Skip to Content

Voordelen All Inclusive; waarom, en verschil met ultra All Inclusive

Voordelen All Inclusive; waarom, en verschil met ultra All Inclusive

Op vakantie gaan is voor veel mensen een tijd om te kunnen ontspannen en je nergens zorgen over hoeven maken. Ze zijn dan ook op zoek naar vooral veel gemak. Een All Inclusive vakantie past daar uitstekend bij. Wat verstaan we nu precies onder een All Inclusive vakantie? Wat zijn de voor- en nadelen? En wat houdt een Ultra All Inclusive in?

Wat is een All Inclusive vakantie?

Een All Inclusive vakantie wil zeggen dat alles al bij de prijs inbegrepen is. Je krijgt dus een ontbijt, lunch en diner. Nu zou je dat ook weg kunnen zetten als volpension. Wat is dan het verschil? Bij een All Inclusive zitten ook de drankjes erbij inbegrepen en dat is bij volpension dus niet.

Je weet dus van tevoren al hoeveel geld je kwijt bent aan eten en drinken, mits je alles bij je resort of hotel doet natuurlijk. Over het algemeen zullen de maaltijden in buffetvorm aangeboden worden, wat juist fijn is. Zo kun je immers pakken wat je zelf wilt en eten zoveel als je wilt.

Is All Inclusive overal hetzelfde?

Je moet goed opletten als je een All Inclusive vakantie boekt. Want wat zit er nu echt allemaal bij in? Vallen alle drankjes bijvoorbeeld onder dit concept of moet je voor bijvoorbeeld sterke drank bijbetalen? Hoe zit het met faciliteiten? Wát wordt er aangeboden en mag je daar dan onbeperkt, gratis, gebruik van maken?

Bij de meeste aanbieders zal dit wel zo zijn, maar check het wel even om teleurstellingen te voorkomen. En uiteraard zal het ene hotel of resort een breed aanbod hebben, van wellness tot bioscoop, om maar wat voorbeelden te geven. Terwijl een ander hotel enkel een eenvoudig zwembad heeft. Vanzelfsprekend zul je dat terugzien aan de prijs, maar wat zijn jouw verlangens?

Wat betekent Ultra All Inclusive?

Je ziet misschien opeens de term Ultra All Inclusive langskomen. Wat houdt dat nu weer in? Eigenlijk hetzelfde, alleen kun je er nu nog meer vanuit gaan dat echt alles bij de prijs inbegrepen is. Alle drankjes, zonder onderscheid tussen frisdrank en sterke drank, bijvoorbeeld. Maar ook alle faciliteiten.

Het kan ook zo zijn dat jouw Ultra All Inclusive Resort niet alleen een buffet aanbiedt, maar ook á la carte restaurants. Ook daar kun je dan gewoon gaan eten. Ultra wil dus zeggen dat het nog luxer is en er nog meer dingen bij inbegrepen zijn. Maar ook nu geldt dat je goed moet kijken wat er dan aangeboden wordt, zodat het ook echt aansluit bij jouw wensen.

Welke kies jij?

En om het nog ingewikkelder te maken: er zijn aanbieders die beide formules aanbieden! Dan wordt het dus even goed nadenken wat voor jou de meest interessante is! De Ultra is uiteraard uitgebreider, maar zal ook meer kosten. Dus in hoeverre is het voor jou interessant of relevant?

Wat zijn de voordelen van een All Inclusive vakantie?

Het klinkt natuurlijk als muziek in de oren! En het biedt ook zeker heel veel voordelen, waardoor je vakantie een mooie basis heeft. Denk maar aan de volgende feitjes:

  • Alles is inbegrepen en daarmee heb je de grootste uitgaven van je vakantie al vooraf betaald. Geen geldproblemen dus tijdens de vakantie…
  • Vaak zijn er ook veel faciliteiten waar je gratis gebruik van kunt maken. Dat maakt het allemaal nog leuker.
  • Activiteiten die georganiseerd worden zitten meestal ook al bij de prijs in. Dus zelfs voor entertainment hoef je niks extra’s te betalen. De kinderen kunnen alles doen waar ze maar aan mee willen doen en jij kan jezelf ook verrassen met een leuke clinic. Want je hebt er toch al voor betaald…
  • Meestal zijn het resorts die groot zijn en daardoor veel te bieden hebben. Daardoor is er meer te beleven dan op een eenvoudig hotelkamertje of een los vakantiewoninkje.
  • Buffetten zijn vaak de manier hoe het eten wordt aangeboden. Zeker met kinderen is dat ideaal, want veel kinderen eten lang niet alles. Zij kunnen uitkiezen wat ze maar willen en voor jezelf geldt ook dat je tenminste kan eten zoveel je wilt. En uiteraard ook dat je kunt kiezen wat je echt lekker vindt. En ben je klaar met eten? Dan hoef je niet te wachten tot de ober het gezien heeft. Je stapt gewoon op en haalt de volgende ronde…

Nadelen van een All Inclusive

Zoals vaak is niet Alles Alleen maar positief. Een nadeel kan zijn dat je je verplicht voelt om toch vooral in het resort te verblijven. Daar heb je immers voor betaald. Ga je het resort af, dan zul je toch gewoon moeten betalen voor de dingen die je doet. Ga je graag op stap, dan kun je je afvragen of een All Inclusive wel interessant is.

Ga je af en toe op stap, dan calculeer je die kosten vooraf even in… Want ook dan zal een All Inclusive heerlijk relaxed zijn. Een keer een excursie ergens heen of bijvoorbeeld een deel van de dag even ergens anders een terrasje pakken moet kunnen. Een ander nadeel kan zijn dat een resort met deze opzet vaak druk is. En dat moet je maar net leuk vinden.

Kies ik wel of niet voor All Inclusive?

Dat hangt dus helemaal af van jouw manier van vakantie vieren. Ben je iemand die graag ontdekt en op stap gaat en dus weinig bij zijn accommodatie te vinden is? Dan is een All Inclusive niet echt aan jou besteed.

Houd je niet van druk en massaal, dan kun je ook beter voor een andere vorm van verblijven gaan. Maar wil je graag relaxed op je plek blijven waar je bent en alleen af en toe erop uit? Wil je graag entertainment voor jouzelf of de kinderen? Dan is een All Inclusive of zelfs een Ultra All Inclusive zeker een heerlijke optie voor je.

Niet alleen omdat alles al betaald is, maar zeker ook omdat het gewoon heel veel gemak geeft en er veel te doen is.

All-inclusive hotels vind je hier.

Wil Cats
Laatste berichten van Wil Cats (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.