Skip to Content

Veilig Samen Uit; coronaproof uitjes

Veilig Samen Uit; coronaproof uitjes

In de persconferentie van 6 mei is bekend gemaakt dat het devies nu niet meer luidt ‘Blijf thuis’ maar ‘Vermijd drukte’. Er zijn diverse partijen en beroepsgroepen genoemd inclusief een datum vanaf wanneer ze weer open mogen gaan, zoals de musea vanaf 1 juni. Voor uitjes is er geen centrale datum gecommuniceerd, aangezien zij zelf hebben gekozen of al dan niet in overleg met de veiligheidsregio om hun deuren te sluiten.

Ze mogen dan ook in overleg zelf bepalen wanneer het veilig is om weer open te gaan; nu in de zomer of pas met kerst en welke maatregelen ze daarvoor moeten treffen. Hieronder vind je een overzicht van deze uitjes en dierentuinen en kort wat het Protocol Veilig Samen Uit inhoudt.

Lees ook: Testen voor toegang; voor vakantie en dagje uit of horeca bezoek hoe gaat dat nu echt?
Lees ook: 45 activiteiten en uitjes die ook zonder QR-code te bezoeken zijn

Protocol Veilig Samen Uit voor attracties en dierentuinen

Tot voor kort was de instructie van de overheid ‘blijf zoveel mogelijk thuis’. Inmiddels is dit versoepeld naar ‘vermijd drukte’.
In overleg met burgemeester en veiligheidsregio werken de leden van de Club van Elf  (Nederlandse Dag Attracties) samen met de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) dan ook toe naar een gecontroleerde en gedoseerde heropening van dagattracties.

Om te verzekeren dat dit gebeurt binnen de maatregelen van de anderhalvemetersamenleving hebben de dagattracties het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld. Het protocol biedt drie garanties omtrent de anderhalve meter afstand tussen huishoudens, goede informatievoorziening en extra hygiënemaatregelen. ‘Veilig Samen Uit’ zal, in afstemming met de veiligheidsregio’s gerealiseerd worden in de dierentuinen.

Het protocol ‘Veilig Samen Uit’ biedt drie garanties:

  • Anderhalve meter afstand.
  • Extra hygiënemaatregelen worden getroffen.
  • Voldoende en heldere informatie is aanwezig door middel van begrijpelijke instructies en bewegwijzering.

Apenheul Arnhem

Stichting Apenheul is voor haar particuliere bezoek in de winter gesloten en zou op 4 april het park weer openen. Door de afgekondigde maatregelen van de Rijksoverheid en het RIVM blijft Apenheul langer gesloten. Dierenwelzijn en het welzijn van bezoekers en medewerkers staan bij ons voorop. Een dierenpark kun je natuurlijk nooit helemaal sluiten. Uiteraard zullen alle apen goed verzorgd moeten worden. En het gaat gelukkig erg goed met ze! De dierverzorgers werken sinds een aantal weken in kleine, gescheiden teams om besmettingsrisico’s zoveel mogelijk te vermijden. Apenheul volgt de situatie en de maatregelen rondom het coronavirus op de voet en past haar beleid aan indien nodig. Voor de meest actuele informatie kun je onze website en sociale media in de gaten houden.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Apenheul Arnhem

Artis Amsterdam

ARTIS is vanaf maandag 16 maart 2020, tijdelijk gesloten voor bezoekers. De beslissing is genomen in navolging van de nieuwe maatregelen die de Rijksoverheid en het RIVM hebben aangekondigd rondom het coronavirus. Van 16 maart tot 1 juni is het gehele park gesloten voor bezoekers. Dierenwelzijn en het welzijn van bezoekers en medewerkers staan voorop bij ARTIS. Omdat niet uitgesloten kan worden dat er rijen ontstaan bij de kassa’s of dierverblijven, als gevolg van toegenomen drukte bij sluiting van scholen en horeca, is besloten het gehele park te sluiten.

Meer informatie vind je hier.

Avonturenboerderij Molenwaard

Er is groen licht vanuit de gemeente en de veiligheidsregio om Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers weer te openen. Op 15 mei 2020 gaat het park onder strikte voorwaarden weer open en kunnen kinderen met hun families genieten van de vele activiteiten en shows die op het park plaatsvinden. Avonturenboerderij Molenwaard bestaat nu net twee jaar en won twee keer een ANWB-award voor het Leukste Uitje van Zuid-Holland.

Het park zal op 15 mei 2020 eerst opengaan voor de abonnementhouders; de trouwe bezoekers krijgen als eerste de kans om de vele jonge dieren en nieuwe activiteiten te bewonderen. Ook heeft het park in de weken dat het dicht was een flinke opknapbeurt gekregen. Vanaf 16 mei 2020 krijgen alle bezoekers weer de kans om te komen genieten. Wel is het verplicht vooraf te reserveren en kaarten online te kopen; het is niet meer mogelijk om dit te doen aan de kassa van het park. Op deze manier wil het park zorgen voor een absolute controle op de bezoekersstromen.

Op het park zijn er veel aanpassingen gedaan aan de horeca, wachtrijen en routes. Ook zijn er aanpassingen gemaakt in de shows en meet & greets. Je kunt nog met Fien en Teun op de foto, maar op afstand en de shows worden opgevoerd door slechts één acteur en voor een beperkt publiek verdeeld over het open veld. Met alle aanpassingen voldoet de Avonturenboerderij aan alle voorschriften en garandeert het park een veilig bezoek.

Het park is ruimer geopend om meer spreiding van bezoekers te realiseren. Vanaf 15 mei 2020 is het park 7 dagen per week geopend van 09:30 uur tot 18:00 uur. Het achterpark is open van 10:00 uur tot 16:30 uur. Reserveren is zeer eenvoudig en mogelijk vanaf dinsdag 12 mei 2020; dit geldt ook voor actietickets, vrijkaarten en abonnementhouders.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Avonturenboerderij Molenwaard

Burgers Zoo Arnhem

Het verheugt hen zeer dat ze iedereen vanaf 19 mei weer als bezoeker in het park mogen verwelkomen. Om het bezoek veilig en verantwoord te laten verlopen, hebben ze druk gewerkt om aan de anderhalvemetermaatschappij te voldoen en zullen ze het maximum aantal bezoekers per dag sterk gaan beperken. Om dat te realiseren en reguleren hebben ze een reserveringssysteem gebouwd. Met dit systeem dienen alle bezoekers (ook abonnementhouders) voorafgaand aan hun bezoek in het online reserveringssysteem een tijdslot te reserveren en de bevestiging mee te nemen op het tijdstip van het bezoek. Via de online kanalen blijven zij je op de hoogte houden over ontwikkelingen en het laatste nieuws.

Vanaf 15 mei bieden zij de mogelijkheid om online een toegangskaart te kopen en een reservering te doen om binnen een bepaald tijdslot (van een half uur) het park te betreden. Per bezoeker dien je naast jouw toegangskaart of abonnement ook een bevestiging van reservering van het tijdslot mee te brengen.

Voor bezoekers is het misschien even wennen omdat het park er op sommige plaatsen iets anders uitziet. Zo zijn sommige paden eenrichtingswegen geworden, zijn extra hygiënemaatregelen genomen en lopen medewerkers rond om uitleg te geven. Het reguleren van het aantal bezoekers dat het park mag betreden, vraagt ook enig aanpassingsvermogen. Zij hopen daarom op jouw medewerking en begrip.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Burgers Zoo Arnhem

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp gaat gefaseerd open. Aankomende zaterdag wordt gestart met maximaal 150 medewerkers en hun gezin die de aangebrachte voorzieningen en route-aanwijzingen gaan testen. Op 20 mei zal de Diergaarde voor het eerst gecontroleerd open gaan voor abonnementhouders, daarna voor dagbezoekers. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond met voorzitter burgemeester Aboutaleb, heeft het voorstel van Blijdorp positief beoordeeld.

Tickets voor Blijdorp kunnen alleen nog maar online worden gekocht, waarbij een aankomsttijdstip gereserveerd moet worden om drukte bij de entree te voorkomen. Ze hebben maar liefst 28 hectare prachtige natuur en veel buitenruimtes. Daardoor kunnen ze de mensen makkelijk spreiden en zo een veilige, leuke en leerzame dag uit creëren. Ze hebben daar goed over nagedacht en kijken er heel erg naar uit om bezoekers weer te inspireren en stimuleren tot liefde en zorg voor de natuur, want dát is hun missie.

Blijdorp start met een pilot voor de heropening met eigen medewerkers en familie (maximaal 150 personen), daarna met de eigen vrijwilligers en Vrienden van Blijdorp (maximaal 250 personen) en belangrijke relaties en partners (ook 250 personen). Zodra dit kan, volgen de abonnementhouders (eerst met 500 personen, daarna oplopend tot 1.000). Als alles goed verloopt, is de eerste openingsdatum voor abonnementhouders op 20 mei. Uiteindelijk, maar dat zal zeker een aantal weken duren, kan de Diergaarde open voor dagbezoekers tot ongeveer 50% van de normale capaciteit, zo’n 5.000 mensen per dag.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Diergaarde Blijdorp review

Duinrell Wassenaar

In afstemming met de gemeente Wassenaar en in lijn met de coronaregels vanuit de overheid en de Veiligheidsregio Haaglanden heropent Duinrell haar vakantiepark voor verblijfsgasten. Het gaat om overnachtingen in Duingalows, Luxe Lodgetenten en kampeerplaatsen met eigen sanitair. Duinrell is gelegen midden in Nationaal Park Hollandse Duinen, een enorm divers natuurgebied aan de Zuid-Hollandse kust in Wassenaar. ‘Wie aan een vakantie op Duinrell denkt, denkt vaak aan de attracties en het Tikibad en niet direct aan de natuurrijke omgeving. Nu gasten meer dan ooit behoefte hebben aan rust en natuur, willen we vooral benadrukken dat Duinrell in een prachtig mooi gebied ligt. Je komt er écht tot rust.’, aldus Cindy van Kester.

Om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, neemt Duinrell extra maatregelen. De anderhalve meter afstand wordt overal gehanteerd, er wordt gezorgd voor extra hygiënemaatregelen en er wordt gezorgd voor voldoende en heldere informatie door middel van begrijpelijke instructies en bewegwijzering. Daarnaast zorgt Duinrell ervoor dat het niet druk wordt op het landgoed.

Op 16 mei opent Duinrell in eerste instantie voor verblijfsgasten van het vakantiepark haar attracties en het Tikibad. Om te verzekeren dat dit binnen de maatregelen van de anderhalvemetersamenleving valt, heeft Duinrell samen met de Club van Elf (branchevereniging Nederlandse dagattracties) en de NVD (Nederlandse Vereniging van Dierentuinen) het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld. Het protocol biedt drie garanties omtrent goede informatievoorziening, extra hygiënemaatregelen en uiteraard de anderhalve meter afstand tussen huishoudens.

Voor daggasten zijn later in de maand een beperkt aantal tickets beschikbaar. Deze dienen vooraf online gereserveerd te worden. Duinrell opent bewust stap voor stap haar park, zodat medewerkers kunnen wennen en er indien nodig bijgestuurd kan worden.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Duinrell Wassenaar

Efteling Kaatsheuvel

In goed overleg met de veiligheidsregio’s, heeft de Efteling besloten om met concrete stappen toe te werken naar een heropening van het attractiepark. Ze streven ernaar om op 20 mei 2020 de deuren weer te openen. Zij werken aan een reserveringssysteem om een bezoek te reserveren. Houd de website in de gaten voor meer informatie hierover.

Vanaf 8 mei 2020 opent Vakantiepark Efteling Bosrijk in aangepaste vorm de deuren voor verblijfsgasten. Vakantiepark Efteling Loonsche Land en Efteling Hotel openen hun deuren op 20 mei. Houd bij het maken van reisplannen rekening met de landelijke maatregelen van het land waar je woont.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Efteling Kaatsheuvel

Gaia Zoo

Op 6 mei heeft premier Rutte tijdens de persconferentie een versoepeling van de coronamaatregelen aangekondigd. Het uitgangspunt was: ‘blijf veilig thuis’ en is geworden ‘vermijd drukte’. “Op basis van dit nieuwe principe werken wij samen met de veiligheidsregio en de burgemeester van Kerkrade en in nauw overleg met onze collegadierentuinen van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen aan een intelligente heropening van GaiaZOO op 1 juni 2020.”

Voor de vaste bezoekers is het misschien even wennen, omdat in het park op sommige plaatsen de bezoekersstromen in vaste banen worden geleid en ook in de horeca is het onvermijdelijk het een en ander aan te passen om aan de richtlijnen te voldoen. Dat vraagt om wat begrip en aanpassingsvermogen. Getraind personeel is daarom zichtbaar aanwezig om uitleg te geven. Er wordt duidelijk gecommuniceerd met speciaal op de situatie toegespitste bebording. Daarnaast zijn extra hygiënemaatregelen getroffen. Contactpunten worden vaker schoongemaakt en centrale desinfectiepunten zijn aanwezig.

Via de website en sociale media houden zij jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de heropening van GaiaZOO. De belangrijkste wijziging waar je rekening mee moet houden is dat GaiaZOO gaat werken met een beperkte bezoekerscapaciteit en jouw bezoek zal vooraf online moeten worden gereserveerd.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Gaia Zoo

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn opent haar deuren op donderdag 21 mei. Gasten kunnen dan weer veilig genieten van alle avonturen die Avonturenpark Hellendoorn te bieden heeft. Op basis van de richtlijnen van het protocol ‘Veilig Samen Uit’ is het park anderhalvemeter-klaar. Het bekend maken van de openingsdatum heeft wat langer op zich laten wachten, maar dat was een bewuste keuze volgens Peul. “We wilden niet overhaast te werk gaan en het Avonturenpark openen zonder optimaal voorbereid te zijn en vooraf goed te testen. Samen met de veiligheidsregio en burgemeester hebben we verantwoorde stappen gezet naar een gecontroleerde opening. We zijn er klaar voor!”

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Hellendoorn; genieten van een dagje uit met Corona maatregelen?

Julianatoren Apeldoorn

Veiligheid heeft altijd de hoogste prioriteit bij Kinderpretpark Julianatoren. In goed overleg met de gemeente en Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland heeft Kinderpretpark Julianatoren besloten om het pretpark gecontroleerd en gedoseerd open te stellen vanaf 21 mei tot 2 juni 2020. Het reguliere seizoen van Kinderpretpark Julianatoren loopt vervolgens vanaf 2 juni tot en met 31 oktober 2020 waarbij we op alle dagen geopend zijn, dit in tegenstelling tot voorgaande jaren.

Omdat we een maximum aantal bezoekers per dag mogen ontvangen, vindt de openstelling van het pretpark plaats in drie fases waarin we toewerken naar dit maximum aantal bezoekers. Zo kan iedereen wennen aan een nieuwe werkwijze en kunnen, waar nodig, de laatste puntjes op de i gezet worden.Vanaf 26 mei 2020 voegen wij de mensen die in het bezit zijn van een ticket, welke op onze site is aangeschaft, aan de groep abonnementhouders toe. De groep van fase 1 en 2 wordt uitgebreid met de groep mensen die ergens anders als op onze site een ticket hebben aangeschaft en de mensen in het bezit van een vrijkaart. Omdat we een maximum aantal bezoekers per dag mogen ontvangen, is het nodig dat elke bezoeker (ook onze abonnementhouders) online een reservering maken. Je kunt bij je reservering een keuze maken uit twee dagdelen: ochtend (8:00 tot 12:30 uur) en middag (13:30 uur tot sluitingstijd). In het uur dat het park gesloten is kunnen wij extra hygiëne werkzaamheden verrichten en kunnen onze medewerkers pauzeren.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Julianatoren Apeldoorn

Linnaeushof

Linnaeushof is blij om te melden dat, in goed overleg met de veiligheidsregio Kennermerland, is besloten dat de buitenspeeltuin en de waterspeeltuin vanaf woensdag 27 mei 2020 weer beperkt open kunnen gaan. Kinderen tot 12 jaar mogen immers met elkaar buitenspelen. De binnenspeeltuin blijft voorlopig nog wel gesloten en het wordt verplicht om vooraf online tickets op datum te bestellen. Net als bij veel andere pretparken en dierentuinen is er een protocol opgesteld met maatregelen die de verspreiding van het coronavirus in Linnaeushof moeten voorkomen. Hierin is opgenomen dat de capaciteit (maximum aantal bezoekers per dag) wordt beperkt en dat er extra maatregelen worden getroffen met betrekking tot hygiëne en het houden van afstand.

De binnenspeeltuin blijft voorlopig nog gesloten. Het restaurant en terras zijn nog niet toegankelijk. Eten en drinken kan wel worden afgehaald bij het restaurant en andere horecapunten. Er is voldoende picknick gelegenheid in het park. De optredens en meet & greets met speeltuin mascotte Bennie Broek kunnen vooralsnog geen doorgang vinden. Ook wordt een beroep gedaan op ieders eigen verantwoordelijkheid. De speeltuin vraagt bezoekers om de algemene basisregels van het RIVM zo veel mogelijk in acht te nemen. Dat betekent regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, voldoende afstand houden van anderen en thuis blijven bij klachten.

Om er voor te zorgen dat het niet te druk wordt kan Linnaeushof per dag minder bezoekers toelaten dan normaal. Om teleurstellingen aan de poort te voorkomen dient iedereen vooraf online tickets te bestellen voor een specifieke datum. Spontaan aan komen waaien bij de kassa is dus helaas niet mogelijk. Mensen die al een ticket of vrijkaart hebben voor seizoen 2020 kunnen deze nog wel gebruiken, maar zullen ook eerst een datum moeten reserveren op de website.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Linnaeushof

Nederlands Openluchtmuseum – Arnhem

Per 1 juni 2020 gaan de deuren van het Nederlands Openluchtmuseum weer open voor publiek. Ze kijken er enorm naar uit en kunnen niet wachten om de bezoekers weer in het museum te mogen begroeten. Tijdens de persconferentie van woensdag 6 mei kondigde het kabinet al een aantal versoepelingen van de maatregelen tegen het coronavirus aan, met daaronder ook versoepelingen voor de museumsector. Uiteraard doen zij er alles aan om per 1 juni je museumbezoek zo goed mogelijk te laten verlopen. Houd de website en sociale mediakanalen in ieder geval in de gaten voor meer informatie.

Meer informatie vind je hier.

Madurodam Den Haag

Naar aanleiding van de afgekondigde maatregelen inzake het coronavirus in Nederland, blijft Madurodam tot nader order gesloten voor het publiek.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Madurodam Den Haag

Attractie & Vakantiepark Slagharen

Op dit moment bereiden ze zich voor op een heropening van het attractie- en vakantiepark middels de inregeling van het protocol Veilig Samen Uit. Dit is opgesteld in samenwerking met de grootste attractie- en dierenparken in Nederland. Zij kijken er naar uit jullie zo spoedig mogelijk weer te mogen begroeten.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Vakantiepark Slagharen

Spoorwegmuseum Utrecht

Als Museum mag het Spoorwegmuseum in Utrecht ook vanaf 1 juni open.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Spoorwegmuseum Utrecht

Toverland Attractiepark Sevenum

Toverland is in verband met het coronavirus tot nader order gesloten. In de persconferentie van woensdag 6 mei heeft het kabinet aangegeven de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus te gaan versoepelen. Zo is de instructie ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ aangepast naar ‘vermijd drukte’. In overleg met de burgemeester van de Gemeente Horst aan de Maas bekijken zij op dit moment dan ook de mogelijkheid tot heropening van Toverland en de timing hiervan. Uiteraard doen zij dit binnen de maatregelen van de anderhalvemetersamenleving.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Toverland Sevenum

Walibi Holland

Op 25 mei 2020 opent Walibi Holland haar poorten weer. “Om een veilig dagje uit te verzekeren voor onze bezoekers, hebben we diverse maatregelen genomen op en om het park. Waaronder wanneer je een ticket op datum bestelt, zul je zien dat er nog een extra product aan je bestelling wordt toegevoegd: Virtuele wachtrij. Dit stelt ons in staat om de bezoekers beter over het park te verdelen en lange wachtrijen te voorkomen. Via de virtuele wachtrij kun je voor een geselecteerd aantal attracties je plekje reserveren. Je kunt bij deze attracties dus niet meer plaatsnemen in de normale wachtrij. Daarnaast gelden de algemene regels.”

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Walibi Holland

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is zeer verheugd dat na overleg met de Veiligheidsregio en burgemeester Eric van Oosterhout het park toestemming heeft gekregen om weer gasten te ontvangen. Dierenparken zien er prachtig uit in deze tijd van het jaar, alles groeit en bloeit en het is dé tijd van veel jonge dieren. Het dierenpark staat dan ook te popelen om bezoekers weer een leuke dag uit te kunnen aanbieden!

Natuurlijk is Wildlands verheugd dat zij weer gasten kan gaan verwelkomen in het park, maar realiseert zich ook dat het voor bezoekers wel enig aanpassingsvermogen vraagt. Vóór de officiële heropening zullen er nog testdagen plaatsvinden, onder andere met abonnementhouders. Vanaf nu worden de voorbereidingen in versneld tempo doorgezet zodat Wildlands per maandag 25 mei 2020 gereed is met alle nodige maatregelen.

Allereerst is het belangrijk om de website en sociale mediapagina’s van Wildlands goed in de gaten te houden. Daar wordt gecommuniceerd onder welke voorwaarden gasten, vanaf 25 mei, welkom zijn. De verkoop van tickets zal uitsluitend online plaatsvinden. Mensen moeten dus vooraf een plaats reserveren. Het maximum aantal toegelaten gasten per dag zal sterk gereduceerd worden om aan de anderhalve meter afstand tussen huishoudens te kunnen voldoen.

Voor de reguliere gasten is het misschien even wennen, omdat het park er op sommige plaatsen iets anders uitziet. Het vraagt net als bij de supermarkten soms wat aanpassingsvermogen. Getraind personeel is zichtbaar aanwezig om uitleg te geven. De communicatie is duidelijk, met speciaal op de situatie toegespitste signing. Daarnaast zijn extra hygiënemaatregelen getroffen. Contactpunten worden vaker schoongemaakt en centrale desinfectiepunten zijn aanwezig.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Wildlands dierentuin Emmen bezoeken met kinderen

Europa park Duitsland

De familie Mack, eigenaar van het grootste attractiepark in Duitsland, is blij met de op 6 mei door de Duitse deelstaat Baden-Württemberg aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen en heeft in nauwe afstemming met de overheid intensieve voorbereidingen getroffen voor de heropening van Europa-Park, de overnachtingsmogelijkheden en restaurants op 29 mei.

De veiligheid en gezondheid van de gasten en medewerkers heeft voor Europa-Park altijd de hoogste prioriteit. Bezoekers moeten zich er veilig en prettig voelen. Daarom is besloten om vanaf 29-5-2020 met een begrensd aantal bezoekers te starten en worden daarvoor vanaf 13-5-2020 datumgebonden tickets voor het zomerseizoen 2020 in de online ticketshop aangeboden. Het attractiepark is groot en uitgestrekt waardoor er voor alle bezoekers en medewerkers genoeg ruimte is om zich te houden aan de voorgeschreven afstandsregels.

In het park zijn, naast het begrenzen van het aantal bezoekers, verdere maatregelen genomen om het infectierisico te minimaliseren. Zo zijn er o.a. in wachtrijen en restaurants markeringen aangebracht om afstand te houden. Zijn er extra desinfectieposten aangebracht en zullen beugels en andere oppervlaktes vaker gereinigd worden. Ook zullen bezoekers voor en tijdens het bezoek geïnformeerd worden over de verschillende maatregelen. Als aanvulling op de maatregelen ter plaatse zal Europa-Park nieuwe technologieën met betrekking tot de wachtrijen en het houden van afstand invoeren. De bestaande Europa-Park & Rulantica-app wordt met nieuwe functies uitgebreid. Bovendien wordt een nieuwe extra app gepubliceerd welke op speelse wijze je op het houden van afstand tijdens het parkbezoek wijst. Contactloos betalen wordt gestimuleerd en alle medewerkers ontvingen een scholing.

Ook de zes themahotels, het Camp Resort en de Europa-Park-camping met hun restaurants, bars en cafés zullen op 29 mei de deuren weer open. Waterwereld Rulantica blijft vooralsnog gesloten maar de directie ziet een spoedige heropening optimistisch tegemoet.

Ook gasten uit Nederland, België en alle andere landen zijn, zodra grensverkeer weer mogelijk is, hartelijk welkom in Europa-Park.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Europapark Duitsland

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.