Skip to Content

De leukste vakantie in Flevoland; wat te doen?

De leukste vakantie in Flevoland; wat te doen?

Ben je van plan om een vakantie of weekendje weg in Flevoland door te brengen? Boek dan je vakantie bij  ​​Leisure time! Deze bijzondere provincie is ontstaan door de drooglegging van delen van de voormalige Zuiderzee, nu bekend als het IJsselmeer.

Hoewel het de kleinste en jongste provincie van Nederland is, heeft Flevoland als UNESCO Werelderfgoed een prachtige natuur. Lees verder voor meer informatie over bezienswaardigheden, handige tips en wat je allemaal kunt zien en doen in Flevoland!

De vele meren van Flevoland

Flevoland wordt vaak onderschat als vakantiebestemming in Nederland, maar het heeft veel te bieden. Met dijken als bescherming en bijna volledige omringing door water, is het een provincie die door mensen is gemaakt en zelfs onder zeeniveau ligt. Als je door Flevoland wandelt, loop je eigenlijk op de voormalige bodem van de Zuiderzee.

Deze provincie wordt omgeven door verschillende meren, zoals het Gooimeer, Drontermeer, IJsselmeer, Ketelmeer,Veluwemeer, Eemmeer, Markermeer en IJmeer. Er is dus overal water te vinden. De meeste vakantieparken en campings liggen rondom deze meren, waar je kunt genieten van een rustige vakantie.

Orchideeënhoeve

Breng ook zeker een bezoek aan de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Hier kun je heerlijk wandelen door de tropische tuinen, waar je omringt bent door prachtige orchideeën, vlinders en andere fascinerende dieren. Het is de perfecte plek om je urenlang te vermaken, voor zowel volwassenen als jonge kinderen. Er zijn namelijk voldoende speel- en klimplekken waar de kleintjes zich kunnen uitleven.

Een dagje Lelystad

Wanneer je in Flevoland bent mag een dagje Lelystad niet ontbreken. Deze stad is uitgegroeid tot een diverse stad met attracties voor alle leeftijden, op slechts een half uur rijden van Amsterdam. Met zijn bijzondere architectuur en omringende natuurgebieden, heeft Lelystad zijn eigen charme, hoewel niet iedereen er fan van is.

In Natuurpark Lelystad vind je verschillende dieren zoals otters en elanden, terwijl je kunt wandelen en fietsen in de bosrijke omgeving. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan Batavialand. Hier reis je door de Nederlandse geschiedenis en kun je replica’s van beroemde VOC-schepen bekijken.

En heb je jonge kinderen? Ga dan naar het Belevenissenbos. Hier zijn meer dan 50 survivalhindernissen die ze zeker leuk zullen vinden. Daarnaast biedt Lelystad watersportactiviteiten en mooie stranden langs het IJsselmeer.

Attracties en bezienswaardigheden

Tot slot zijn er in de directe omgeving van Flevoland een aantal leuke bezienswaardigheden en attracties te vinden. Bij het Aviodrome kun je terecht voor een interessante dag over de luchtvaartgeschiedenis, waar je zelfs een kijkje kunt nemen in een echte cockpit.

Bij Walibi Holland kun je de hele dag genieten van allerlei achtbanen, wildwaterbanen en meer. Je kunt er zelfs bungeejumpen! Het vissersdorp Urk is ook zeker een bezoekje waard. Hier beland je in een uniek stukje Nederland met hun eigen cultuur.

En wat dacht je van een dagje naar de Marker Wadden? Hier hebben ze een aantal natuureilanden aangelegd om de natuur en het Markermeer te behouden. Deze diverse mix van attracties en bezienswaardigheden maakt Flevoland echt een fantastische bestemming.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.