Skip to Content

Vlissingen; Bezienswaardigheden & Activiteiten

Vlissingen; Bezienswaardigheden & Activiteiten

In de waterrijke, zonnige en historisch belangrijke provincie Zeeland liggen een aantal mooie en leuke steden die vragen om een bezoek! Middelburg, Zierikzee en Goes zijn waarschijnlijk het bekendst, maar Vlissingen is net zo leuk en mooi.

Aan de oevers van de Westerschelde met de langste zeeboulevard van Nederland en ook in de duinen iets verderop is het heerlijk wandelen. En er is van alles te doen en te zien. Ook superleuk om met het gezin naar toe te gaan, alleen al vanwege het strand en de boulevard. Bij regen is een bezoek aan het Arsenaal ook een topper!

Belangrijkste bezienswaardigheden in Vlissingen

Als je vanaf het station komt, kun je op twee manieren naar het centrum dat zo´n 1,5 km verderop ligt. Er is een zonnetrein (rijdt op zonne-energie) die vanaf het station en het veer (Breskens-Vlissingen) naar het centrum rijdt.

  • Een wandeling langs de Groene Boulevard is ook schitterend! In 20 minuten loop je langs het water naar de binnenstad.
  • Onderweg kom je de Oranjemolen tegen, de dichtst bij zee staande molen van Nederland, en een paar monumenten van de oorlog. Een belangrijke slag is er uitgevochten in 1944 voor de bevrijding van West-Europa.
  • Aan het eind van de boulevard kom je bij de haven en de binnenstad. Dit is een beschermd stadsgezicht en heeft zo’n 300 monumenten. Het Arsenaal, het MuZEEum en de Sint-Jacobskerk vallen direct op. Ook het standbeeld van Michiel de Ruyter valt direct op.
  • Vanaf de uitkijktoren heb je een schitterend uitzicht over de omgeving.
  • Je kunt in Vlissingen ook leuk winkelen, maar houd er wel rekening mee dat op zondagen buiten het hoogseizoen veel winkels gesloten zijn. Restaurants en cafés zijn wel open.

Vlissingen met kinderen

Vlissingen; Bezienswaardigheden & Activiteiten - Reisliefde

Naast een bezoek aan het strand waar ze heerlijk met zand kunnen spelen en zien hoe enorme tankers voorbij varen is er ook in de stad genoeg te zien en doen.

Arsenaal

Het Arsenaal in het centrum van Vlissingen bestaat uit het grootste Piratenpark van Nederland en Zeeland’s grootste zeeaquarium. Je zal je hier niet snel vervelen. Sta oog in oog met een echte haai, aai de roggen, verbaas je over de veelkleurige tropische vissen, kruip in de huid van een echte piraat, beleef spannende piratenattracties, speur op 65 meter hoogte de Westerschelde af en nog veel meer. Het Arsenaal is voor jong en oud een fantastisch avontuur!

Meer informatie vind je hier.

Circus Bambini

Bij Bambini spelen de groten en de kleintjes apart in eigen speeltuinen. Voor de jonkies is er bijvoorbeeld Reuzenlego en kunnen ze klauteren op hun eigen speeltoestel, met glijpret en ballenbak. Voor de oudere kinderen zijn er hoge klim-en klauterwerken, een jump tower waar ze vanaf 7 meter kunnen springen (vanaf 7 jaar) en bijvoorbeeld een mega-ballenbak!

Wat uniek is is dat deze binnenspeeltuin is gebouwd in een voormalig zwembad, de klimtoestellen staan in het ‘bad’. De tegels liggen er nog steeds. Ook uniek is dat je bij de ingang een snoepkaart krijgt waarmee je kind o.a. snacks en popcorn en slushpuppie kan halen. Ook is er onbeperkt patat en limonade of koffie / thee voor de volwassenen. Als volwassene betaal je dus ook.

Meer informatie vind je hier.

Muzeeum

n het muZEEum kun je het maritieme heden en verleden van Zeeland zien, horen, ontdekken en ervaren. Je treedt letterlijk in de voetsporen van roemruchte zeehelden als Michiel de Ruyter. Precies op deze plek werd historie gemaakt. Hier hoor je de verhalen over rijkdom en avontuur, over verlies en gevaar. Voor kinderen is er van alles te ontdekken en er zijn spelletjes en speurtochten.

Van april t/m oktober zijn de Kazematten ook geopend. In deze donkere, spannende ruimtes direct aan zee is het niet moeilijk terug te reizen naar de tijd van Napoleon. De zilte geur, het vocht in de muren en de boeiende presentatie helpen nog een handje.

Meer informatie vind je hier.

Reptielenzoo Iguana

Erg leuk om te bezoeken is de reptielenzoo Iguana. Dit is Europa’s grootste, geheel overdekte reptielenzoo. Er is een subtropische serre en verdeeld over vier gebouwen, zijn er ruim 500 levende reptielen, amfibieën en insecten uit de hele wereld te zien. Ook is er een babykamer waar eieren worden uitgebroed en jonge dieren te zien zijn. Iguana is een opvangcentrum waar dieren worden ondergebracht die in beslag zijn genomen of niet meer gewenst waren. Ze kunnen vaak niet meer terug in de natuur om diverse redenen.

Meer informatie vind je hier.

Uitgaan/evenementen

  • Het Bevrijdingsfestival Zeeland is elk jaar op vijf mei rond het Bellamypark met ervoor de Van Randwijcklezing. Hier komen elk jaar vele bezoekers op af.
  • Ook Small Sail is een populair evenement. Het maritieme evenement wordt elk jaar in de laatste week van augustus gehouden.

Uitstapjes buiten centrum/sportief

Fijn wandelen of fietsen in de duinen en de omgeving van de stad is natuurlijk altijd een aanrader. Heb je wat meer tijd te besteden, dan kun je wat verder het eiland op richting Zoutelande of Westkapelle, leuke kleine badplaatsen. Ook Middelburg kun je snel vanuit Vlissingen bezoeken. Ook heel erg leuk is om met de watertaxi vanuit Vlissingen een rondvaart te maken. Of een bezoek te brengen aan Deltapark Neeltje Jans.

Astrid Tillemans

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.