Skip to Content

Overzicht wandelen met ezel, kameel of lama

Overzicht wandelen met ezel, kameel of lama

Wandelen met je hond is al fijn, maar hoe bijzonder is het om een wandeling te maken met een ezel, kameel of bijvoorbeeld een lama? Wandelen met een groot dier is toch weer een heel andere bezigheid en kan je dag helemaal goed maken.

Gelukkig hoef jezelf niet over een groot weiland te beschikken en een dier te houden, want er zijn diverse plekken waar je met een dier op stap kunt gaan. Wij zochten leuke adressen voor je op!

Wandelen met lama’s of alpaca’s

Wil je op stap met een lama, dan kom je waarschijnlijk al snel uit met wandelen met een alpaca. Een alpaca wordt ook wel een berglama genoemd. Ze lijken dan ook op een lama, maar zijn vriendelijker en zullen niet snel spugen. Alpacawandelingen kun je op steeds meer plekken in Nederland maken.

Alpaca World Koewacht

Een heerlijke ontspannende wandeling met alpaca’s in de mooie natuur van Zeeland. Dagelijks zijn er meet & greets en wandelingen mogelijk. Daarnaast kun je ook meteen nog even heel sportief boerengolf spelen of overnachten met je eigen camper.

Meer informatie vind je hier.

Alpacafarm in Vorstenbosch

Op deze farm is van alles te beleven. Wandelen, overnachten, eten in de alpacabar, de dieren voeren of wat dacht je van vilten met alpacawol?

Meer informatie vind je hier.

Alpaca Top Dutch in Oosterhesselen

In het lommerrijke Oosterhesselen vind je deze alpacafarm en er is van alles hier te beleven. Je kunt er natuurlijk wandelen, maar ook knuffelen met de dieren. Een high tea geven of er een feest geven, zoals een babyshower. Je kunt getuige zijn van het scheermoment of voor teambuilding hierheen gaan. Een wedstrijdje verspugen met de dieren, een yogasessie doen of een fotoshoot: wat kan er eigenlijk niet?

Meer informatie vind je hier.

Het Land van Kempers in Borculo

In de Achterhoek is deze farm te vinden. Een plek waar je over en langs het erf kunt wandelen met de alpaca’s. Je mag ze een voertje geven en je krijgt maar liefst 2 uur de tijd om met ze bezig te zijn. Je hoort eerst van alles over de dieren en daarna wordt er gewandeld.

Na de wandeling krijgen ze voer van jou én daarna mag je nog samen met de dieren chillen in het weiland. Natuurlijk krijg je daar nog wat lekkers en drinken bij. Dit keer voor jouzelf!

Meer informatie vind je hier.

Wandelen met ezels

Een ezel is een lief dier met een heel eigen karakter. Wandelen met een ezel is daarmee weer anders dan met een alpaca. Waar zou je kunnen gaan wandelen?

Stichting Opvang De Ezelsociëteit

In het bos van Zeist mag je met de ezels op stap. Je krijgt eerst uitleg en tips en je krijgt het mobiele nummer van de thuisbasis mee (en ook nog lekkers) en dan mag je zelf op stap met de ezels. Maximaal twee uur mag je dan rondlopen.

Meer informatie vind je hier.

Heierhof in Riethoven

De Beleefboerderij Heierhof verhuurt ezels voor een wandeling. In de Brabantse Kempen kun je hiervoor terecht en kun je op stap met 1 of 2 ezels. Een ezel laat zich niet haasten, dus onthaast je vanzelf noodgedwongen ook. Heerlijk dus om te ontstressen of gewoon leuk om met het hele gezin te doen. Er mag niet op de ezels gereden worden. Een route kun je hier ook krijgen, deze is ongeveer 3 km.

Meer informatie vind je hier.

Ezelpicknicktocht De Balkende Ezel in Winterswijk-Huppel

Op stap met de ezel en onderweg picknicken: je kunt het bij De Balkende Ezel reserveren. Hierbij verblijf je 2 nachten in de B&B. Een heel leuk arrangement. Maar je kunt hier ook gewoon terecht voor een wandeling met de ezels zonder overnachten. Na de uitleg over zowel ezel als route ga je lekker op stap en kom je onderweg bij mooie plekken om een rustpauze te houden.

De wandeltocht begint om elf uur en is op afspraak. Er zijn verschillende routes, die 2, 3 of 3,5 uur duren. Voor of na de tocht kun je nog lekker nagenieten (of je lekker voorbereiden op de leuke tocht die komen gaat) op het theeterras. Zowel een leuk adres voor gezinnen als voor een bedrijfsuitje.

Meer informatie vind je hier.

Koperen ezel

Ezels zijn lieve zachtaardige dieren en lopen op een rustig en eigen tempo. Voor ontspanning, plezier en om te genieten van de mooie natuur kun je hier terecht voor een ezelwandeling. Er zijn verschillende routes en je kunt ervoor kiezen een picknickpakket mee te nemen.

Je kan vanaf De Koperen Ezel verschillende wandeltochten maken. De ezels kunnen worden voorzien van een rijzadel, pakzadel, koets of huifkar. Daarnaast is er ook een boerderij / speeltuin aanwezig.

Meer informatie vind je hier.

De Vetweide in Almen

Op de rug van een ezel de omgeving verkennen (als kind) of gewoon met z’n allen lopen met de ezel: het kan in Almen bij De Vetweide. Kinderen vanaf 4 jaar en tot 40 kilo mogen het dier berijden. Na een uitgebreide kennismaking en onderricht krijgt de ezel een mandje met ‘iets d’r in’ op de rug en dan mag je op stap. Helemaal zelf.

Er zijn twee routes die je kunt lopen en die zijn ongeveer 5 km lang. Er wordt vanuit gegaan dat je hier zo’n 2,5 uur over doet.

Meer informatie vind je hier.

Ezelfarm Oisterwijk

Ezelwandelen is een heerlijke manier van ontspanning, zeggen ze hier. Het sjokkende tempo en het lieve karakter van de dieren maken jou vanzelf rustiger. Na een uitleg gaan jullie op stap. Het eerste stuk onder begeleiding en dan mag jezelf verder.

Meer informatie vind je hier.

Kamelen: Kamelenmelkerij Smits in Berlicum

Op stap met een kameel: je zult zeker veel bekijks trekken als je met zo’n dier op stap gaat. Hoe groot wil je het hebben? Maar het is dan ook een stuk moeilijker te vinden dan plekken met een ezel of een alpaca. In Berlicum kun je wel degelijk dichtbij de kameel komen, aaien, op hem zitten en de kalfjes zelfs de fles geven.

Je kunt hier terecht voor een onvergetelijke safari, een discovery tour, workshops of er gewoon overnachten. En overal: inderdaad kamelen! Je kunt kamelenmelk proeven en kopen, je kunt de kamelen voeren. Er zijn rondleidingen en ook kinderfeestjes kun je hier bijvoorbeeld vieren.

Meer informatie vind je hier.

Wandelkudde in Sittard: welk dier kies jij?

Tja, het kan altijd nog breder…want bij wandelkudde hebben ze de vreemdste diersoorten en bieden wandelingen aan met onder andere:

  • Pony
  • Ezel
  • Lama
  • Alpaca
  • Geit
  • Zorse (een kruising Pony x Zebra)
  • Dromedaris

Welk dier kies jij?

Meer informatie vind je hier.

Wil Cats

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.