Skip to Content

Varend Corso Westland & Delft

Varend Corso Westland & Delft

Ik twijfelde even of ik wel een blog hierover zou schrijven, maar vanwege de reacties op het filmpje dat ik deelde op Facebook en ik het jammer vind om de vele andere filmpjes die ik heb gemaakt te laten liggen, toch een blog over het Varend Corso. Voor volgend jaar 😉 Al jaren woon ik in Delft, maar nog nooit heb ik ‘echt’ naar het Varend Corso gekeken. Of ik er was niet vanwege vakantie, of ik wist niet dat het dat weekend was en de laatste jaren zijn we wel even op de fiets gaan kijken maar was het zo druk dat we vijf minuutjes keken vanuit de fietsstoeltjes.

Varend Corso Westland

Het Varend Corso duurt drie dagen en legt iedere dag een andere route af, zo heb je de zogenoemde Rijnmonddag, Westlanddag en Delflanddag. Op de zondag dat wij gingen was het de Delflanddag, nu moesten we zelf al in de ochtend in De Lier zijn waar de optocht als eerste voorbij kwam en het later op de dag in Delft zou aandoen. Waar we altijd even gingen kijken.

Het was een klein stukje varen voordat we aanlegden. De kinderen hadden het al helemaal naar hun zin, de bootjes langs de kant vonden ze al hoogst interessant. We moesten er echter op tijd zijn voordat de stoet begon, dus was het wachten. Aangezien er niet veel ruimte was op de boot was ik erg blij met Netflix!

Gelukkig duurde het niet lang en al snel kwam de eerste aankondigingsboot met luide muziek voorbij om aan te geven dat de eerste boten er spoedig aankomen. Tussendoor waren er boten van de politie en waterschouw en organisatie. Toen was het toch nog even een paar minuten wachten voordat de eerste boot kwam.

En wat voor één; een rijk uitgedoste boot met de figuren van Sesamstraat. Elmo, Bert, Ernie en zelfs meneer Aart waren aanwezig. De sfeer zat er dan ook direct goed in. Vervolgens begon de kindercorso met drie keer vier lelievletten van de scouting die waren versierd voor groepen kinderen. Van Lego elfjes, tot en met danseressen, bruidspaar en meer.

Na het kindercorso kwamen de ‘volwassen’ boten; een bonte stoet met boten die uitbundig gedecoreerd zijn met fruit, groenten en bloemen. Iedere boot heeft een nummer zodat je je stem kan uitbrengen op de mooiste boot en er achteraan vaart een bord met de sponsors. Ook hier zit regelmatig iets leuks tussen voor de kinderen. Van een dansende K3, tot en met een Frozenboot met de grote helden Anna en Elsa of opzwepende percussiebands waarbij je gewoon niet stil kan blijven zitten. Het is erg moeilijk om daar een favoriet uit te kiezen. De ene boot is nog mooier dan de ander.

Na een kleine anderhalf uur waren alle boten voorbij gekomen en hebben we met de rondvaartboot nog een ‘rondje’ gevaren. Dit was nog best een lang stuk zodat de kinderen toch wel echt helemaal op waren en op de terugweg al snel in slaap vielen.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Leonie van Mil schreef:

  Oh wat leuk! Helaas gemist omdat ik op vakantie was. Ook ik woon al een aantal jaren in Delft en heb het iedere keer gemist. Achteraf hoor ik er dan over. Volgend jaar ga ik het beter in de gaten houden 🙂

 2. Kleine Prinses schreef:

  oh geweldig!!

 3. Albertine schreef:

  Leuk, mijn oudste twee dochters en hun nichtje en neefje uit Spanje heb ik zondag naar mijn vader en zijn vrouw gebracht voor een logeerpartij tot vrijdag….precies op tijd voor het corso….zij wonen precies op de grens Delft/Den-Hoorn, zo’n 50 meter van het water….
  Ik moest zelf snel terug om een bbq voor te bereiden in Ede…maar wie weet gaan we volgend jaar wel een dagje op visite als het varend corso weer voorbij komt….

 4. Linda schreef:

  Leuk!
  Hier in Breda is er ieder jaar een Lichtsloepenparade, ook zo leuk.

 5. Rob Alberts schreef:

  Dit weekend is er op de Amsterdamse grachten een soort van varend corso voorbij gevaren.
  Ik denk dat jullie zeker zoveel plezier hebben gehad!

  Vrolijke vakantiegroet,

 6. Saskia schreef:

  Wat leuk! Ik heb eigenlijk nog nooit een kijkje genomen. Wist ook niet van het bestaan af. Misschien iets om te onthouden voor volgend jaar

 7. Volgmama schreef:

  Jammer dat het voor ons zo’n eind uit de buurt is anders waren we zeker wezen kijken.

  • Linda schreef:

   Is zeker een eindje rijden voor jullie maar voor een keer heel bijzonder. Misschien combineren met middag strand.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.