Skip to Content

Vakantie aftelkalender maken

Vakantie aftelkalender maken

Vakantie, verhuizen, bruiloft, Kerstmis of wat dan ook 😉 Voor kinderen is dit nog erg lastig, “nog zoveel nachtjes slapen” is een erg abstract begrip. Ook als ze de dagen van de week kennen. Daarom ging ik op zoek naar originele aftelkalenders om af te tellen tot haar verjaardag. Maar dit is natuurlijk ook geschikt om af te tellen tot het begin van de vakantie.

Een aftelkalender maken

Deze methoden kun je natuurlijk ook prima gebruiken voor andere events om af te tellen. Maar net iets anders dan het geijkte hokjes kruisen. Een kind snapt meestal nog niet zo goed hoelang iets duurt wanneer je bijvoorbeeld ‘3 weken’ of ’35 dagen’ zegt. Het gevolg is dat jij als ouder vervolgens elke dag de vraag krijgt hoelang het nog duurt. I

n dit artikel laat ik je zien hoe jij heel makkelijk zelf een aftelkalender kunt maken die duidelijk is maar er ook nog eens leuk uitziet. Aftellen naar de vakantie wordt op deze manier alleen maar leuker!

Aftelkalender vakantie

Vakantie aftelkalender maken - Reisliefde

Gaan jullie met het vliegtuig op vakantie? Dan is deze aftelkalender een leuk idee. Het enige dat je nodig hebt is een leuk (getekend) vliegtuig, uitgeknipte wolken voor elke dag één en touw. Bevestig het vliegtuig bovenaan het touw en daaronder de wolken. Elke dag kan je kind er dan een wolk vanaf halen.

Vakantie aftelkalender maken - Reisliefde

Deze is ook heel leuk. Een heel groot aftel-ijsje! Supermakkelijk om te maken en leuk om naar te kijken. Plak een groot stuk papier in de vorm van een ijshoorntje op een groot vel papier en teken het aantal rondjes voor elke dag dat je kind moet wachten tot de vakantie. Elke dag mag je kind bij het juiste cijfer een bolletje ijs opplakken. Wanneer het ijsje vol is, is het tijd om op vakantie te gaan.

Vakantie aftelkalender maken - Reisliefde

Wil je eens echt iets anders, kies dan voor een punch-out kalender. Wat heb je nodig? Per dag een halve toiletrol, dus wanneer je 20 dagen moet aftellen heb je aan 10 rollen genoeg want je knipt ze doormidden. Verder een groot stuk karton om ze op te plakken, lijm en verf voor de toiletrollen, crêpepapier voor de bovenkant, kleine elastiekjes om het papier mee vast te zetten op de rollen en voor elke dag een klein speeltje of snoepje.

Vakantie aftelkalender maken - Reisliefde

Simpel en mooi door zijn eenvoud, deze kalender. Het enige dat je hierbij nodig hebt is een duidelijke plaat met een tekst zodat de kinderen weten dat het een aftelkalender is voor de vakantie. Vervolgens plaats je onder die plaat allemaal ringen van verschillende leuke, kleurige papiertjes. Elke dag mag er een ring vanaf gehaald worden, net zo lang totdat jullie gaan.

Meer aftelkalenders vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Priscilla schreef:

    Wat een leuke ideeën. Mijn dochter vindt het ook fijn om zo’n kalender te gebruiken. Dit terwijl mijn zoon er nooit behoefte aan heeft gehad.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.