Skip to Content

Villapark de Paardekreek; weekendje weg Kortgene Zeeland

Villapark de Paardekreek; weekendje weg Kortgene Zeeland

Op uitnodiging van Bungalowspecials mochten wij een weekendje naar Zeeland. Vanuit Limburg is het een rit van 2 uurtjes. Maar zeker de moeite waard. Het Limburgse landschap is immers weer anders dan de omgeving in Zeeland. En zo gingen wij met een auto volgeladen naar een bungalowpark in Kortgene, Zeeland, Villapark de Paardekreek. Geen massaal bungalowpark maar één met ruime villa’s aan het water.

Villapark de Paardekreek

De Paardekreek bestaat uit een villapark en een campinggedeelte. Bij de receptie moesten we ons melden. Hier werden we meteen netjes ontvangen. Er werd vriendelijk gevraagd naar onze reis en we kregen een boekje met de benodigde folders over het park en de omgeving. Ook aan de kinderen werd gedacht. Ze kregen een kleurplaat met kleurtjes.

Na het uitladen van de auto hebben we een rondje gelopen om het park even te verkennen. Het park is voorzien van een supermarkt met verse broodjes, een binnenspeeltuin waar tevens kinderactiviteiten zijn, een waterspeeltuin en een klein overdekt buitenbad. Ook zijn er buiten speeltuintjes. Verder is er nog een snackbar en een restaurant.

Een animatieprogramma voor de jeugd is er ook aanwezig. Zo wilde onze dochter graag naar het dansen. Dit hebben we dan ook gedaan. Zondagochtendgymnastiek.

De accommodatie

Weekendje weg: Villapark de Paardekreek Kortgene Limburg - Mamaliefde.nl

De huisjes oftewel villa’s zagen er van buiten al mooi uit. De meeste villa’s lagen aan het water. Ook onze 6-persoonsvilla. We kwamen binnen en meteen waren we enthousiast. Het zag er mooi en zeker ook belangrijk, schoon uit. De benedenverdieping had een ruime woonkamer, 2 slaapkamers, badkamer (inclusief wasmachine en droger), toilet en keuken. En nog een extra kamer, deze was handig voor de loopfietsjes. De bovenverdieping had een mooie vide / speelkamer, nog een derde slaapkamer en een extra toilet.

Op de eettafel stond een bos verse bloemen en een zakje met pannenkoekenmix. Aangevuld met eigen gemaakte jam en poedersuiker. Ontzettend leuk. We hebben dan ook zelf gekookt in onze villa. De keuken is namelijk van alle gemakken voorzien. Zelfs een vaatwasser is aanwezig. Na het avondeten nog een rondje gewandeld en een lekker ijsje gegeten.

Zondag startten we de dag met vers gehaalde broodjes. En de restjes brood voerden we aan de eendjes. De villa heeft namelijk een ontzettend mooie vlonder. Genoeg eendjes en vogels die je kan voeren. Met kleine kinderen moet je wel goed opletten. Er is namelijk geen omheining bij het water. Tenzij je dat aangeeft in de voorkeuren bij de reservering.

Waterpret

Weekendje weg: Villapark de Paardekreek Kortgene Limburg - Mamaliefde.nl

Het park ligt meteen aan het water. In de zomer zou je hier heerlijk kunnen zwemmen en spelen. Daar was het nu te koud voor. Maar het was wel fijn om er te wandelen over de vlonders. Er was een uitkijktoren en een vlot. Ook is er een groot springkussen aanwezig. Genoeg vermaak dus voor een fijne vakantie.

Zaterdagochtend zijn we gaan zwemmen of beter gezegd gaan spelen in het water. Het park heeft een waterspeeltuin. Voor de jongere kinderen erg leuk. Het is een peuterbad met speelgelegenheden. Ook is er een grote glijbaan aanwezig. Voor de ouders, opa’s en oma’s is er een sauna en bubbelbad. Hier hebben we ons de ochtend prima vermaakt. Bij slecht weer heeft het park ook nog de beschikking over een klein overdekt buitenzwembad.

Boottocht

Weekendje weg: Villapark de Paardekreek Kortgene Limburg - Mamaliefde.nl
Weekendje weg: Villapark de Paardekreek Kortgene Limburg - Mamaliefde.nl

Het zonnetje scheen op zondag. Dat was wel fijn, want wij mochten een boottochtje maken. We kregen een sloep tot onze beschikking. Zwemvesten voor de kinderen en een korte uitleg werd er gegeven. Daarna heerlijk over het water gevaren. Er is genoeg te zien tijdens het varen. De omgeving is ontzettend mooi. De kinderen hebben genoten van deze boottocht. Samen met papa achter het roer gestaan.

Kortgene en omgeving

Weekendje weg: Villapark de Paardekreek Kortgene Limburg - Mamaliefde.nl

Op zaterdagmiddag zijn we naar Kortgene, het dorpje, gewandeld. Dit is op loopafstand. Hier zijn verschillende monumenten die je kan bekijken. Ook zijn er voldoende drink- en eetgelegenheden. Daarnaast is er een Big Bazaar. Nee, niet zo eentje die wij kennen van nu. Het is een “oud” winkeltje waar ze vanalles verkopen. Zo’n lekker rommelwinkeltje, waar je eigenlijk altijd wel iets koopt. Erg leuk om dus even binnen te kijken.

Op zondag zijn we met de auto de omgeving gaan verkennen en naar zee gereden. Nog op het terras iets gedronken en rond de middag terug naar onze villa. De kleine man deed een middagdutje en onze dochter is met papa nog naar de waterspeeltuin geweest. Om de gehele omgeving te zien is een weekendje kort, want ik weet zeker dat we nog veel meer mooie dingen hadden kunnen zien en bekijken. Alles kun je terugvinden in de informatieboekjes die je bij aankomst krijgt. Daarnaast geven ze bij de receptie elke dag een tip voor een leuk uitje.

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Volgmama schreef:

    Die waterspeeltuin ziet er zo leuk uit! Een extra toilet in het huisje is ook altijd wel fijn haha. Kan er over meepraten.

  2. marjon schreef:

    Zeker de de moeite waard om deze omgeving eens te ontdekken 🙂

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.