een boomhut of een pipowagen. Een B&B hoog in een toren, op een kasteel of (ja, die is er echt!) een hotelkamer in een voormalige havenkraan! Uniek overnachten maakt je weekend vanzelf al bijzonder en dan heb je zelf nog niks gedaan…

Nou ja, je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het is er gewoon! Zeker in combinatie met een raadsel is dit heel leuk om te geven. Want als je een havenkraan als aanwijzing geeft, dan snap je daar toch helemaal niets meer van?

Wil Cats

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.