Skip to Content

Vliegen vanaf vliegveld Keulen-Bonn, wat je moet weten voor je vertrekt!

Vliegen vanaf vliegveld Keulen-Bonn, wat je moet weten voor je vertrekt!

Naast de vliegvelden in Nederland zijn ook vliegvelden net over de grens in Duitsland erg populair, waaronder vliegveld Keulen. Deze zijn qua afstand prima te bereiken en vaak zijn de vluchten een stuk goedkoper, of sluit het aanbod beter aan. Ook vanwege de recentelijke issues rondom de opgestapelde bagage en de lange wachtrijen bij de marechaussee kiezen er steeds meer mensen voor om vanaf een alternatief vliegveld te vertrekken.

Vliegveld Keulen is een populair vliegveld voor mensen die willen reizen naar verschillende bestemmingen in Europa, of daarbuiten. Het vliegveld ligt vlakbij de Duitse stad Keulen, op ongeveer een uur rijden van de Nederlandse grens. Daarnaast zijn vluchten die vanaf vliegveld Keulen vertrekken vaak een stuk goedkoper, en is er minder gedoe rondom bagage en wachtrijen. Daarom kiezen steeds meer Nederlanders om vanaf hier hun vakantie te beginnen.

Vliegveld Keulen-Bonn

Vliegveld Keulen ligt, tussen Keulen en Bonn in, en heet officieel Köln-Bonn-Airport. Vanaf de Nederlandse grens is het ongeveer een uurtje rijden, dus qua afstand in principe prima te doen. Vliegveld Keulen-Bonn is een middelgroot vliegveld in Europa en daardoor een interessante hub voor met name Europese als een aantal intercontinentale vluchten, of je nu op zakenreis of op vakantie gaat.

De luchthaven beschikt over een aantal winkels, restaurants en café’s. Je kunt hier tijdens je wachttijd terecht om te winkelen, eten of iets te drinken.

In dit artikel vind je handige tips en trucs voor als je vanaf het vliegveld bij Keulen vertrekt. Denk bijvoorbeeld aan de beste manieren om op het vliegveld te komen, waar je moet parkeren en waar je op moet letten met je bagage voor een goed begin van de vakantie!

Waar parkeren bij vliegveld Keulen-Bonn

Vliegveld Keulen-Bonn is prima te bereiken met de auto. Als je gaat parkeren kun je bij het vliegveld kiezen tussen de officiële parkeerplaatsen P1 tot en met P3 of het aanbod van particuliere aanbieders in de omgeving van het vliegveld met een P+R-service.

Beide parkeeropties voor parkeren Keulen Airport hebben hun voor- en nadelen, zoals de nabijheid tot de terminal, tarieven, beveiliging en beschikbaarheid. Het is dus aan te raden om dit op tijd uit te zoeken en zeker in het hoogseizoen ook te reserveren.

Op vliegveld Keulen-Bonn kun je kiezen uit short- en long-term parking. Short-term parkeren is ideaal wanneer je slechts voor een korte tijd parkeert, bijvoorbeeld wanneer je iemand ophaalt of afzet bij het vliegveld. Dit is wel betaald, en dus anders dan de Kiss & Ride-plaatsen waar je vaak niet langer dan een x-aantal minuten mag staan. Long-term parking is bedoeld voor passagiers die langer dan 2 uur parkeren, en dus in combinatie met een overnachting.

De prijzen voor parkeren bij Keulen-Bonn Airport zijn vastgesteld op €2,50 per uur voor short-term parking en €17,50 per dag voor long-term parking. Er is ook een speciale tarief voor passagiers die hun auto langer dan 5 dagen parkeren, namelijk €70,00 voor de eerste 5 dagen en €10,00 per extra dag.

P+R is een andere parkeermogelijkheid die mogelijk is in de omgeving van vliegveld Keulen-Bonn. P+R staat voor ‘Park and Ride’, dit houdt in dat je je auto parkeert bij een van de P+R-locaties in de omgeving van het vliegveld (vaak een paar km verderop). En vervolgens met een transfer naar het vliegveld wordt gebracht. Dit is een zeer budgetvriendelijke optie, en is een stuk goedkoper dan parkeren bij het vliegveld zelf.

Wel moet je rekening houden met extra reistijd, sommige transfers rijden op tijd, anderen wachten tot de bus vol is voor ze vertrekken en moet dus opgeteld worden bij de tijd die je vooraf op het vliegveld moet zijn.

Algemene tips voor een relaxte vlucht

  • Plan de route naar de luchthaven zorgvuldig. Als je met de auto komt, trek dan voldoende tijd uit voor druk verkeer, werkzaamheden of andere onverwachte vertragingen. Ook het parkeren en naar de terminal lopen kost tijd. Als je het openbaar vervoer neemt, controleer dan vooraf de dienstregelingen, neem desnoods een trein eerder om vertraging te voorkomen.
  • Zorg dat je ten minste twee uur voordat de vlucht vertrekt op het vliegveld bent. Zo heb je voldoende tijd om je vlucht te halen zonder stress.
  • Pak niet meer in dan dat je mag meenemen qua gewicht en grootte van de koffers. Tegenwoordig zijn vliegtuigmaatschappijen steeds strenger aan het worden, en je wilt natuurlijk niet op het vliegveld nog dingen moeten overpakken of extra bijbetalen.
  • Bekijk de beperkingen voor handbagage: Er zijn beperkingen voor het formaat en het gewicht van handbagage op vliegtuigen. Controleer de regels van je luchtvaartmaatschappij vooraf en zorg dat je je aan deze beperkingen houdt. Recentelijk hebben veel vliegtuigmaatschappijen de maximale afmetingen aangepast naar bagage die onder de stoel van de voorganger past en moet je betalen voor trolleys in het hoofdcompartiment.
  • Bereid je voor op de beveiliging: Keulen-Bonn luchthaven heeft strenge beveiligingsmaatregelen. Zorg ervoor dat je geen verboden voorwerpen meeneemt in je handbagage en dat je aan alle beveiligingsvoorschriften voldoet. Houd bij het inpakken van de handbagage ook rekening met de maximale hoeveelheid van vloeistoffen die je meeneemt, en pak dit bijvoorbeeld in een andere plastic doorzichtige tas in zodat je die makkelijk uit je tas kan halen. Ook een laptop of andere elektronica kan uit de tas gehaald moeten worden voor controle en is dus handig als dat makkelijk te bereiken is.
  • Bewaar je tickets en identiteitsbewijs op een veilige plaats: Zorg ervoor dat je altijd snel je tickets en identiteitsbewijs bij de hand kan hebben.
  • Zorg voor voldoende vermaak: Het is altijd verstandig om een boek, tijdschrift of tablet bij de hand te hebben tijdens je vlucht. Je kunt ook gebruikmaken van de entertainmentfaciliteiten aan boord, zoals films, muziek en games.
  • Blijf relaxed: Vliegen kan soms stressvol zijn, maar het is belangrijk om relaxed te blijven. Adem diep in en uit en ontspan je tijdens de vlucht.

Met deze tips zal je vliegervaring vanaf Keulen-Bonn luchthaven comfortabel en aangenaam zijn. We wensen je een prettige vlucht!

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.