Skip to Content

Uit eten Noord-Limburg; kindvriendelijke restaurants met speelhoek en ijssalons

Uit eten Noord-Limburg; kindvriendelijke restaurants met speelhoek en ijssalons

De zomer breekt aan en dus komen de vakantieplannen op tafel. Zelf zijn we in het voorjaar een weekend in Noord-Limburg geweest en hebben daar zeer leuke eetgelegenheden voor kinderen gespot! Graag geef ik wat suggesties voor een etentje buiten je eigen vakantieverblijf om jezelf (en je kinderen) nog eens extra te laten verwennen. Vakantie is immers vakantie, de ‘niets moet alles mag’-gedachte komt dan bij mij direct naar boven en niet altijd ‘moeten’ zorgen voor het eten hoort daar ook bij. De volgende eetgelegenheden kan ik je aanbevelen in Noord-Limburg.

IJs- en lunchroom Lo Solé te Sevenum

IJssalon en Lunchroom Lo Sole Sevenum - Mamaliefde.nl

Bij ijs- en lunchroom Lo Sole in Sevenum hebben we zelf genoten van een zalige lunch en als toetje een onvergetelijke coupe ijs. We aten nog net onze vingers niet op. Vriendin en ikzelf begonnen met een lunchgerecht terwijl de kleine dametjes speelden in de speelhoek. Daarna kwam het ijs. Hoewel we al rijkelijk gevuld waren, was het ijs zo lekker dat we gaatjes creëerden. Wat een smaaksensaties! Het is overigens ook mogelijk bij Lo Solé te dineren. Aangezien de afstand hier vandaan niet groot is, gaan we zeker snel weer eens terug.

Zodra je binnenstapt word je heel gastvrij ontvangen. De kinderen hoeven niet aan tafel te blijven, achterin de gelegenheid is speciaal een hoek ingericht waar ze kunnen spelen. Je kan dus heel bewust een tafel reserveren achterin.

Ook het terras is een aanrader! Nu was het toen wij er waren echt te fris, maar zeker in de zomermaanden nodigt dit uit tot een heerlijk verblijf. Je kan kiezen om ‘even’ snel jezelf te trakteren op een ijscoupe of wat langer daar te verblijven met een uitgebreide keuze om te lunchen of dineren.

Helaas waren onze dametjes te vermoeid om een heel diner uit te zitten, want de gerechten op de kaart lonkten. Misschien maar goed ergens, want na de lunch gerechten zaten we haast al te vol om nog van het goddelijke ijs te kunnen genieten! Al hadden de dametjes daar geen last van. Die smulden van het zalige ijs. Echt een aanrader indien je in de buurt bent!

Meer informatie vind je hier.

Pannenkoeken Specialiteiten Restaurant De Bosrand te Arcen

Pannenkoeken specialiteiten restaurant de bosrand - Mamaliefde.nl

Niet tijdens het weekendje weg, maar op een ander moment zijn we bij restaurant De Bosrand gaan eten. Het was warm genoeg om de pannenkoek buiten op het mooie terras te nuttigen met uitkijk op de midgetgolfbaan, waar je voor een bescheiden bedrag een ronde kan ‘slaan’. We hebben dit zelf niet gedaan, maar de baan lag er schitterend onderhouden bij! Het is gewoon enkel al mooi om er rond te lopen.

Dochterlief had meer belangstelling voor de tuin zelf dan de pannenkoek, maar ze smaakten goed. Het restaurant staat goed aangeschreven in de omgeving. Het geheel, zeker om te combineren met een potje Midget Golf in mijn ogen een aanrader.

Meer informatie vind je hier.

De Perdstal te Venray

Perdstal Venray - Mamaliefde.nl

Bij de Perdstal hebben we echt genoten! Het geheel bij elkaar, de omgeving, de inrichting, de verrukkelijke pannenkoeken, en zelfs een speelzolder voor de kinderen. Ook mochten we een kijkje nemen in de keuken waar de pannenkoeken werden gebakken. Erg leuk om te doen! Er waren veel gasten in de tijd dat wij er waren, wat in mijn ogen meer zegt dan duizend positieve woorden. Ook heb ik zelden zo’n lekkere pannenkoek gegeten, zelfs de vriendin die normaal nooit hartig neemt, had na een hap van mijn pannenkoek spijt dat ze voor een simpele variant had gekozen.

De pannenkoeken worden via een speciaal recept gemaakt en zijn echt een ervaring die je niet wilt missen. Zelden zo lekker gegeten! Helaas ging ik niet met het recept naar huis, maar de ingrediënten waren direct uit de omgeving verkregen. Meel van de molenaar, eieren direct bij de boer vandaan, ect. Een goede stimulans van de eigen regio en uiteraard zeer vers en dat was te proeven. Ook daar gaan we zeker nog eens terug!

Meer informatie vind je hier.

Taste & Go te Wellerlooi

Taste en Go - Wellergo - Mamaliefde.nl

Bij Taste & Go krijg je echt alles direct van het land op je bord. Verser dan vers, worden de producten bereid en je proeft smaaksensaties die elders vaak al verdwenen zijn door de vertraging in het moment van ‘oogsten naar je bord’. Nog nooit heb ik zulke lekkere verse carpaccio gegeten, met zoveel verschillende smaken. We hadden op het moment van lunchen trek dus koos ik voor een grote carpaccio, aangezien je dat ‘normaal’ zo opeet. Wel ditmaal had ik werkelijk moeite het op te krijgen, hoewel overheerlijk, het vulde goed!

De dametjes werden beziggehouden met tekeningen en konden lekker rondlopen. Naast eten, kun je daar ook in de kleine winkel de producten uit de streek aanschaffen om thuis te kokkerellen. Terwijl we daar waren, was er veel klandizie, wat enkel maar bevestigt dat de kwaliteit voortreffelijk is. Al proefden we dat al, wij zijn overtuigd! Ook daar hoop ik snel weer terug te keren. Zeker omdat de prijzen zeer netjes zijn. Elders betaal je het dubbele en minder kwaliteit, dat zegt in mijn ogen genoeg!

Meer informatie vind je hier.

Passi te Horst

IJssalon Passi te horst Limburg - Mamaliefd.enl

Bij ijssalon Passi in Horst kan je jezelf trakteren op heerlijke ambachtelijk gemaakt ijs. Ook hebben ze verrukkelijke chocolade en koffie. Het hele gezin komt hier geheid aan zijn trekken. Ze werken met verse producten van het land. Uiteraard ontbreekt ook verse Limburgse vlaai niet als mogelijkheid en de chocola kan genuttigd worden bij een kop koffie of thee, of in cadeauverpakking worden meegenomen. Een aparte vermelding (nog zonder bezoek), omdat ik uit betrouwbare bronnen heb vernomen, dat het erg goed staat aangeschreven in de omgeving!

Meer informatie vind je hier.

Er is nog veel meer…

Buiten deze uitgelichte eetgelegenheden is er veel meer te vinden in Noord-Limburg, van zeer eenvoudig tot uitgebreide diners! Iedereen kan zijn smaakpapillen hier de kost geven. Met of zonder kinderen er is heel veel keus. Op de site Liefde voor Limburg vind je een uitgebreid overzicht van allerlei eetgelegenheden. Limburgers staan evenals Brabanders niet voor niets bekend als bourgondische liefhebbers. Proef en ervaar!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Liefde voor Limburg

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.