Skip to Content

Overzicht leukste uitjes met kleuters

Overzicht leukste uitjes met kleuters

Op stap met kleuters vraagt om plekken waar veel gespeeld kan worden en nog mooier als er ook veel ontdekt kan worden. Dit kunnen de gewone uitjes zijn die je overal en nergens kunt vinden, maar uiteraard zijn er ook specifieke dagjes uit die voor kleuters erg leuk zijn. We hopen je met de volgende voorbeelden lekker op weg te helpen om een heerlijke dag uit met je kleuter(s) te hebben!

Spoorwegmuseum Utrecht

Spoorwegmuseum Utrecht - Nederland - Reis-liefde.nl

Houdt je kleintje van treinen? Dan is een bezoekje aan dit spoorwegmuseum hartstikke leuk. Geen duf museum, maar juist één waar van alles te beleven is. Zo zijn er attracties, waarbij je bijvoorbeeld plaatsneemt in een simulator of je daalt af met een lift naar een mijnenschaft. Maak het nog mooier door met de speciale Spoorwegtrein aan te komen bij het museum! Deze vertrekt vanaf het centraal station. Zo pak je die beleving ook meteen even mee.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Spoorwegmuseum met kinderen

Nijntje museum

Nijntje Museum Utrecht; leukste museum van Nederland met peuters, kleuters en kinderen - Reis-liefde.nl

Nijntje: welk kind kent dit leuke figuurtje niet? In het museum kunnen peuters en kleuters de wereld ontdekken waarbij de inspiratie wordt gehaald uit de boeken van Dick Bruna. Werelden die hierbij aanwezig zijn, zijn onder andere ‘de dokter’, ‘het verkeersplein’, ‘de dierentuin’ en meer.

Meer info vind je hier.

Lees ook: Nijntje museum

Schateiland in Zeumeren

Schateiland Zeumeren; Binnenspeeltuin & Strand - Reis-liefde.nl

Een avonturenpark waarbij de kinderen met Piraat Gouddukaat het eiland verkennen. Met het Speelkasteel, een zoektocht naar de schatkamer en gewoon heerlijk kunnen spelen. Maar je kunt ook meer leren over piraten.

Meer info vind je hier.

Lees ook: Schateiland Zeumeren

Plaswijckpark in Rotterdam

Plaswijckpark Rotterdam; (Indoor) speeltuin, dierentuin en nog veel meer! Leuk als het regent, of als de zon schijnt! - Reis-liefde.nl

Het Plaswijckpark is een park dat veel biedt voor de kids. Er is bijvoorbeeld een boemeltreintje, er zijn speeltuinen, een verkeerstuin, een waterspeeltuin, een kinderboerderij en ook nog een wandelpark (waar je zou kunnen picknicken) én er is een rondvaartboot. Waterfietsen, het kabouterpad lopen, de draaimolen in of kijken bij het theater. Te veel om op te noemen dus eigenlijk.

Meer info vind je hier.

Lees ook: Plaswijckpark Rotterdam

Apenheul

Dagje uit: Apenheul Apeldoorn met peuter en kleuter - mamaliefde.nl - Reis-liefde.nl

Dieren kijken in een dierentuin is één ding. Maar aapjes die gewoon bij je komen is toch echt wel een heel ander verhaal. Apenheul in Apeldoorn is voor iedereen leuk. Voor kleuters kan het best spannend zijn om opeens een aapje bij je te hebben, maar veel kinderen zullen er zeker van genieten en is het een prachtige ervaring! Naast apen zijn er leuke speeltuinen en worden er allerlei activiteiten georganiseerd.

Meer info vind je hier.

Lees ook: Apenheul

Koningin Julianatoren

Dagje uit attractiepark Julianatoren Apeldoorn - Mamaliefde.nl - Reis-liefde.nl

Eveneens in Apeldoorn vind je Koningin Julianatoren. Een attractiepark die vooral leuk is voor kinderen. Ook voor kleuters is er genoeg te beleven. Geen achtbanen die bedoeld zijn voor volwassenen, maar juist leuke attracties voor kinderen tot tien jaar. Om precies te zijn: meer dan 60 attracties!

Meer info vind je hier.

Lees ook: Julianatoren pretpark

Dinoland in Zwolle

Dinoland Zwolle; met dinopark, binnenspeeltuin en lasergamen - Reis-liefde.nl

Voor de grote dinofans is een bezoekje aan Dinoland in Zwolle vast het einde! Met allerlei attracties en overal dino’s wordt het een spannend uitje! Je kunt op expeditie, goud gaan zoeken, lekker spelen in de speeltuin of wat dacht je van fossielen zeven? Er is van alles te doen!

Meer info vind je hier.

Lees ook: Dinoland Zwolle

Linnaeushof in Heemstede

Linnaeushof; Europa's grootste speeltuin met Bennie Broek vanaf welke leeftijd? - Reis-liefde.nl

In Heemstede, op de grens van Bennebroek, vind je de grootste speeltuin van Europa! Daar moet je toch gewoon een keer geweest zijn! Met niet alleen heel veel speelplezier in de ‘gewone’ speeltoestellen, maar er is ook een grote waterspeeltuin, er zijn attracties, er is ook een binnenspeeltuin (naast alle buitenmogelijkheden), je kunt er waterfietsen of verdwalen in het doolhof. En dan hebben we nog niet alles gehad. Een dagje bomvol speelplezier dus voor de kids.

Meer info vind je hier.

Lees ook: Linnaeushof

Speelpark Oud Valkeveen

Speelpark Oud Valkeveen Naarden; speeltuin, strand en attracties - Reis-liefde.nl

Een ander prachtig speelpark is Oud Valkeveen in Naarden. Al 95 jaar kan er hier gespeeld worden. Nog lekker ouderwets spelen, zeg maar, hoewel er ook een theater is, er zijn attracties (ook binnen) en er is een bioscoop met kinderfilms. Voor peuters en kleuters is er zelfs een ‘eigen’ speeltuin, genaamd Miniland.

Meer info vind je hier.

Lees ook: Oud Valkeveen

Kabouters en andere sprookjes

Er zijn meerdere parken die zich richten op kabouters. Natuurlijk heb je het sprookjesbos in De Efteling, maar er zijn ook kleine parken die in zijn geheel gericht zijn op de jonge bezoekers.

Efteling

Caro theatershow in Efteling theater & meespelen als kind figurant - Reis-liefde.nl

De Efteling is het grote, bekende attractiepark wat ook voor kleintjes leuke dingen biedt. Zeker als je met een gemixt gezelschap bent (wat betreft leeftijden) kan de Efteling juist leuk zijn.

Meer info vind je hier.

Lees ook: Efteling

Kabouterland Exloo

Dagje uit; Kabouterland (Exloo) in Drenthe - Reis-liefde.nl

Zo is er ook het Kabouterland in Exloo. Dit is een dierentuintje met kabouters als het centrale thema. Een dagje uit tussen de kabouters, trollen en dieren is uiteraard juist leuk voor kleuters. Zowel binnen als buiten zijn er speeltuintjes te vinden.

Meer info vind je hier.

Lees ook: Kabouterland Exloo

Sprookjeswonderland Enkhuizen

Sprookjeswonderland Enkhuizen; kinderpark leuk in winter en zomer - Reis-liefde.nl

Of wat dacht je van Sprookjeswonderland in Enkhuizen? Dit park biedt een sprookjesbos, attracties, het kabouterdorp, voorstellingen, een kinderboerderij, natuurlijk een speeltuin en staat dan ook garant voor een heerlijke dag uit met een jong gezin!

Meer info vind je hier.

Lees ook: Sprookjeswonderland Enkhuizen

Algemene uitjes met kleuters

We eindigen met een lijstje van uitjes die je op heel veel plekken kunt vinden.

 • Kinderboerderij. Deze zijn natuurlijk in bijna iedere zichzelf respecterende gemeente te vinden… of bij bungalowparken!
 • Waterspeeltuin. Deze vind je in grote speelparken, maar ook net zo goed in parken in de stad. Leg je oor maar eens te luister bij andere ouders waar hun favoriete speelplek met water is.
 • Ballenbakken. Ook die kun je bewust opzoeken bij overdekte speelparadijzen. Maar de ballenbak in het tuincentrum wordt door deze leeftijd ook nog heel leuk gevonden. Wel zo goedkoop…en juist voor ‘eventjes’ weg een leuke mogelijkheid.
 • Maïsdoolhof. Op veel plekken aan het eind van de zomer te vinden. Vaak ook met leuke extra’s eromheen op de boerderij. Boerderijen en kleuters gaan zeker hand-in-hand!
 • Zwemstrandjes of het zwembad. Kies een zwembad wat leuke voorzieningen heeft voor kleuters.
 • Naar het strand. Vliegeren kan nog net te moeilijk zijn, maar lekker in het zand spelen en schelpen zoeken is minstens net zo leuk.
 • Naar de pannenkoekenboerderij. Vaak vergezeld van een leuke speelplek of ga eerst het bos bijvoorbeeld in.
 • Kabouterpaden vind je op steeds meer plekken. Raadpleeg de toeristische info van de omgeving waar je bent of zoek natuurlijk gewoon op internet.
 • Alle dierentuinen worden leuk gevonden door kleuters…Praktisch alle dierentuinen hebben naast de dieren grote speelplekken, die soms zelfs overdekt zijn.
 • Natuurspeeltuinen van Oerr van Natuurmonumenten vind je op meerdere plekken en laten je kinderen heerlijk genieten van het buiten zijn in de natuur.
 • Bezoekje aan een kasteel met kinderrondleidingen.
Wil Cats
Laatste berichten van Wil Cats (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.