Skip to Content

Tirol (Oostenrijk)

Tirol (Oostenrijk)

Lekker op vakantie naar Tirol. In de winter een fijne plek om op wintersport te gaan. Maar Tirol heeft ook in andere seizoenen veel moois te bieden. Welke bezienswaardigheden mag je echt niet missen als je Tirol bezoekt?

De Swarovski Kristallwelten in Wattens 

Kristal blinkt overal in deze Kristallenwelten in Wattens. Het is een prachtig kunst- en avonturenpark en zal al je zintuigen betoveren. Een oppervlakte van 7,5 hectare met allerlei attracties glinstert en glimt je tegenmoet. Het is ontworpen door multimediakunstenaar André Heller ter ere van het honderdjarig bestaan van Swarovski.

Bij de ingang van het park is een grote reus te vinden. Deze reus zou zijn schatten hier opgeslagen hebben in kamers en deze kun je dus bezoeken. Het park is een mix van hedendaagse en klassieke kunst. Zo is er een wolk in het midden van de tuin, die bestaat uit ruim 800.000 Swarovskikristallen die met de hand geplaatst zijn!

Er is een speeltoren voor de kinderen en een doolhof in het park, maar je vindt er ook een kunstmuseum, een winkelgedeelte en een restaurant.

Meer info vind je hier.

Vesting Kufstein

‘Ja, dat is Kufstein, waar ik heen wil…’ misschien ken je het lied wel? Kufstein is zeker wel een plek om even naar toe te willen. Want wat een prachtige vesting is hier te vinden.

Met zijn mooie witte muren en het grootste openluchtorgel ter wereld (ook wel “Heldenorgel’ genoemd). Het dateert uit 1205 en heeft al veel meegemaakt. De ingang van het kasteel vind je in het centrum van Kufstein, achter de parochiekerk.

Meer info vind je hier.

Voetgangershangbrug in Tibetaanse stijl in Reutte

Even van de ene kant naar de andere kant over een voetgangersbrug klinkt niet bijzonder. Maar dat is bij deze heel lange hangbrug zeker wel het geval. De brug is gemaakt in Tibetaanse stijl en maar liefst 406 meter lang! En dat zou nog niet zo eng zijn, als het ding niet 114 meter hoog zou hangen!

Met hoogtevrees zal je het waarschijnlijk liever links laten liggen, maar anders is het een machtige ervaring. Highline 179 daagt je uit om op een andere manier naar de mooie bergen in Tirol te kijken! Leuk detail: de brug is te vinden in het Guinness Book of Records omdat het de langste in zijn soort is!

Meer info vind je hier.

Alpenzoo Innsbruck en skischans

Een dagje dierentuin is altijd welkom, zeker als je met kinderen op vakantie bent. In Innsbruck vind je de Alpenzoo, waar je meer dan 2.000 alpine dieren zult vinden. De inheemse dieren (in de Alpen) kan je bijna allemaal ook in de winter zien. In de dierentuin vind je ook een grote speeltuin met berengrot.

Meer info vind je hier.

Als je dan toch in Innsbruck bent, dan zou je ook nog een kijkje kunnen nemen bij de skischans van de stad. Je vindt hier een prachtig panoramarestaurant, waar je heerlijk kunt eten en ondertussen een 360-graden uitzicht hebt over de indrukwekkende omgeving.

Meer info vind je hier.

Hexenwasser Söll

Voor de kinderen is een dagje Hexenwasser een dag vol plezier. Heksenwater (als we het even vertalen) is een themapark bij het middenstation van de kabelbaan van Söll. Het is een waterpark en bestaat uit heel veel water. Beekjes en vijvers waar allerlei waterspellen gedaan kunnen worden.

Je vindt hier ook restaurants, speelplekken en allerlei andere leuke dingen. Wat ga jij ontdekken? Ga je kijken bij het Bijenhuis, het Blauwe Wonder of ben je meer benieuwd naar hekserij? Of misschien toch maar even naar het Ravennest?

Op de voorgrond staat dan ook de natuur met zijn kleine en grote wonderen. Op blote voeten door het water en luisteren naar de klankschalen. Zelf op pad en deels rondgeleid worden. Het is er allemaal. 

Meer info vind je hier.

Zilvermijn Schwaz

De mijnen in; een heel ander soort avontuur. In Schwaz kan je 800 meter onder de grond het oude mijnbouwmetropool ontdekken. De mijnspoorlijn neemt je mee door de grootste zilvermijn in de late Middeleeuwen. Door de rondleiding maak je kennis met deze bijzondere mijnwereld. Tot 85% van het zilver wereldwijd kwam hier vandaan!

Meer info vind je hier.

Tiroler Bauernhöfe Museum in Kramsach

Een mooi openluchtmuseum waar je kennismaakt met de typische Tiroolse boerderijen. 14 Authentieke boerderijen kun je in dit park bewonderen. Een mooi park om ook gewoon lekker doorheen te banjeren en van de mooie omgeving te genieten. Je vindt er een smid, een herberg, een molen, een houthakkershut en meer en het is zo aangelegd dat het op een echt dorp lijkt.

De boerderijen en andere bouwwerken liggen dan ook verspreid over het grote terrein (8,5 hectare) zoals het in het echt ook was/is. Er zijn huizen bij waar je kunt kijken naar geprojecteerde verhalen op de muur. En ook voor kinderen is het leerzaam en leuk.

Wat de wandeling betreft: die doe je gewoon lekker zelf en is 3,2 km lang als je de rondweg precies zo volgt. Zoals gezegd: geniet ervan op je eigen tempo. Wil je graag meer horen? Misschien is een rondleiding dan wel zo leuk voor je. Deze duurt ongeveer twee uur.

Meer info vind je hier.

Boottocht over de Achensee, met tandradbahn

Een pareltje is de Achensee. Gelegen in het Achental, waarvoor je eerst al moet stijgen om er te komen. Het wordt in sommige reisboeken zelfs vergeleken met de Noorse Fjorden, omdat het wordt omringd door bergen die uit het water opstijgen. De Achensee is het grootste meer van Tirol en een boottocht is zeker een prachtige manier om te genieten van deze machtig mooie omgeving.

Je kunt op verschillende plekken uitstappen, bijvoorbeeld in het toeristische Pertisau. De boot vaart namelijk standaard rondjes, zoals het openbaar vervoer. Of boek een mooie boottocht met een heerlijke maaltijd erbij. Het Achental kan je ook bereiken door in Jenbach op de trein te stappen.

Dit is een stoomkogeltrein (nog de enige die in gebruik is) die je omhoog de bergen in voert en waarmee je tussen Pertisau en Maurach uitkomt, alwaar je ook op de boot kunt stappen.

Meer info over boottochten vind je hier.

Meer info over het treintje vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.