Skip to Content

Vrolijke Noot Efteling restaurant La Place

Vrolijke Noot Efteling restaurant La Place

Mijn kinderen maak je niet blijer dan met een dagje Efteling. Een rondje Sprookjesbos, met z’n allen in Droomvlucht en natuurlijk naar de Jokie en Jetshow. We vermaken ons makkelijk een hele dag. En bij een dagje uit hoort natuurlijk een (s)mak(k)elijke hap. Ik werd daarom heel blij van de nieuwe samenwerking tussen Efteling en La Place. Wat die samenwerking precies inhoudt? We werden uitgenodigd om dat zelf te komen zien. En te proeven!

Samenwerking La Place en Efteling

Vrolijke Noot Efteling restaurant La Place - Reisliefde

In het park zijn diverse eetgelegenheden. Van kiosken met pizza’s en broodje hotdogs tot restaurants met pannenkoeken, poffertjes en patat. En nu is daar een mooie uitbreiding op. Binnen én buiten Efteling. In alle Nederlandse vestigingen van La Place is namelijk het Kindersmulmenu verkrijgbaar. Een initiatief samen met Efteling. In dertien vestigingen van La Place kunnen kinderen zelfs spelen in een heuse Eftelingspeelhoek.

Er is één La Place-vestiging met de grootste speelhoek van allemaal. Namelijk die in het park zelf. Sinds juli 2018 is er namelijk een La Place in De Efteling. De allereerste exploitant van buiten. Een echte eer dus. Niemand minder dan Roodkapje opende deze nieuwe vestiging. En uiteraard is het Kindersmulmenu ook hier verkrijgbaar. Wij gingen ‘m proeven.

De Vrolijke Noot

Vrolijke Noot Efteling restaurant La Place - Reisliefde

Het gloednieuwe La Place-restaurant De Vrolijke Noot staat vlakbij de ingang. Daarom is hij al toegankelijk een uur voor opening van het park en een uur langer geopend, zodat je hier goed de dag kan beginnen of eindigen. Het is een modern en licht ingerichte ruimte met groen als accentkleur. Er zijn diverse soorten tafeltjes zodat er altijd een zitplek is die past bij het gezelschap waarmee je bent. Picknicktafeltjes buiten, ronde en vierkante tafels binnen. En ook twee grotere lange tafels van een paar meter waaraan je een krantje kunt lezen en je telefoon kunt opladen.

Eten bij La Place Efteling

Vrolijke Noot Efteling restaurant La Place - Reisliefde

Zoals je gewend bent van La Place is het restaurant als een buffet ingericht. Bij het begin pak je een dienblad en een bord en onderweg naar de kassa kies je wat je wil eten en drinken. De keuze is prima en alles ziet er even smakelijk uit. Vers bereide broodjes hamburgers, kant-en-klaar belegde broodjes, pizza slices, pasta’s, verse salades en heerlijke patat. Het broodje gekruide kip met taugé is mijn persoonlijke La Place-topper. Ook de keuze in drinken is meer dan genoeg. Naast de gebruikelijke flesjes dranken, koffie en thee kun je ook voor een versgeperste jus kiezen of heerlijke smoothie.

Het Kindersmulmenu

Vrolijke Noot Efteling restaurant La Place - Reisliefde

Een mooi resultaat van de samenwerking tussen La Place en Efteling is (naast deze fijne nieuwe eetgelegenheid) het nieuwe Kindersmulmenu die ook in andere La Place vestigingen te verkrijgen is. Wat zit er in en was het echt om te smullen? Ook het Kindersmulmenu vul je vanaf het buffet en kan je zelf samenstellen. Wat betreft drinken kan er gekozen worden voor jus d’orange of een smoothie. Voor het eten is er de keuze tussen een broodje kaas en een klein broodje hamburger. Hierbij een bakje met komkommers en snoeptomaatjes. Daarbij krijg je een tasje met een doeboekje, kleurpotloodjes, een cadeautje en een muntje voor een ijskoude verrassing. Een kindersmulmenu kost € 4,95 en wisselt elk seizoen van Efteling-thema.

Tip: Heb je een Eftelingabonnement; dan krijg je nu 5% korting op je bestelling.

Vers bereid eten

Vrolijke Noot Efteling restaurant La Place - Reisliefde

De kinderen waren gematigd enthousiast. Op de openingsdag was er helaas geen keuze wat betreft broodjes en kregen ze een broodje hamburger. Deze werd ter plekke vers bereid. Heel fijn! Het broodje was alleen een harde bol vol met pitjes. Het zijn geen kinderachtige eters, maar dit was net iets te veel en te hard. Ze deden er veel langer over dan normaal en na wat geklaag werd toch bijna alles opgegeten. De smoothies vonden ze heerlijk en ook de groente werd prima opgegeten. De verrassing werd uiteraard enthousiast ontvangen.

Gezond alternatief

Het initiatief vind ik heel lovend. Kinderen, ook op een dagje uit, een smakelijk en gezond alternatief bieden. De uitvoering is tot nu wel iets minder. Een zacht bolletje maakt voor mijn kinderen al een wereld van verschil. Een pizza belegd met groenten zouden ze nog blijer van worden. Dan heb je alsnog het feestelijke van buiten de deur eten, maar met een gezonde toevoeging.

Over smaak valt nog steeds niet te twisten. Wij als ouders werden in elk geval heel blij van deze nieuwe aanwas wat betreft eten. Het is een fijne stek om te lunchen of om onderweg naar buiten nog even een hapje te eten.

Meer informatie vind je hier.

Geschreven door Mary-Lou van mamaLou blogt

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.