Skip to Content

Vliegtickets vergelijken; goedkope vluchten budget maatschappijen

Vliegtickets vergelijken; goedkope vluchten budget maatschappijen

Als je gaat vliegen met kinderen wil je natuurlijk niet teveel betalen. Vanwege de vele prijsvergelijkingssites en emailservices waarmee je alerts kan ontvangen als je vlucht goedkoper wordt, is het steeds eenvoudiger om deze prijzen met elkaar te vergelijken. Door steeds lagere vliegtarieven wordt reizen met het vliegtuig voor steeds meer mensen mogelijk gemaakt. Als reiziger word je door de budgetmaatschappijen verleid met de goedkoopste prijzen voor tickets.

Goedkope vliegtickets boeken

Echter goedkoop is niet altijd duurkoop. Want wat zijn nou eigenlijk de voorwaarden bij deze lage prijzen voor vliegtickets? Zitten er misschien nog kostbare addertjes onder het gras, wat dacht je van verplicht een stoelreservering maken omdat je anders niet naast je kind kan zitten in het vliegtuig!

Of hoe is het beleid op bijvoorbeeld bagage en inchecken? Lees verder en ontdek welke maatschappij voor jou de meest comfortabele en voordelige reis verzorgd. Vluchten vergelijken kan onder andere bij Tix en Expedia.

Bestemmingen vliegtuigmaatschappijen

Populaire vliegtuigmaatschappijen die ook vanuit Nederland vliegen binnen Europa, of daarbuiten, zijn onder andere Easyjet, Ryanair of Transavia. Zij leveren vliegtickets tegen budgetprijzen.

Vliegen naar Europa, Noord-Afrika en Azië met Transavia

Transavia is een budgetluchtvaartmaatschappij en onderdeel van Air France KLM. Zij bieden budgetvluchten aan door heel Europa, ook verzorgen ze vluchten naar bestemmingen in Noord-Afrika en Azië (Dubai). Transavia vliegt vanaf Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Eindhoven.

Vertrek vanaf vliegveld Eindhoven of Maastricht met Ryanair

Ryanair vliegt naar meer dan 33 landen in Europa en Marokko, op één vlucht na vertrekken al hun vluchten vanuit Maastricht of Eindhoven.

Easyjet verzorgt vluchten over de hele wereld met behulp van haar partners

Easyjet vliegt zelf op 33 landen in Europa, via Easyjet kun je wel de hele wereld over. Dankzij een samenwerking met diverse partners in de luchtvaart kun je bij Easyjet nu ook je reizen naar verre bestemmingen boeken vanaf begin tot eind. De vluchten van Easyjet zelf vertrekken vanaf Amsterdam.

Wat zijn de regels omtrent bagage bij deze luchtvaartmaatschappijen

Wie gaat reizen neemt hoogstwaarschijnlijk bagage mee. Budgetmaatschappijen bieden lage tarieven maar hierdoor kan het soms zijn dat er voor bagage bijbetaald moet worden. Voorheen was het dan mogelijk om een trolley mee te nemen, maar aangezien iedereen dat tegenwoordig doet en er maar beperkt plaats is aan boord worden die eisen ook steeds strenger. Welke standaards gelden er per maatschappij?

Transavia

Bij Transavia mag je één stuk handbagage zoals een handtas of rugtas meenemen, ook losse bagage zoals een schoudertasje of heuptasje is toegestaan. Handbagage zoals een rolkoffer mag mee maar het kan zijn dat deze bij de gate alsnog ingecheckt moet worden en in het ruim geplaatst wordt. Er wordt echter over gesproken dat trolleys vanaf zomer 2020 niet meer zijn toegestaan en dus ook vooraf ingecheckt moeten worden.

Extra bagage buiten je handbagage moet je vooraf mee boeken, de prijs gaat per 5 kilo. Je bagage boek je mee voor het inchecken, na het inchecken kan er geen bagage bijgeboekt worden. Wanneer je bij het inchecken toch onverhoopt overgewicht hebt op je bagage betaal je bij per kilo. Je mag maximaal 5 bagagestukken per persoon meenemen. Gezinnen met kleine kinderen mogen een opvouwbare buggy meenemen tot aan de gate, wandelwagens dienen ingecheckt te worden bij de incheckbalie.

Ryanair

Standaard mag elke passagier één kleine tas meenemen aan boord, deze moet dan onder de stoel voor je passen. Trolleys zijn dus niet toegestaan. Onder een kleine tas wordt verstaan een handtas, laptoptas of rugtas. Wanneer je met kinderen reist mag je gratis een kinderwagen meenemen die kan worden samengevouwen. Een autostoeltje, stoelverhoger of reiswieg mogen ook kosteloos mee. Ben je slecht ter been dan worden ook mobiliteitshulpmiddelen gratis vervoerd.

Extra bagage kun je bijboeken tegen een meerprijs, hiervoor heeft Ryanair vaste tarieven die ze publiceren op hun site. Wanneer je extra bagage direct bijboekt geldt een gunstiger tarief, voeg je extra bagage toe na je boeking dan betaal je hier een hoger tarief voor. Als reiziger heb je de mogelijkheid om ruimbagage in te kopen per 20kg. Het maximale in te kopen bagage is maximaal 60kg, mee te nemen in maximaal drie stuks bagage.

Easyjet

Easyjet stelt net als Ryanair als eis aan de handbagage dat deze in de bagagevakken past of onder de stoel voor je.

Extra bagage kan bijgeboekt worden, hier hebben ze vaste bagageopties. Je mag als reiziger maximaal drie stuks bagage meenemen in de gewichtsklasse 15kg, 23kg en 32kg. Bagage kan vooraf online geboekt worden, boek je bagage bij op de luchthaven dan betaal je hiervoor hogere tarieven.

Reis je met kinderen jonger dan 5 jaar dan mag je twee van de volgende artikelen kosteloos meenemen aan boord: een reisbedje, kinderwagen, buggy, autostoeltje, stoelverhoger of babydraagzak.

Inchecken, stoelreservering en faciliteiten aan boord

Kies je voor budget vliegtickets dan zit het verschil vaak in zaken als wel of niet online inchecken, stoelreservering of de extra faciliteiten aan boord. Wanneer je het lastig vindt om een keuze voor maatschappij te maken dan kun je deze punten meenemen in je overweging.

Online inchecken kan bij elke maatschappij

Bij de drie genoemde luchtvaartmaatschappijen kan je online inchecken. Bij Ryanair kan dat zelfs al tot zestig dagen voor je vlucht. Easyjet en Transavia hanteren dertig dagen. Voor alle drie de maatschappijen geldt dat online inchecken kan tot een uur voor vertrek. Houd er rekening mee dat je bij deze maatschappijen zowel voor de heenweg als de terugweg moet inchecken.

Ryanair en Easyjet

Ryanair en Easyjet hebben een handige app waarmee je kunt inchecken. Na het inchecken via deze app download je jouw boardingpass tickets en print je deze uit. Ben je niet in de gelegenheid om deze uit te printen dan kan dat ook op de luchthaven nog geregeld worden. Ryanair vraagt hier echter wel een vergoeding voor.

Transavia

Wil je online inchecken met Transavia dan log je in op je persoonlijke omgeving. Hier check je in, download je jouw boardingpass en print je de tickets uit. Ook kun je deze naar je email laten sturen zodat je hem op je mobiel hebt om te laten scannen. Ook Transavia heeft de mogelijkheid om je boardingpass op de luchthaven uit te printen.

Op de luchthaven inchecken kan ook, Easyjet biedt dit als extra service, Transavia en Ryanair vragen hier een toeslag voor.

Kies je eigen plek in het vliegtuig

Reis je met je gezin met (kleine) kinderen dan is het prettig als je jouw eigen stoel kan kiezen. Dit kan bij alle drie deze maatschappijen.

Easyjet

Bij Easyjet geef je bij je boeking de leeftijd van de kinderen door en zij plaatsen vervolgens de kinderen naast de ouders. Dit is geen garantie dat je als compleet gezin bij elkaar zit, maar een kind zit wel altijd naast een ouder. Wil je zeker weten dat jullie als gezin bij elkaar zitten dan kun je tegen betaling plaatsen reserveren.

Transavia

Bij Transavia kun je bij het boeken van vliegtickets een zitplaatsreserveringstoeslag van 4 euro per persoon betalen om zeker te weten dat je naast je kind zit. Dit is niet verplicht. Wel kan het dus voorkomen dat je op het moment van inchecken niet meer naast elkaar kan zitten en je gezin/kinderen verspreid over het vliegtuig zitten.

Het is namelijk verplicht om onder de begeleiding van een volwassene te vliegen, maar niet specifiek de eigen ouder. De volwassene die naast het kind zit kan dan gevraagd worden om het kind te begeleiden tijdens de vlucht. Bij het boarden kan je echter aangeven dat het niet mogelijk was om naast elkaar in te checken en zij zullen dan medepassagiers vragen om ergens te anders te gaan zitten zodat je alsnog naast je eigen kind kan zitten.

Ryanair

Ryanair heeft speciale gezinsstoelen, per volwassene die een stoel heeft gekocht kun je tegen betaling een zitplaats reserveren voor maximaal vier kinderen onder de twaalf. Dit is al bij de boeking verplicht. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een plek van voorkeur in het vliegtuig te kiezen, uiteraard tegen betaling.

Eten en drinken aan boord

Of je nu voor Transavia, Ryanair of Easyjet kiest, de faciliteiten aan boord zijn nagenoeg gelijk. Vooraf of aan boord kun je via een menu eten en drinken bestellen voor onderweg. Je kunt hierbij denken aan alcoholische versnaperingen, fris en sap en warme snacks en sandwiches. Alle drie de maatschappijen bieden voldoende keuze.

Online transparantie

Veel informatie over bijkomende kosten is vaak online te vinden bij de vliegtuigmaatschappij. Hier kun je al zien wat je extra bagage kost, hoeveel je kwijt bent aan een stoelreservering en wat je eventuele eten en drinken gaat kosten. Hierdoor weet je van te voren precies wat je reis gaat kosten en kom je niet voor kostbare verrassingen te staan.

Fijne vlucht.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.