Skip to Content

Leuke uitjes op maandag (studiedag) met kinderen

Leuke uitjes op maandag (studiedag) met kinderen

Er op uit op een maandag: niet echt de meest ideale dag om weg te gaan. Tenminste, niet om ergens heen te gaan op de bonnefooi. Want lang niet alles is open op deze dag. Maar als je kind net vrij heeft door een studiedag, is het juist wél een leuke dag om weg te gaan.

Al is het alleen al omdat je dan niet over de hoofden loopt omdat de meeste kinderen wel gewoon school hebben. Wat je reden ook mag zijn, je wilt weg op een maandag en weten wat je dan kunt doen! Check dit artikel want we hebben heel leuke ideeën voor je verzameld!

De stad in (met de trein)

Op maandagochtend zul je nog even op moeten passen, want dan kunnen er inderdaad winkels besloten hebben om nog even dicht te blijven (tenminste wel hier bij mij). Maar op maandagmiddag zul je weinig verschil meer merken met andere dagen. En toch is het vaak wel rustiger dan op andere dagen.

Heerlijk de stad in, lekker shoppen en natuurlijk gewoon ook een terrasje pakken of binnen een gezellig plekje om iets te drinken vinden. Afsluiten met een etentje en je hebt gewoon een topdag!

Zin in een andere stad? Kijk eens bij de NS en zijn spoordeelwinkel. Daar kun je leuke steden voor een leuk bedrag vinden. Met de trein erheen, heerlijk relaxed, en vaak met ook nog koffie met wat lekkers erbij in de stad zelf!

Meer info vind je hier.

Madurodam

Nederland in het klein vind je in Madurodam. En dit leuke kleinste stadje is het hele jaar rond te bezoeken. Niet alleen leuk om erin rond te dwalen, maar de kinderen kunnen er ook lekker spelen in de speeltuinen, met water spelen en zich uiteraard vergapen aan al die kleine huisjes en straatjes.

Er is zelfs een piepkleine kermis! Omdat de bezoektijden niet het hele jaar hetzelfde is, is het wel een aanrader om toch even de site te checken. Kun je meteen reserveren!

Meer info vind je hier.

Lees ook: Madurodam

Valkenburg: Kasteelruïne en Fluwelengrot

Bezoek het stadje Valkenburg en natuurlijk neem je dan de Kasteelruïne en Fluwelengrot mee in je bezoek. Deze zijn dagelijks geopend en je kunt hier echt je hart ophalen aan de prachtige historie die hier aan je voeten ligt.

De ruïne kun je zelf doorheen lopen, maar de grot bezoek je onder begeleiding van een gids. Let wel op dat de grotten soms dicht kunnen zitten, bijvoorbeeld in verband met de kerstmarkt die hier gehouden wordt.

Verderop liggen de Mergelgrotten van Mergelrijk. Deze zijn helaas op maandag wel gesloten. Daarvoor zul je dus een andere dag moeten inplannen.

Meer info vind je hier.

Lees ook: Valkenburg bezienswaardigheden en grotten

Zwemmen in de Aqua Mundo

Op de bungalowparken van Center Parcs vind je prachtige subtropische zwembaden die niet alleen door gasten bezocht mogen worden. Iedereen kan een dagje komen zwemmen. Ook op maandag. Als je maar een kaartje vooraf reserveert via de site.

Neem een plons in het golfslagbad, ga die spannende wildwaterbaan af of geef je over aan de heerlijke bubbels van de whirlpools. Ieder zwembad heeft natuurlijk zijn eigen extra’s, de één wat meer dan de ander. Gelukkig kun je dit online makkelijk bekijken!

Meer info vind je hier.

Lees ook: Zwemmen bij Aqua Mundo

Attractiepark De Efteling

De Efteling staat bekend om zijn lange wachttijden. Wil je daar een keer heen met minder kans op drukte? Dan is juist die studiedag op maandag een uitkomst. Want juist het begin van de week staat als rustig te boek in dit gigantische attractiepark!

Meer info vind je hier.

Andere speel- of attractieparken

Er zijn wel meer parken die ook op maandag open kunnen zijn, alleen ligt het dan aan de datum waarop je wilt gaan. Op de Efteling na, zijn de meeste parken namelijk in de winter dicht of alleen in het weekenden geopend. Je zou dus je park naar keuze altijd even online kunnen bezoeken om te zien of je hier wel of niet naar toe kunt gaan!

De natuur in

Lekker de natuur in kan natuurlijk altijd. Het enige waar je nu rekening mee moet houden is het weer. Wil je met kinderen op stap en zien die het echt niet zitten om alleen maar een stukje te wandelen? Kijk dan eens bij Natuurmonumenten waar de OERRR-speeltuinen te vinden zijn. Natuurspeeltuinen op de mooiste plekjes. Leuk voor hen én voor jou.

Meer info vind je hier.

Lees ook: Natuurspeeltuinen & speelbossen Nederland

Fietsen en wandelen

Lekker met de fiets erop uit of een mooie tocht lopen. Met volwassenen is het niet ingewikkeld om op die manier op een maandag ook te genieten. Misschien is het even zoeken waar je een kopje koffie onderweg kunt krijgen, maar veel horeca is ook op maandag open.

Ga je met kinderen op stap, dan zal je iets extra’s in moeten plannen om het ook voor hen leuk te maken. Naast die natuurspeeltuinen kun je ook denken aan een wandeling langs een kabouterpad (kijk maar eens hier), van speeltuin naar speeltuin fietsen of lopen, een speurtocht maken of wat dacht je van een GPS-tocht. Die kun je zelf maken met een app. Je kunt hem ook bestellen. Lees maar snel verder!

GPS Speurtochten

Een speurtocht met GPS is het moderne spoorzoeken. Dit kun je doen met een groep en de startlocaties hebben 5 tot 15 GPS-apparaten beschikbaar. Op verschillende plekken in het land liggen deze locaties, dus is er vast ook wel 1 bij jou in de buurt te vinden.

Dagje treinen

Koop een dagkaart en stap in de trein en zie gewoon maar waar je uitkomt! Zorg dat je een kaartje hebt waarmee je dus onbeperkt mag reizen en je kunt heel bewust inplannen, maar waarom zou je het niet spannend maken en gewoon zomaar in een trein stappen en zien wat het je brengt? Geniet van de reis en de steden waar je uitkomt!

Andere ideetjes

Nog wat ideetjes in het kort:

  • Bezoek familie of vrienden waar je nooit aan toekomt
  • Ga naar de Wellness
  • Gewoon lekker genieten op een terrasje aan het water of juist in de stad
  • Dwalen door de polder met een fotocamera
  • Bezoek een beurs juist op maandag (want vaak blijft dat toch een dag dat het rustiger is)

Maak er simpelweg een heerlijke pyjamadag van, met lekkere broodjes en leuke gezelschapspellen…oké, of die leuke film)

Wil Cats

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.