Skip to Content

Unieke overnachtingen in Peru

Unieke overnachtingen in Peru

De imposante natuur van Peru beleef je optimaal door je erin onder te dompelen. Op steeds meer plekken in het Peruaanse tropische regenwoud vind je eco-lodges waar je helemaal één bent met de omringende natuur, geen betere plek om de bijzondere flora en fauna van dichtbij te ontdekken.

De meeste lodges zijn opgezet door of in nauwe samenwerking met de lokale bevolking, die hun gasten met veel enthousiasme gidsen door het regenwoud en ze meenemen in oude tradities en lokale cultuur. We selecteerden zes verschillende lodges in het noorden en zuiden van Peru. Een totaal andere optie voor een duurzame ontdekking van Peru is de spectaculaire treinreis van de Belmond Andean Explorer.

Gocta Natura Reserve in de Amazone regio

Unieke overnachtingen in Peru - Reis-liefde.nl

Gocta Natura Reserve is een comfortabele oase van rust, vlakbij het dorp Cocachimba, pal tegenover de beroemde Goctawatervallen in noord-Peru. De kleinschalige lodge is een echt familiebedrijf, en heeft een prachtig uitzicht op de watervallen. Met een eigen restaurant, terras en zelfs een klein zwembad ontbreekt het aan niets.

De familie die Gocta Nature Reserve runt, zet zich vooral in voor het herstel van het nevelwoud en biodiversiteit. Met de opbrengsten van de lodge worden lokale gemeenschapsprojecten ondersteund. Een bijzondere plek.

Meer informatie vind je hier.

The Hummingbird Inn – Kentitambo (Amazoneregio)

Unieke overnachtingen in Peru - Reis-liefde.nl

Genoemd naar de talrijke kolibries die honing pikken uit de bloemrijke tuin, is The Hummingbird Inn – Kentitambo een rustieke, intieme lodge op de heuvels bij Kuelap. Dit fort van de Chachapoyascultuur werd gebouwd in de 6e eeuw. De lodge bestaat uit drie sfeervol ingerichte bungalows te midden van het groen.

In minder dan twintig jaar hebben de gastvrije eigenaren een kale heuvel omgevormd tot een bos vol inheemse bomen en flora. Het dorp Leymebamba is het ideale startpunt voor excursies naar Kuelap en Revash, maar ook voor wandelingen of paardrijtochten naar plaatselijke ruïnes.

Meer informatie vind je hier.

Inkaterra Reserva Amazónica in Nationaal Park Tambopata (Madre de Dios regio)

Unieke overnachtingen in Peru - Reis-liefde.nl

Eén van de gerenommeerde lodges is Inkaterra Reserva Amazónica, aan de oever van de rivier Madre de Dios, direct bij het Nationaal Park Tambopata. In dit zuidelijk deel van Peru meandert de Madre de Dios door het regenwoud, dat ook wel bekend staat als de ‘hoofdstad van biodiversiteit in Peru’ en alleen al 540 vogelsoorten herbergt. Het is een geweldige uitvalsbasis voor een verkenning van Tambopata.

En wie in is voor meer avontuur, ontdekt het regenwoud van grote hoogte: in de bomen is een canopy-parcours van bruggen aangelegd die een prachtig beeld geeft van de omringende natuur. De Inkaterra Canopy Walkway.

De unieke ligging, het comfort gecombineerd met het avontuurlijke karakter maken dit tot een plek om niet snel te vergeten. De lodge telt 35 comfortabele duurzame cabaña’s geïnspireerd door de Ese’Eja-cultuur. In 2013 is Inkaterra Reserva Amazonica door het tijdschrift National Geographic Traveler geselecteerd als één van de 25 beste eco-lodges ter wereld.

Meer informatie vind je hier.

Rainforest Expedition lodges in Tambopata National Park (regio Madre de Dios)

Unieke overnachtingen in Peru - Reis-liefde.nl

In dit Nationaal Park vind je ook de Rainforest Expedition Lodges. Sinds 1996 hebben de inheemse gemeenschap van Infierno en Rainforest Expeditions een succesvolle strategische alliantie door de Posada Amazonas en de Refugio Amazonas ontwikkeld. De Posada Amazonas ligt in het ongerepte Amazone-regenwoud en geeft directe verbinding met de natuurlijke en culturele wonderen van de Tambopata-jungle. Deze ecolodge in de jungle biedt een unieke kans om dieren in het wild te observeren en oud inheems erfgoed te ontdekken. Ook heeft een bezoek een directe en positieve impact op de inheemse gemeenschap van Infierno.

De lodge van Refugio Amazonas ligt diep in het regenwoud – een luxe oase in de wildernis. Het bevindt zich in een privéreservaat van 200 hectare in het Tambopata Nationaal Park. Refugio Amazonas is een afgelegen junglelodge met 32 ​​slaapkamers. Met zijn grote verscheidenheid aan kindvriendelijke, op avontuur gerichte en wetenschappelijke activiteiten, is Refugio Amazonas geweldig voor natuurliefhebbers en gezinnen. Als hoofdkwartier van het Citizen Science-programma, Wired Amazon, kun je zelfs bijdragen aan de wetenschap of een nieuwe soort ontdekken tijdens je reis!

Meer informatie vind je hier.

Pacaya Samiria Amazon Lodges in het hart van het regenwoud (Loreto regio)

Unieke overnachtingen in Peru - Reis-liefde.nl

In het hart van het Amazonegebied vind je de Pacaya Samira Amazon Lodges. De 10 hutten nemen je mee naar een wereld die volledig is geïntegreerd in de omgeving. De decoratie is perfect vermengd met het bos en de palmdaken en ramen zijn voorzien van muskietennetten die de bezoeker beschermen maar ook laten genieten van het ongelooflijke uitzicht. Alle hutten zijn vernoemd naar de Kukama Kukamiria-cultuur en elke hut heeft een eigen badkamer, klamboes op elk bed en een terras met hangmat voor een aangename rust met uitzicht op de tuinen.

De initiatiefnemers, vijf vrienden, kozen het ontzagwekkende Pacaya Samiria National Reserve als de perfecte plek voor zowel ecotoerisme als etnotoerisme. Het belangrijkste doel is om bezoekers de mogelijkheid te bieden om de natuur in het reservaat te ervaren en ervan te genieten, evenals om de oorspronkelijke bewoners, de Kukama Kukamirias, te ontmoeten en ermee om te gaan. Ze maken deel uit van de San Jorge-gemeenschap die zeer dicht bij de ecolodge ligt.

Meer informatie vind je hier.

Roze dolfijn spotten vanuit Amak in Iquitos

Unieke overnachtingen in Peru - Reis-liefde.nl

Na een uur varen over de Amazonerivier vanaf Bellavista Nanay in de regio Iquitos, bereik je de eco-lodge Amak. Een eenvoudige accommodatie waar je helemaal één bent met de natuur. Dit is één van de plekken waar je de befaamde roze dolfijnen van de Amazone kunt spotten. Bezoek het centrum voor natuurbehoud en maak kennis met de lokale keuken. De lodge verzorgt verschillende excursie met de inheemse bevolking. Er zijn 18 ‘cabins’ voor 2, 4, en 6 personen, gemaakt van duurzaam gecertificeerd hout. Zonnepanelen zorgen voor elektriciteitsvoorziening.

Meer informatie vind je hier.

Belmond Andean Explorer

Unieke overnachtingen in Peru - Reis-liefde.nl

Een reis met de Andes Explorer is een magische ervaring die bedacht is om gasten te verbinden met de natuur van de Peruaanse Andes, terwijl ze door de meest spectaculaire landschappen van het land reizen. Deze luxetrein gaat over één van de hoogste spoorlijnen ter wereld en reist van de oude Inca-hoofdstad Cusco naar Puno aan de oevers van het Titicacameer en vervolgens naar de oogverblindend witte stad Arequipa.

De 20 comfortabele wagons van de Andes-Explorer roepen een eigentijdse esthetiek op, perfect ontworpen om het adembenemende uitzicht op de Andes toppen te ervaren. In de twee fraai gedecoreerde restauratierijtuigen van de trein, Llama en Muña, genieten passagiers van culinaire verrassingen met een spectaculair bergachtig landschap op de achtergrond. Daarnaast is er een loungewagon, een observatiedek en een sparijtuig voor de ultieme ontspanning.

Meer informatie over de treinreis vind je hier.

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.