Skip to Content

Walcheren, Zeeland: Een Nederlands Toeristisch Juweel

Walcheren, Zeeland: Een Nederlands Toeristisch Juweel

Zeeland is een prachtige provincie in Nederland die voor elk wat wils heeft. Vooral de streek Walcheren heeft een lange en roemruchte geschiedenis. Er is in Zeeland van alles te doen voor bezoekers, of je nu wilt winkelen, bezienswaardigheden bezoeken, of gewoon ontspannen op één van de vele stranden.

Zeeland staat ook bekend om zijn heerlijke mosselen – zeker iets om te proberen als je op bezoek bent. Of je nu op zoek bent naar een vakantie vol actie of een meer ontspannen uitje, Walcheren en Zeeland hebben zeker iets voor jou. Kom en ontdek de vele wonderen van dit Nederlandse juweeltje!

Rijke Geschiedenis van Walcheren

Walcheren ligt de provincie Zeeland. Zeeland ligt in het westen van Nederland en heeft een rijke geschiedenis die beslist de moeite waard is om te ontdekken. Een van de belangrijkste historische steden op Walcheren is Vlissingen, die eeuwenlang een sleutelrol in de Nederlandse geschiedenis heeft gespeeld. Ooit verbleef Napoleon hier en de vestingwerken rondom de stad zijn nog steeds terug te zien. Je kunt in Vlissingen ook het Panorama Walcheren bezoeken en het Zeeuws Museum, die beide beslist een bezoek waard zijn.

Bezienswaardigheden Walcheren

Neeltje Jans met kinderen; bezoek aan deltapark, stormvloedkering, rondvaart, aquarium en waterspeeltuin - Reis-liefde.nl

In Zeeland op Walcheren zijn er veel verschillende bezienswaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Deltapark Neeltje Jans. Dit park ligt op het voormalige eiland Schouwen-Duiveland en gaat over de Deltawerken, het Zeeuws Maritiem muZeeum, of het Oosterschelden Nationaal Park. Dit is een zeer groot zoutwaterestuarium met prachtige landschappen. In dit park kun je bijvoorbeeld een boottocht maken of op safari gaan. Bezoek ook zeker Fort Rammekens en het Verdronken land van Saeftinghe.

De Zeeuwse kust en de mooiste Zeeuwse stranden

Strand Zeeland; 10 mooiste Zeeuwse stranden (mét zwemtoezicht) voor een dagje aan zee - Reis-liefde.nl

Zeeland staat bekend om mooie stranden. In Zeeland kun je genieten van de fijne zandstranden die je vindt aan de oostelijke en zuidelijke kusten van het schiereiland. De Oosterscheldemonding is bekend om zijn brede zandstranden, terwijl het Grevelingenmeer een populaire bestemming is voor windsurfen en kiteboarden. Let op want er kunnen best hoge golven zijn.

De lange zandstranden en torenhoge duinen van het schiereiland Walcheren, aan de Noordzee, zijn bekende kenmerken. De Zeeuwse natuur is prachtig. Je kunt er heerlijk wandelen, genieten van de prachtige natuur met schitterend uitzicht, allerlei wateractiviteiten beoefenen en aan de andere kant kun je verschillende dieren spotten.

Lees ook: De mooiste stranden Zeeland

Het Zeeuwse schiereiland Walcheren: Mooie Vuurtorens

Walcheren, Zeeland: Een Nederlands Toeristisch Juweel - Reisliefde

In Zeeland vind je mooie vuurtorens met veel historie. De vuurtorens van Westkapelle een van de prachtigste vuurtorens. Deze vuurtoren is uniek omdat de stenen toren oorspronkelijk deel uitmaakte van een gotische kerk. De toren werd in de vijftiende eeuw gebouwd. In de negentiende eeuw besloot men er een rood licht op te plaatsen.

De toren is 52,3 meter hoog en mag tijdens een rondleiding beklommen worden. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. De toren, die o.a. door Piet Mondriaan werd beschilderd, is uiterst schilderachtig.

Bezoek kastelen in Zeeland

Walcheren, Zeeland: Een Nederlands Toeristisch Juweel - Reisliefde

Op de vliedberg in Oostkapelle staat bijvoorbeeld een middeleeuws Mottekasteel Terra Maris met een hoogte van tien meter. Het is een interactief museum waar je alles kunt ontdekken over de dieren en het landschap van Zeeland. Het schitterende Kasteel Duinbeek in Oostkapelle en Kasteel Westhove in Domburg zijn maar een paar voorbeelden. Het Kasteel Westhove ligt diep in het bos.

Het Zeeuws Museum

Walcheren, Zeeland: Een Nederlands Toeristisch Juweel - Reisliefde

Wil je meer weten over de Zeeuwse geschiedenis? Zoek je leuke bezienswaardigheden? Bezoek het Zeeuws Museum in Middelburg. Het museum geeft je een beeld van de vele kolossale werken die heel Walcheren in één klap afbeelden. De panoramische schilderijen hebben een cirkelvorm en omringen je. Dit helpt je om je in de omgeving van het schilderij te wanen. Je kunt ook zien hoe megaschilderijen gemaakt worden.

Meer informatie vind je hier.

Steden en dorpen om te bezoeken

Middelburg

Middelburg; bezienswaardigheden, activiteiten, uitjes en tips wat te doen - Reis-liefde.nl

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en is zeker het bezoeken meer dan waard. Deze stad heeft veel historische gebouwen. Wel is er in de Tweede Wereldoorlog veel verwoest. Ondanks dat heeft stadje nog veel historische monumenten. De stad Middelburg ontleent haar naam aan het feit dat het vroeger de middelste burcht op Walcheren was. Middelburg was een belangrijke stad in de VOC-tijd. Veel schepen werden hier gebouwd en voeren naar Azië om handel te drijven.

Er zijn nu nog ongeveer 1100 rijksmonumenten in de stad. De populairste attracties van Middelburg zijn: Onze lieve Vrouwe Abdij van Middelburg, De Nieuwe Kerk en de Lange Jan waarvan je de hoge toren mag beklimmen. De Lange Jan telt 207 treden omhoog, maar vanuit de top heb je een prachtig uitzicht over heel Walcheren. Met kinderen is een bezoek aan Mini Mundi een aanrader; de combinatie van een binnenspeeltuin, pretpark en miniaturenpark.

Lees ook: Middelburg bezienswaardigheden en activiteiten

Veere

Veere; bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten en tips wat te doen?- Reis-liefde.nl - Reis-liefde.nl

Het historische stadje Veere was van oudsher een handelsstad. Deze oude stad is prachtig bewaard gebleven. Je mag hier rondwandelen tussen de vele gedenktekens. Het kleine plaatsje Veere heeft een opvallend rijk verleden. De Grote Kerk van Veere is een van de oudste kerken van Nederland. Ze werd in 1348 gebouwd als hospitaal voor de troepen van Napoleon.

De uitbundige voorgevel van Veere’s stadhuis onderscheidt het van de andere. Dit 14de-eeuwse stadhuis is interessant. De Schotse Huizen zijn bekende herkenningspunten. Ze staan op de Kaai en werden gebouwd door rijke Schotse kooplieden die in Veere handeldreven. Een bezoek aan Veere’s Grote Kerk is ook aan te bevelen.

Lees ook: Veere bezienswaardigheden en activiteiten

Vlissingen

Arsenaal Vlissingen met kinderen - Reis-liefde.nl

Vlissingen is een schilderachtig havenstadje. Hier vind je bezienswaardigheden met veel oude gebouwen, zoals het Arsenaal waar ooit oorlogsschepen werden gebouwd. Hier kun je een kijkje nemen. In dit gebouw is nu een museum over de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) gevestigd. De VOC was in de 17de en 18de eeuw een machtige handelsmaatschappij die kolonies over de hele wereld had, ook in Indonesië en Zuid-Afrika. Genoeg van al het historisch? Ga lekker wandelen langs de lange boulevard.

Lees ook: Vlissingen bezienswaardigheden en activiteiten

Zierikzee

Zierikzee tips wat te doen; Bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten in de omgeving of met kinderen - Reis-liefde.nl

Zierikzee is een mooie stad met veel geschiedenis en bezienswaardigheden. Een leuke bezienswaardigheid is de oude haven. Deze stad was in de Middeleeuwen een belangrijke handelsstad. Je kunt dit nog zien aan de vele monumentale gebouwen.

Zierikzee is bekend om zijn 13de-eeuwse Sint Lievensmonstertoren, die het enige overgebleven deel is van de Lievensmonstertoren. Ook wel de Dikke Toren genoemd. De toren is 44 meter hoog en biedt een mooi uitzicht over de stad. Je kunt deze toren beklimmen.

Je kunt ook de abdij van Zierikzee bezoeken, die in 1248 gesticht werd door gravin Ada van Holland. De abdij is nu een museum waar je alles te weten kunt komen over de geschiedenis van dit voormalige klooster.

Lees ook: Zierikzee bezienswaardigheden en activiteiten

Walcheren ligt in de provincie Zeeland. Hier vind je niet alleen de mooiste stranden maar zeker ook met de mooiste bezienswaardigheden van Zeeland!

Meer informatie vind je hier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.