Skip to Content

Tips wat te doen met vakantiefoto’s

Tips wat te doen met vakantiefoto’s

We maken veel foto’s, zeker als we op vakantie zijn. Hartstikke leuk om misschien te delen op sociale media, maar wat doe je er daarna mee? Alleen maar ergens op Google Foto’s laten staan, zodat je af en toe eens kijken kunt? Maar dat is jammer, want je kunt er zoveel leuke dingen meedoen waardoor je je vakantiegevoel nog langer bij je kunt houden…

Een album maken

De meest voor de hand liggende is natuurlijk een album maken van je vakantiefoto’s. Af en toe even je album erbij pakken en wegzwijmelen bij de foto’s is nu eenmaal anders dan van een schermpje kijken. Je maakt het nog mooier als je van het album een echt kunstwerk maakt. Dus niet even snel online een album maken en die een dag later toegestuurd krijgen, maar zelf een album maken!

Niet online, maar echt een fysiek album waar je de foto’s ouderwets inplakt. Het leuke hiervan is namelijk dat je er van alles bij kunt plakken waardoor de vakantieherinneringen nog mooier overkomen. Bonnetjes van winkeltjes en restaurants kunnen erbij geplakt worden. Brochures van de plekken die je bezocht hebt of gewoon je eigen verslag, uiteraard mooi uitgeschreven. Maak er een leuk kunstwerk van en leg het album lekker in het zicht!

Scrappen

Bovengenoemde manier van een album maken kun je zo uitgebreid doen als je zelf wilt. Houd je wel van creatief bezig zijn, dan zou je mooie materialen kunnen kopen om het album zo nog mooier te maken. Kijk maar eens bij scrapmaterialen. Mooi papier wat je als achtergrond kunt gebruiken of mooie vormen uit kunt knippen, bijvoorbeeld. Stempels of glittertjes, lintjes of andere platte voorwerpjes die het geheel net even mooier maken! Zo wordt het album helemaal een kunstobject waar je heel erg van genieten kunt.

Aan de muur

Kies je favoriete foto en laat er een mooi schilderij van maken. Dit kan een foto op canvas zijn, maar je hebt nog talloze andere mogelijkheden. Op glas, op hout of wat dacht je van aluminium? Natuurlijk kies je voor een materiaal wat past bij de rest van je interieur en kies je ook voor een grootte die mooi is. Boven de bank mag hij bijvoorbeeld lekker groot zijn!

Collage vakantiefoto

Kun je niet kiezen? Geen probleem: ga dan voor een collage; zo kun je de mooiste vakantiefoto’s laten afdrukken op klein formaat en daar een collage van ophangen. Ieder jaar kun je deze uitbreiden met nieuwe foto’s die je laat afdrukken. Je hoeft dus geen heel nieuwe collage te maken. Wij hebben er zelf één in huis hangen waarbij de foto’s op ‘regenboogkleur’ zijn gesorteerd zodat het ook van een afstandje een geheel is. Niet alleen de kinderen, maar ook gasten vinden het ook altijd erg leuk om deze foto’s te bekijken.

Een collage maken

Een collage maken is zowel digitaal als met uitgeprinte foto’s te doen. Natuurlijk kun je digitaal er al iets heel leuks van maken door afbeeldingen schots en scheef over elkaar heen te plakken. Maar ook nu geldt weer dat er met echte afbeeldingen nog meer gedaan kan worden. Want ook dan kun je spelen met andere materialen die je erbij verwerkt. Deze collage kun je vervolgens laten afdrukken als foto op hout en een mooi plekje geven in het interieur.

Een beetje zand als je op een strandvakantie was of een gedroogde bloem van je vakantieadres. Een mooi plaatje of een tekst uit een brochure: wees maar lekker creatief. Een collage waar je lekker speels mee omgaat en echt de sfeer probeert te vangen die de vakantie ook had, kan een waardevolle herinnering zijn. Hang hem op een mooie plek zodat je er lekker van kunt genieten. Van het kunstwerk op zich, maar ook door na te genieten van deze vakantie.

Een prikbord

Koop een groot prikbord. Hierop kun je foto’s prikken, maar je maakt het extra leuk door er ook een landkaart op te prikken waar je op kunt aangeven waar je allemaal geweest bent. Hierom heen komen dan foto’s te hangen en andere kleine attributen uit de vakantie.

Ga je vaak op reis? Dan zou je ook een wereldkaart of een kaart van Europa op kunnen prikken en voor iedere vakantie een andere kleur prikker kunnen gebruiken. Zo zie je dan precies waar je wanneer geweest bent én welke plek je nog moet bezoeken…

Reisdagboek

Houd je ervan om je belevenissen uit te schrijven? Een reisdagboek bijhouden is voor jou dan vast een leuk idee. Zo vergeet je helemaal niks meer van je vakantie. Naast het opschrijven van de dingen die je doet en wat je hiervan vond, kun je ook je foto’s hier prachtig bij gebruiken. Beelden zeggen immers meer dan alleen maar woorden!

Maar beelden met woorden zeggen nog veel meer! Want wat het beeld laat zien, kun je met tekst misschien moeilijker omschrijven, maar wat jij erbij voelde dát zegt nou net die afbeelding weer niet! Koop een mooi boek waar je alles in kwijt kunt. Liever digitaal bezig? Dat kan uiteraard ook.

Een agenda maken

Je kunt bij diverse fotoshops ook zelf een agenda samenstellen. De agenda heeft dan plekken waarbij jij (online) kunt aangeven welke afbeelding daar moet komen. Een agenda die geheel gevuld is met foto’s van je vakantie is uiteraard hartstikke leuk. Zo ben je het hele jaar in vakantiestemming!

Je vakantieherinnering op een mok

Iedere keer dat je een kopje koffie drinkt zie je het prachtige uitzicht weer waar je zo van genoten hebt op je vakantie. Of het stralende gezicht van je zoon of dochter die voor het eerst op de lange latten staat. Kies je meest dierbare foto en laat het afdrukken op een mok!

Magneten

Een foto kun je tegenwoordig overal op laten printen. Zo zou je ook voor magneten met een eigen foto kunnen kiezen. Deze magneten kun je gebruiken op bijvoorbeeld de koelkast om zo je boodschappenbriefje en andere notities handig bij de hand te hebben. En iedere keer zie je dan toch die mooie zonsondergang in Spanje weer voorbijkomen.

Fotomapje

Vroeger was het heel normaal dat je je foto’s liet afdrukken en trots liet je ze dan rondgaan op een verjaardag of bij een bezoekje aan je ouders. Om ze mooi te houden stopte je ze in een albumpje. Natuurlijk kun je ook je telefoon laten rondgaan, maar erg handig is het niet. En misschien wil je je mooie album liever thuishouden, want ja, de kans dat er iets mee gebeurt als iedereen het maar in zijn handen heeft is er natuurlijk ook.

Om toch iets te kunnen laten zien zou je een klein albumpje kunnen laten maken, waar je de leukste fotootjes in laat afdrukken. Speciaal bedoeld voor dit doel. Of koop een mapje met hoesjes en stop daar wat foto’s in. Zo komen er geen vette vingerafdrukken op de afbeeldingen te staan!

Wil Cats
Laatste berichten van Wil Cats (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.