Skip to Content

Venlo met kinderen; tips voor activiteiten, uitjes en bezienswaardigheden in de omgeving

Venlo met kinderen; tips voor activiteiten, uitjes en bezienswaardigheden in de omgeving

Venlo, en de omgeving in het noorden van Limburg op de grens met Brabant is een populaire vakantiebestemming met meerdere populaire vakantieparken en campings. Zelf zijn we hier nu ook al een paar keer geweest (in de omgeving) in zowel de zomer als winter, dus hoog tijd voor een overzicht van alle leuke uitjes met kinderen die je in Venlo als uitvalsbasis en de omgeving kan doen.

Sommige dichtbij, ander wat verder weg. Variërend van leuke pretparken, tot interessante musea met kinderen of uitjes in de natuur. Of het nu hoog zomer is of regent in de winter.

Venlo

Venlo is een stad in het noorden van Limburg, gelegen aan de rivier de Maas. De stad heeft een rijke geschiedenis, wat nog te zien is in de vele monumentale gebouwen en kerken. Venlo heeft een gezellig centrum met veel winkels, restaurants en cafés. Het is ook bekend om zijn jaarlijkse carnaval, dat in februari plaatsvindt. Daarnaast heeft Venlo diverse musea, waaronder het Limburgs Museum en het Museum van Bommel van Dam.

Venray

Venray is een stad in het oosten van Noord-Brabant, vlakbij de grens met Limburg. Het is een historische stad met een gezellig centrum en diverse winkels, restaurants en cafés. Venray staat ook bekend om zijn jaarlijkse bloemencorso, dat in september plaatsvindt. Naast het centrum heeft Venray ook diverse parken, waaronder het Schuttersveld en het Julianapark.

Arcen

Arcen is een dorp in Noord-Limburg, gelegen aan de Maas en vlakbij de grens met Duitsland. Het dorp staat bekend om zijn kasteel, Kasteel Arcen, en de Kasteeltuinen, een park met diverse tuinen en vijvers. Arcen heeft ook een bierbrouwerij, Hertog Jan, waar men rondleidingen kan krijgen en kan proeven van diverse bieren. Daarnaast is Arcen een populaire bestemming voor fietsers en wandelaars, vanwege de mooie natuur en de vele fiets- en wandelroutes.

Speeltuinen & Kinderboerderij

Speelpark Klein Zwitserland Tegelen

Speelpark Klein Zwitserland Tegelen is gelegen in een bosrijke omgeving en biedt naast attracties ook diverse wandelroutes. Het park heeft een oppervlakte van 25 hectare en is verdeeld in themagebieden. Zo is er bijvoorbeeld een piratengebied en een westerngebied. Het park is het hele jaar geopend, maar de openingstijden variëren per seizoen. In de zomermaanden is het park dagelijks geopend.

Lees ook: Speelpark Klein Zwitserland Tegelen

Kinderboerderij Hagerhof Venlo

Kinderboerderij Hagerhof Venlo is niet alleen een boerderij waar kinderen dieren kunnen ontmoeten, maar er worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld een knuffelhok waar kinderen de dieren kunnen knuffelen en voeren. Daarnaast zijn er speeltoestellen en kunnen kinderen een rondje maken op een pony. De boerderij is gratis toegankelijk.

Roeffen Mart Grubbenvorst

Roeffen Mart Grubbenvorst is een familiebedrijf dat al sinds 1890 bestaat. Naast streekproducten verkopen ze ook biologische producten. In de winkel kan men niet alleen producten kopen, maar ook proeven. Er worden regelmatig proeverijen georganiseerd waarbij men kennis kan maken met de verschillende producten.

Speeltuin Os Blie Riek Blerick

Speeltuin Os Blie Riek Blerick is een grote speeltuin die geschikt is voor kinderen van alle leeftijden. Naast de speeltoestellen is er ook een picknickveld en een kiosk waar men iets te eten of te drinken kan kopen. De speeltuin is gratis toegankelijk.

Hagerweike Venlo

Hagerweike Venlo is een park waar men kan genieten van de natuur en diverse activiteiten kan doen. Zo is er bijvoorbeeld een kinderboerderij, een midgetgolfbaan, een speeltuin en een restaurant. Het park is gratis toegankelijk.

Boskoel

Speelbos NP Maasduinen is een speelbos waar kinderen op ontdekkingstocht kunnen gaan en de natuur kunnen beleven. Er zijn diverse speeltoestellen, maar ook routes die leiden naar bijvoorbeeld een uitkijktoren of een waterpomp. Het speelbos is het hele jaar geopend en gratis toegankelijk.

Lees ook: Speelbos Boskoel NP Maasduinen

Speeltuin Kitskensberg Roermond

Speeltuin Kitskensberg Roermond is een grote speeltuin met meer dan 20 speeltoestellen. Er is onder andere een klimtoren, een schommelboot en een kabelbaan. Naast de speeltoestellen is er ook een horecagelegenheid waar men iets te eten of te drinken kan kopen. De speeltuin is geopend van april tot en met september.

Aardbeienland Horst

Aardbeienland Horst is een park dat geheel in het teken staat van aardbeien. Er zijn diverse attracties zoals een aardbeienmuseum, een aardbeienspeeltuin en een aardbeienkasteel. Daarnaast kan men er ook zelf aardbeien plukken en zijn er diverse eetgelegenheden waar men aardbeienproducten kan proeven. Het park is geopend van april tot en met september.

Pretparken

Mattel Play Sevenum

Mattel Play Sevenum is een overdekt speelpark gelegen in Sevenum. Het park biedt attracties en activiteiten voor kinderen van 2 tot 10 jaar oud, met thema’s zoals Thomas de Trein, Angelina Ballerina, en Bob de Bouwer. Kinderen kunnen hier spelen en leren, en hun fantasie de vrije loop laten gaan.

Lees ook: Mattel Play Sevenum

Attractiepark Toverland Sevenum

Attractiepark Toverland Sevenum is een pretpark gelegen in Sevenum. Het park biedt attracties voor jong en oud, waaronder achtbanen, waterattracties, en draaimolens. Er zijn verschillende themagebieden, zoals Magische Vallei en Land van Toos, waar bezoekers kunnen genieten van spectaculaire shows en evenementen.

Lees ook: Toverland Sevenum

Billy Bird Park Drakenrijk Reuver

Billy Bird Park Drakenrijk Reuver is een recreatiepark gelegen in Reuver. Het park biedt diverse attracties en activiteiten voor kinderen en families, zoals een binnenspeeltuin, buiten speeltuinen, en een waterpark met glijbanen en zwembaden. Er zijn ook sportfaciliteiten zoals een klimwand en een trampolinepark.

Lees ook: Billy Bird Park Drakenrijk Reuver

Mind Mystery Park Horst

Mind Mystery Park Horst is een interactief avonturenpark gelegen in Horst. Het park combineert wetenschap, technologie, en entertainment in een unieke ervaring. Bezoekers kunnen verschillende thematische kamers verkennen en interactieve puzzels en spellen oplossen om de geheimen van de geest te ontdekken.

Les ook: Mind Mystery Park Horst

Irrland (Duitsland)

Irrland is een boerderij- en recreatiepark gelegen over de grens in Duitsland. Het park biedt attracties en activiteiten voor jong en oud, zoals een kartbaan, dierenpark, en diverse speeltuinen. Bezoekers kunnen ook genieten van een picknick in de natuur of een ritje maken op de boerderijtrein.

Lees ook: Irrland

Phantasialand (Duitsland)

Phantasialand is een attractiepark gelegen in Brühl, Duitsland. Het park biedt attracties voor jong en oud, waaronder achtbanen, waterattracties, en shows. Er zijn verschillende themagebieden, zoals Klugheim en China Town, waar bezoekers kunnen genieten van de authentieke sfeer en culinaire hoogstandjes.

Lees ook: Phantasialand Duitsland

Lego Discovery Center Oberhausen (Duitsland)

Lego Discovery Center Oberhausen is een indoorattractiepark gelegen in Oberhausen, Duitsland. Het park biedt verschillende attracties en activiteiten voor kinderen, waaronder bouw- en speelgebieden, interactieve tentoonstellingen, en een 4D-bioscoop. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan workshops en lessen over de wereld van Lego.

Lees ook: Lego Discovery Center Oberhausen

Dierentuinen

Zooparc Overloon

Zooparc Overloon is een dierentuin gelegen in het dorp Overloon. In de dierentuin leven meer dan 80 verschillende diersoorten, waaronder leeuwen, tijgers, giraffen, olifanten en apen. Daarnaast biedt de dierentuin ook diverse educatieve programma’s en activiteiten voor kinderen en volwassenen.

Lees ook: Zooparc Overloon

Kasteelpark Born

Kasteelpark Born is een park gelegen bij het Kasteel Born. In het park leven verschillende diersoorten, zoals herten, pauwen, en wallaby’s. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van de prachtige tuinen en de mooie omgeving.

Musea

Limburgs Museum

Het Limburgs Museum is een museum dat gevestigd is in het centrum van Venlo. Het museum vertelt het verhaal van de Limburgse geschiedenis en cultuur aan de hand van diverse tentoonstellingen. Bezoekers kunnen hierbij interactieve ervaringen beleven en historische objecten bekijken.

Lees ook: Limburgs Museum Venlo

Wereldpaviljoen Steyl

Wereldpaviljoen Steyl is een museum gelegen in het dorp Steyl. Het museum biedt bezoekers een rondleiding door diverse landen en culturen, waarbij bezoekers kennis kunnen maken met verschillende tradities en gebruiken. Er zijn verschillende interactieve elementen en workshops beschikbaar.

Missiemuseum Steyl

Missiemuseum Steyl is een museum dat zich richt op de geschiedenis van de katholieke missie. Het museum toont diverse objecten en verhalen van missionarissen die over de hele wereld hun werk hebben verricht. Bezoekers kunnen hierbij de diverse aspecten van het missionariswerk ervaren.

Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen is een park gelegen bij het kasteel Arcen. Het park biedt verschillende thematuinen, waaronder een Japanse tuin, een Italiaanse tuin, en een rosarium. Daarnaast zijn er diverse speeltuinen en activiteiten voor kinderen beschikbaar.

Lees ook: Kasteeltuinen Arcen & Elfia

Oorlogsmuseum Overloon

Oorlogsmuseum Overloon is een museum dat zich richt op de Tweede Wereldoorlog. Het museum toont diverse objecten, voertuigen en uniformen uit de oorlog en laat de bezoekers de impact van de oorlog op Nederland en de wereld zien.

Lees ook: Oorlogsmuseum Overloon

Openluchtmuseum de Locht Melderslo

Openluchtmuseum Locht Melderslo is een museum dat zich richt op het leven en werken op het platteland in Limburg door de eeuwen heen. Het museum toont diverse gebouwen, zoals een molen, een boerderij en een brouwerij, die laten zien hoe het dagelijks leven er vroeger uitzag. Daarnaast zijn er verschillende ambachtslieden die oude technieken demonstreren.

Lees ook: Openluchtmuseum de Locht

Actieve uitjes

Klimpark Fun Forest

Fun Forest is een avontuurlijk klimpark in Limburg. Het park heeft verschillende parcoursen waarbij je door middel van touwbruggen, klimnetten en tokkelbanen tussen de bomen door kunt bewegen. Er zijn parcoursen voor verschillende leeftijden en niveaus, van beginners tot ervaren klimmers.

Er is ook een speciaal parcours voor kinderen vanaf 8 jaar en een mini-parcours voor kinderen vanaf 4 jaar. Het klimpark is geschikt voor individuele bezoekers, groepen en bedrijfsuitjes. Veiligheid staat voorop en daarom krijgen bezoekers vooraf een uitgebreide instructie en worden ze gezekerd tijdens het klimmen.

Adventure World Taurus

Adventure World Taurus is een avonturenpark in Noord-Brabant met verschillende outdooractiviteiten zoals paintball, survival, boogschieten en quadrijden. Het park is geschikt voor zowel individuele bezoekers als groepen en bedrijfsuitjes. Er zijn verschillende arrangementen mogelijk, zoals een vrijgezellenfeest, teambuilding of kinderfeestje. Het park biedt ook mogelijkheden voor overnachtingen in een tipi-tent of groepsaccommodatie.

Thermaalbad Arcen

Thermaalbad Arcen is een wellnessresort in Limburg met verschillende thermaalbaden, sauna’s en stoombaden. Het water in de baden komt uit eigen bronnen en heeft een helende werking op de huid en spieren.

Er zijn verschillende binnen- en buitenbaden, waaronder een zoutwaterbad en een kruidenbad. Daarnaast biedt het resort verschillende behandelingen aan zoals massages, gezichtsbehandelingen en pedicures. Het resort is geschikt voor individuele bezoekers en groepen, en biedt ook arrangementen aan inclusief overnachting.

Lees ook: Thermaalbad Arcen

Zwembad De Berckt

Zwembad De Berckt is een zwembad in Limburg met verschillende baden, waaronder een buitenzwembad, peuterbad en glijbanen. Het zwembad is geschikt voor individuele bezoekers en groepen, zoals kinderfeestjes. Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals aquafit en zwemlessen.

Trampolinepark Reuver

Trampolinepark Reuver is een indoortrampolinepark in Limburg met verschillende trampolines en andere speelattributen, zoals een ninjaparcours en een airbag. Het park is geschikt voor individuele bezoekers, groepen en kinderfeestjes. Daarnaast worden er ook lessen gegeven, zoals freerunning en trampoline springen.

Manege Killaars pony huren

Manege Killaars is een manege in Limburg waar je pony’s kunt huren voor een buitenrit of een les in de manege. Het is mogelijk om als beginner een les te volgen en als gevorderde een buitenrit te maken door de mooie omgeving. Daarnaast worden er ook activiteiten georganiseerd zoals ponykampen en kinderfeestjes.

Natuur

NP De Maasduinen

Nationaal Park De Maasduinen is een natuurgebied in Limburg en is ontstaan door stuivend zand. Het gebied heeft heidevelden, bossen en stuifduinen en is een belangrijk leefgebied voor planten en dieren. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes die door het park lopen en er worden regelmatig excursies georganiseerd om meer te leren over de natuur in het gebied. Ook zijn er verschillende uitkijkpunten waar je kunt genieten van het uitzicht.

Lees ook: NP Maasduinen

Uitkijktoren Wellerlooi

De uitkijktoren in Wellerlooi biedt een prachtig uitzicht over de omgeving van Nationaal Park De Maasduinen. De toren is ruim 30 meter hoog en is bereikbaar via een trap met 144 treden. Het uitzicht is de klim meer dan waard en biedt een panoramisch uitzicht over de bossen en heidevelden.

Smokkelpad Velden

Het smokkelpad in Velden is een wandelroute door de bossen van Nationaal Park De Maasduinen en herinnert aan de tijd dat er in de grensstreek werd gesmokkeld. De route voert langs plekken waar smokkelaars vroeger goederen over de grens smokkelden en er zijn verschillende informatieborden langs de route die meer vertellen over deze geschiedenis.

Platteland Veulen

Platteland Veulen is een agrarisch bedrijf in Limburg waar je kunt kennismaken met het boerenleven. Je kunt hier bijvoorbeeld een rondleiding krijgen over het bedrijf en meer leren over de dieren en gewassen die er worden verbouwd. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende workshops, zoals het maken van kaas of brood.

Strand Kasteelse Bossen Horst

Het strand bij de Kasteelse Bossen in Horst is een populaire bestemming voor een dagje uit. Het strand ligt aan een recreatieplas en biedt verschillende faciliteiten, zoals een beachvolleybalveld en een speeltuin. Er zijn ook verschillende eet- en drinkgelegenheden in de buurt.

Kabouterpad Overloon

Het kabouterpad in Overloon is een wandelroute speciaal voor kinderen. De route voert door het bos en onderweg zijn er verschillende opdrachten en spelletjes die kinderen kunnen doen. Ook zijn er kabouters verstopt in het bos die kinderen kunnen zoeken. Bij het startpunt van de route is een kaboutermuseum waar kinderen meer kunnen leren over kabouters.

Horeca

IJssalon Clevers

IJssalon Clevers is een bekende ijssalon met verschillende vestigingen in Limburg. Het ijs wordt gemaakt van verse ingrediënten en er zijn veel verschillende smaken verkrijgbaar. Naast ijs worden er ook andere lekkernijen verkocht, zoals wafels en gebakjes. De sfeer in de ijssalon is gezellig en het is een populaire bestemming voor een lekker ijsje op een zomerse dag.

Bierbrouwerij Hertog Jan

Bierbrouwerij Hertog Jan is gelegen in het Limburgse Arcen en produceert verschillende soorten bieren. Het brouwproces vindt plaats in een moderne brouwerij en er worden regelmatig rondleidingen gegeven waarbij je meer leert over het brouwproces en de geschiedenis van het bedrijf. Na afloop van de rondleiding kun je uiteraard genieten van een heerlijk glas bier.

Pannenkoekenhuis Jagersrust

Pannenkoekenhuis Jagersrust is een gezellig restaurant in Ven-Zelderheide waar je kunt genieten van ambachtelijke pannenkoeken. Het restaurant heeft een knusse sfeer en er is keuze uit veel verschillende soorten pannenkoeken, zowel zoet als hartig. Ook zijn er andere gerechten op de menukaart te vinden, zoals soepen en salades.

Foodhall Mout

Foodhall Mout is gevestigd in het Sphinxkwartier in Maastricht en is een verzameling van verschillende eetgelegenheden onder één dak. Je kunt hier terecht voor diverse gerechten, van pizza’s tot sushi en van burgers tot vegan bowls. De sfeer in de foodhall is gezellig en er is vaak live muziek. Het is een populaire plek voor een gezellig avondje uit eten.

Leurs met klimgedeelte

Leurs is een groot tuincentrum in Venlo waar je terecht kunt voor alles op het gebied van tuinieren en wonen. Naast planten en tuinmeubelen is er ook een uitgebreid assortiment aan woonaccessoires en cadeauartikelen te vinden. Daarnaast is er een speciaal klimgedeelte voor kinderen waar ze kunnen klimmen en klauteren. Het is een leuke plek voor een dagje uit met het gezin.

Vakantieparken & Campings

Zoals ik aangaf vind je in de omgeving ook een aantal populaire vakantieparken en campings waaronder;

Roompot Klein Vink

Roompot Klein Vink is een vakantiepark in het Noord-Limburgse dorp Arcen. Het park is gelegen in een groene omgeving en beschikt over verschillende soorten accommodaties, van bungalows tot chalets. Op het park zijn er tal van faciliteiten aanwezig, zoals een binnenzwembad, een wellnesscentrum, een bowlingbaan en een speeltuin. Ook de omgeving biedt volop mogelijkheden voor activiteiten, zoals wandelen en fietsen.

Lees ook: Roompot Klein Vink Arcen review

Meer informatie vind je hier.

Landal Lommerbergen

Landal Lommerbergen is een vakantiepark in het Limburgse Reuver. Het park ligt aan de rand van het natuurgebied De Maasduinen en biedt een uitgebreid aanbod aan accommodaties, van bungalows tot campingplaatsen. Op het park zijn er verschillende faciliteiten, zoals een binnenzwembad met glijbanen, een speelparadijs en een bowlingbaan. Daarnaast is er ook een restaurant en een snackbar.

Lees ook: Landal Lommerbergen

Meer informatie vind je hier.

Center Parcs Limburgse Peel

Center Parcs Limburgse Peel is gelegen in het Limburgse America en is een ideaal vakantiepark voor gezinnen met kinderen. Het park beschikt over verschillende accommodaties, van cottages tot hotelkamers. Op het park zijn er tal van faciliteiten, zoals een subtropisch zwemparadijs met wildwaterbaan en glijbanen, een indoor speelhal, een bowlingbaan en een golfbaan. In de omgeving kun je wandelen en fietsen.

Meer informatie vind je hier.

Center Parcs Het Meerdal

Center Parcs Het Meerdal is gelegen in America en is een groot vakantiepark met verschillende soorten accommodaties, van cottages tot hotelkamers. Het park beschikt over veel faciliteiten, zoals een subtropisch zwemparadijs, een indoorspeelhal, een bowlingbaan en een minigolfbaan. In de omgeving kun je mooie fiets- en wandeltochten maken en er zijn diverse attractieparken in de buurt, zoals Toverland.

Lees ook: Center Parcs Het Meerdal

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.