Skip to Content

Toverland Sevenum in de winter

Toverland Sevenum in de winter

Zo af en toe gaan we met onze kinderen naar een attractiepark. De ervaring leert dat groot niet altijd beter hoeft te zijn. Zeker niet met jonge kinderen. Een dagje uit gaat er dan heel anders aan toe. We hadden een uitnodiging gekregen om een dagje naar Toverland, in Sevenum Limburg te komen. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Was gelijk de eerste keer met drie kinderen achterin de auto. Toen ik het er met een andere mama over had gaf ze aan dat het vooral heel leuk was voor oudere kinderen.

Omdat er heel veel achtbanen waren. Toen de weersvoorspelling aangaf dat er 90% kans was op regen twijfelde ik of het nog wel verstandig was. Een blik op de website leerde dat er ook een indoor gedeelte was, sterker nog de rest van het park is niet eens open in de winter. Dat is wel erg fijn.

Toverland Sevenum

Zondagochtend was het dus op tijd opstaan, kinderen aankleden, flesjes / ontbijt en hop de auto in. Na een kleine twee uur rijden waren we er. Het attractiepark ligt vlakbij de snelweg, dat maakt het makkelijk te vinden. We kwamen rond half elf aan, en waren een van de eersten. Van de enorme parkeerplaats was nog niet eens de helft van de eerste rij gevuld (een kleine tiental auto’s). We werden warm welkom geheten door de karakters die in dit park een rol spelen. Zo leuk gedaan, onze dochter begon al wild te zwaaien oen ze in de auto zat.

Sterker nog, voor het eerst durfde ze een handje te geven en liep ze zelfs aan de hand van Morrel het varkentje en Toos de tovenaarsdochter naar de ingang. Dit deden ze echt ontzettend leuk, ze gingen ook gewoon mee naar de kassa en deden alsof ze met haar naar binnen wilden gaan. De ingang en de rest van de hal is helemaal aangekleed alsof je een sprookje van 1001 nacht binnenloopt. Onze dochter vond dit helemaal het einde. Eenmaal binnen was er zoveel te zien dat ze het gelijk op een lopen te zetten, hoezo eerst je jas uittrekken?

Kinderspeelplaats

Bij de ingang kom je gelijk in een enorm speelgedeelte. Helemaal perfect ingesteld op jonge kinderen die hier kunnen klimmen en klauteren naar hartenlust. Zelfs onze zoon had het hier prima naar zijn zin. Het was nu nog erg rustig, dus kon hij rustig zijn eigen gang gaan. Achter het enorme klimkasteel hadden ze ook een soort mini parkje voor jonge kinderen compleet met schommelbank, draaimolen en de wijzer van een klok die als schommel dient. Hij vond het allemaal in ieder geval fantastisch en had zo’n brede glimlach op zijn gezicht.

Klauterpaleis

Toen de achtbaan in het zicht kwam werden de ogen helemaal groot. Die was het helemaal. Rustig gingen we verder met ons rondje langs de attracties. Het was erg fijn dat het zo rustig was. Daardoor konden we overal in zonder te hoeven wachten. We konden ook gewoon rustig blijven zitten. De ene attractie werd nog meer gewaardeerd dan het andere. Papa ging even los met het dansspel, om vervolgens achter zijn dochter aan te rennen in het enorme klimrek.

Attracties

De achtbaan werd natuurlijk ook uitgetest. Hier moest ze nog even bewijzen dat ze wel 90 cm was. Vervolgens kreeg ze een handige stempel zodat ze die een volgende keer gewoon kon laten zien. Een kleine twee uur later hadden we vrijwel alle attracties een keer gehad.

Lunchtijd

Tijd om even te zitten en wat te eten. Op twee plekken bieden ze eten aan. Waaronder een supergezellig ingericht oosters restaurant. Jammer dat veel van de hoekjes bezet waren met tassen terwijl er niemand te bekennen was. Je kon onder andere kiezen voor de vers belegde broodjes van Delifrance. Of gewoon heel fout een patatje; dat hoort er stiekem toch wel een beetje bij op zo’n dag.

De prijzen kwamen op mij heel gangbaar over, niet overdreven hoog zoals je soms wel eens ziet in een attractiepark. Voor de kinderen waren er speciale kidsboxen met frietjes, een snack, pakje drinken en een goocheltruc als verrassing. Die viel in goede aarde, ook bij het jongetje aan de tafel naast ons. Ze had gelijk door hoe het werkte en heft tien minuten aan een stuk zitten ’toveren’.

Tovervoorstelling van Toos

Om een uur was er een voorstelling van Toos; dit was een kort opzwepend programma waarin het karakter Toos een aantal liedjes zong en de kinderen uitdaagde om mee te dansen. En ze met behulp van de kinderen op zoek ging naar de gekleurde paraplu van moeder. Natuurlijk ging het een beetje mis en kwam er wat tovenarij bij kijken. Voor je het weet was het over en mochten de kinderen met Toos op de foto. Onze dochter had iets anders in gedachten; nog een keer van de enorme waterglijbaan!

Buiten spelen

Van de voorspelde regen was er niet veel te merken. Konden we heerlijk even in de buitenspeeltuin spelen. Daar waren trampolines die het natuurlijk altijd goed doen. Rond half vier was er een speciale voorstelling van Bob de Bouwer. Die tijd was makkelijk te overbruggen in de vele klimtoestellen. Zelfs mama moest er aan geloven op het enorme klimkussen. Dat vond ze toch wel erg gaaf met zijn tweeën zo hoog mogelijk klimmen en dan naar beneden glijden.

Bob de Bouwer

Rond drie uur begonnen de aankondigingen voor de speciale show. Voorzichtig trok iedereen richting het podium en gingen we ook op zoek naar een plekje. Dit was echt goed georganiseerd; alle kinderen mochten met een volwassene op de grond zitten, wandelwagens en buggy’s werden naar de achtergrond gedirigeerd. Helaas zijn er dan altijd nog een paar volwassenen die ‘voorpiepen’ zodat ze alles kunnen filmen. Ze was toch wel heel erg moe, halverwege was het dan ook voorbij en gingen we naar huis.

Naar huis

Kortom, zelfs met alleen het binnengedeelte Land van Toos open was het een groot succes voor onze jonge kinderen. Op de zweefmolen na kon onze dochter (groter dan 90 cm) overal in. Zelfs voor de allerkleinsten heb je de rupsenbaan. Je betaald voor de winteropening 12,50 per persoon, ook voor kinderen vanaf 90 cm. Overal stonden er houten bankjes zodat je rustig kon zitten. Je zag dan ook veel mama’s of papa’s met een boek zitten terwijl de kinderen alle kanten op rennen. Ze hebben de dag van hun leven gehad en waren helemaal op.

Op de terugweg hadden we drie slapende kinderen op de achterbank. Wel zo fijn. Erg prettig dat er ook hier genoeg aandacht is voor deze leeftijd met geschikte attracties, waar zelfs onze zoon bij een paar naar binnen kon en faciliteiten zoals voldoende ruime verschoningsruimten en magnetrons waar je zelf je babyvoeding kan opwarmen.

Andere aanraders in de omgeving zijn een bezoek aan Mattel Play Sevenum! en de dag afsluiten bij ABC Restaurants Sevenum. Overnachten kan onder andere bij Landal de Schatberg.

Meer informatie vind je hier.

Zijn jullie al eens naar Toverland geweest?

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.