Skip to Content

Verschrikkelijke Ikke / Despicable Me 3 film recensie

Verschrikkelijke Ikke / Despicable Me 3 film recensie

Vanaf 24 juni zal de lang verwachte derde versie van Verschrikkelijke Ikke in 3D in de bioscoop draaien, zowel de originele als Nederlandstalige versie. Deze nieuwe animatiefilm van Illumination Entertainment is als je het mij vraagt weer een succes. Samen met mijn dochter June en haar vriendinnetje (beiden 10) mocht ik voor Mamaliefde naar de bioscoop première op 17 juni 2017 bij Pathé Arena voor een voorproefje. Nieuwsgierig naar wat je van de film kan verwachten?

De première

Verschrikkelijke Ikke / Despicable Me 3 film recensie - Reisliefde
Verschrikkelijke Ikke / Despicable Me 3 film recensie - Reisliefde

Op het plein voor Pathé Arena zag het vooral geel: levensgrote minions, veel ballonnen, ouders en kinderen die zich volgens de dresscode in de zonnige kleur hadden gehesen en verschillende medewerkers van het evenement liepen rond met bananen en ijsjes voor de kinderen. Intussen ging de Nederlandse stemmencast over de rode loper en kreeg de pers tijd om hen vragen te stellen. Bijzonder om voor het eerst mee te maken.

Waar gaat Verschrikkelijke Ikke 3 over?

De film start met het leven van Balthazar Bratt, een voormalig kindsterretje dat in de jaren ’80 furore maakte als superschurk in een televisieserie. Maar dan wordt hij puber, krijgt puistjes en een vlassig snorretje en niemand wil nog iets met hem te maken hebben. Uit wraak ontpopt hij zich tot een meesterlijke dief. Hij heeft een bijzondere diamant op het oog: de grootste ter wereld. Aan Gru en Lucy de nobele taak om hem daarvan te weerhouden.

Onverwachte twist

Al vrij in het begin van de film zetten een paar gebeurtenissen alles op zijn kop. Eerst krijgt Gru te horen dat hij niet langer welkom is bij de ALV (Actieve Vangers van Lastpakken). Lucy neemt het voor hem op en zo komen ze samen thuis te zitten. En daarnaast duikt geheel onverwachts Gru’s tweelingbroer Dru op, van wiens bestaan hij tot dat moment niet afwist. Die twist pakt je aandacht meteen.

Geweldige karakters

Als kind uit de jaren tachtig zat ik de te genieten van alle grote hits uit die tijd. De gedateerde Balthazar Bratt met zijn enorme schoudervullingen, schattige Agnes met haar grote ogen die me een beetje deed denken aan onze eigen peuter May, die hilarische Minions die onverwachts in de gevangenis terechtkomen… De film is daardoor voor volwassenen gelukkig ook erg leuk. En naast me zaten ook twee tienjarige meisjes met een grijns op hun gezicht.

3D

Het 3D-effect vind ik af en toe echt een meerwaarde hebben. Niet de hele tijd trouwens, want ik heb soms moeite om niet ook langs het brilletje te kijken (misschien persoonlijk). Maar er zijn momenten waarop het echt lijkt alsof je zelf middenin de film zit. Zoals bij de geweldige schilderingen in het huis van Dru. Of de prachtige plek in het bos. Maar goed, ik wil niet te veel verklappen. Ik denk dat je hem gewoon zelf moet gaan bekijken!

Goodiebag

We gingen niet met lege handen naar huis. Bij binnenkomst van de bioscoopzaal zagen we direct op alle stoelen een knalgele rugtas liggen. Die zat propvol Minion-goodies: vlokken van Venz, twee kleurplaten, Dagravit Vitaminions, koekjes, snoep, Shoeps, een poppetje van McDonald’s en een heuse stressminion. Daarnaast kregen we een zak Croky Partystars, opblaasbanaan van Chiquita, pakje Coolbear 100% Natural en snoepmix van Hoogvliet. Terwijl June haar tas uitpakte en ons vertelde wat er allemaal in zat, zagen we ook het voorstukje van Emoji – een film om in de gaten te houden!

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Pieter schreef:

    Ik ben zeer nieuwsgierig naar deze animatiefilm

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.