De leukste vriendinnen uitjes; met je vriendinnen op stap. Leuk voor je dochter, maar net zo goed leuk voor ‘mama’. Daarom dit keer vriendinnen uitjes voor kinderen én vriendinnen uitjes voor jouzelf! Want wat zou je moeten zonder je vriendinnen, nietwaar? Wat is er gezelliger dan even heerlijk met elkaar genieten van dingen waar je partner liever niet mee naar toe gaat, bijvoorbeeld. Of voor je kleinere meiden: lekker een echt meisjesuitje, zonder die knullen om zich heen… Maar wat zijn nu leuke dingen om te doen met je vriendin?

Naar een beurs

Eén van mijn eigen favorieten is het bezoeken van een beurs. Ik heb een zogenaamde ‘beursvriendin’ waarmee ik in normale tijden minimaal 2 keer per jaar een beurs opzoek. Meestal struinen we de grote beurzen af omdat daar lekker veel te doen is en veel variatie geboden wordt. Want het gaat toch vooral om de gezelligheid. Maar een kleine beurs kan natuurlijk net zo goed ook leuk zijn. En of je dit nu met 1 vriendin doet, of met een groepje: het kan allemaal. Zelf zijn we fan van De Margrietbeurs en De Libellebeurs. Maar een grote of kleine creabeurs is zeker ook leuk.

Wellness vriendinnenuitje

Lekker een dag je laten verwennen is altijd al leuk. Doe je het met je vriendinnen, dan maak je het nog specialer. Duur? Niet als je goed op allerlei acties let, want vrij vaak kom je hier en daar kortingsacties tegen of kun je er ergens voor sparen. Waarmee je er lekker naar kunt uitkijken!

Make-over dag

Samen met je vriendin(nen) een make-over ondergaan is niet alleen jezelf een soort van opnieuw uitvinden, maar je hebt ook direct diverse klankborden bij je. Zij kunnen je meteen vertellen wat ze ervan denken. En andersom jij natuurlijk ook bij hen!

Op stap met de trein

Stap gezellig met elkaar de trein in. Zo hoeft niemand rekening te houden met de autorit terug naar huis en hoeft ook niemand vooral op het verkeer te letten. Zo begint de gezellige dag gewoon al in de trein. Want ook daar kun je al volop kletsen. Stap uit in een gezellig centrum van één of andere grote stad of ga op zoek naar een grote outlet store en dan lekker je slag slaan…

Lees ook: Reizen met de trein

High Tea

Het hoeft allemaal helemaal niet zo moeilijk te zijn. Boek een high tea bij dat leuke restaurantje en geniet gewoon van je vriendinnen én al het lekkers. Heerlijk kletsen, de laatste roddels uitwisselen of gewoon juist een goed gesprek. Het kan allemaal.

Lekker sportief

Meer van de uitdaging en sportief aangelegd? Zoek een leuk klimpark of boek een survivaltocht door de polder. Heerlijk samen bezig zijn geeft weer een heel andere dynamiek!

Creatief bezig zijn

Een workshop boeken waarbij je iets moois maakt: kies voor iets wat jullie allemaal leuk vinden of juist voor iets wat jullie niet kennen. Een ‘dikkedameschilderij’ maken, bijvoorbeeld, of wat dacht je van een mooie kerstworkshop? Op creatief gebied is er veel te doen en een voordeel van een workshop is de hulp die je erbij krijgt!

Op de step… of ga je voor een scooter?

Op veel plekken kun je een vervoermiddel huren voor een dag. Een kever of een volkswagenbusje, bijvoorbeeld. Soms zelfs met een fotopuzzeltocht erbij. Maar een dag grote steppen huren of allemaal op een eigen scooter en dan een mooie route rijden, is uiteraard net zo leuk!

Ladies night

Steeds vaker komt het langs: ladies night! In de bioscoop, maar bijvoorbeeld ook bij zoiets als een tuincentrum! Vaak een avond waarbij er naast het gewone aanbod nog meer verwennerijen aanwezig zijn.

Lees ook: Ladies Night suggesties

Naar een musical

Uiteraard kan het ook een ander evenement zijn, maar lekker naar het theater en genieten van een musical, cabaret of misschien houd je wel meer van een popconcert. In ieder geval maak je het nog gezelliger als je er een eet-arrangement bij boekt. Dan kun je immers lekker even bijkletsen!

Lees ook: Theater voorstellingen

Creatief feestje

Grote kans dat ook jouw dochter het heerlijk vindt om met haar vriendinnen creatief bezig te zijn. Een leuke kinderworkshop is zo geboekt. En doe je het op locatie, dan is het nog eens extra spannend!

Feest op het toneel

Er zijn aanbieders of podia die kinderfeestjes aanbieden in theaters of op andere tonelen. Wat er dan precies aangeboden wordt is verschillend. Het kan zo zijn dat de aanbieder zelf een voorstelling doet, maar veel leuker is het toch om zelf bezig te zijn?! Samen een theaterstuk schrijven én opvoeren, bijvoorbeeld!

Opmaken maar

Een echte meid zal smullen van een make-upfeestje. Dit kan je zelf (met je eigen vriendinnen als hulp) thuis voor elkaar krijgen. Maar ook hierin zijn leuke feestjes te boeken.

Kookfestijn

Leren koken of gewoon wat lekkers bakken en dan het liefst in een echt professionele keuken! Laat die keukenprinsesjes zich maar uitleven!

Slaapfeestje

Misschien flauw, maar laten we even eerlijk blijven: een slaapfeestje mag hier niet ontbreken. Misschien niet echt een uitje, want je blijft immers thuis, maar wel een echt meidending. Uren kletsen op bed en een beetje tutten met elkaar (en de make-up van moeders…).

Zingen en dansen

Heerlijk zingen en dansen. En daarbij natuurlijk ook wel echt in de spotlights staan! Het kan op een mini discofeestje, maar ook echt in een studio! Wordt het dan ook nog eens echt opgenomen, dan kan de dag van die meiden echt niet meer stuk! Of wat dacht je van een karaoke night?

Knuffelen met dieren

Meiden en dieren passen natuurlijk perfect samen. Afhankelijk van de leeftijd kan een trip naar de kinderboerderij of een dierentuin helemaal het einde zijn. Picknickspullen mee om ergens lekker in het gras te kunnen bijkletsen en de dag is compleet.

Lees ook: Overnachten tussen de dieren

Zwemmen

Met alle meiden op naar het zwembad. Voor discozwemmen bijvoorbeeld. Ook zijn er steeds meer zwembaden waar je een zeemeerminles kan volgen waarbij je leert zwemmen met een monovin. Maar gewoon vrij zwemmen is ook heel leuk!

Lees ook: Subtropisch zwembad Nederland

Sportief

Natuurlijk zijn er heel veel meiden die lekker sporten geweldig vinden. Vraag de vriendinnen wat ze leuk vinden en boek hierin iets leuks. Er zijn sporthallen die gewoon de zaal voor feestjes verhuren en dan mag je alle materialen gewoon gebruiken. Dan kun je ook meerdere sporten doen! Maar je kunt ook buiten een leuk sportief evenement neerzetten.

Lees ook: Sportieve en actieve uitjes

High tea voor jonge vriendinnen

Ja, ook jouw meisje wordt blij van een high tea. Want kinderen en lekkers: dat zit meestal wel goed (vaak té goed…). Tussendoor lekker kunnen bewegen, leuke muziek erbij en alle kans om heerlijk te giebelen en te kletsen. Wie wil dat nou niet? En anders kun je altijd nog uitwijken voor een high limonade. 😉

Meer uitjes vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.