Skip to Content

Wat te doen Juli agenda; Uitjes, evenementen en activiteiten

Wat te doen Juli agenda; Uitjes, evenementen en activiteiten

De leukste uitjes in juli; heerlijk genieten van het mooie weer en de vakantie.

Juli activiteiten

Boerderijenfietstocht op de Veluwe

In Heerde wordt op zaterdag 9 juli 2022 al weer voor de 27ste keer de Boerderijenfietstocht gehouden. Deze inmiddels traditionele fietstocht over een afstand van 35 kilometer vindt jaarlijks plaats en tijdens deze fietstocht wordt een bezoek gebracht aan één of meerdere boerderijen. Naast het bezoek aan enkele bedrijven krijgt u een kopje koffie bij vertrek en een appel voor onderweg. Bij terugkomst ligt de welverdiende herinneringsmedaille voor u klaar.

Meer informatie vind je hier.

SCHUNCK organiseert Straatkrijtfestival

Op 13, 15 en 16 juli viert SCHUNCK het straatkrijtfestival, in respectievelijk Hoensbroek, Heerlen-centrum en Heerlerheide. De culturele instelling daagt jongeren uit om hun krijttalent te showen, met de vele krijttekeningen van Keith Haring als inspiratiebron. Tijdens de editie in Heerlerheide vindt er ook een krijtwedstrijd plaats.

SCHUNCK verzorgt de krijtjes, de muziek en wat te drinken. Van bezoekers wordt alleen maar aanwezigheid, creativiteit en enthousiasme gevraagd. Iedereen mag meedoen, want: art is for everyone. Op 16 juli is de laatste dag in Heerlerheide. Deze editie wordt extra feestelijk door de toevoeging van een spelelement: een krijtwedstrijd, voor alle kinderen t/m 12 jaar.

Meer informatie vind je hier.

Bezoek Lustwarande: hedendaagse beelden op unieke locatie

Lekker buiten zijn, bewegen én je laten verrassen door hedendaagse sculptuur: het kan de hele zomer tijdens de internationale buitenexpositie Lustwarande in Tilburg. Dit weekend opent Lustwarande voor de 12e keer in Barok park De Oude Warande.

Er zijn nieuwe en bestaande beelden te zien. Deze zomer zoomt de tentoonstelling GODHEAD – Idols in Times of Crisis in op de kracht van hedendaagse sculptuur als idool. De beelden in GODHEAD bieden troost in deze roerige tijden.

Tijdens Lustwarande kom je op een laagdrempelige manier in aanraking met hedendaagse sculptuur. Misschien zelfs wel voor de eerste keer. Naar sommige beelden moet je zoeken, al turend tussen de bladeren en takken, andere werken duiken pontificaal voor je neus op. Wandel tussen de indrukwekkende sculpturen en laat je fantasie de vrije loop. De lengte van de beeldenroute is ook voor jonge kinderen goed te doen.

Meer informatie vind je hier.

Jurassic Encounter- Beatrixpark Schiedam

Wat te doen Juli agenda; Uitjes, evenementen en activiteiten - Reisliefde

In 2022 is het weer zo ver en is het Jurassic Encounter weer te bezoeken in het Beatrixpark Schiedam. Hier loop je tussen de tientallen modellen van dinosauriërs door en kan je ze knuffelen en aaien en natuurlijk mee op de foto. Daarnaast kan je in een zogenaamde virtuele dino-achtbaan of zelf als paleontoloog aan de slag en botten opgraven. De dag is compleet met een bezoek aan de grote speeltuin en de kinderboerderij.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Jurassic Encounter Schiedam (Rotterdam)

Ben je op zoek naar meer uitjes voor in de Zomervakantie? Wij hebben al een mooi overzichtje voor je gemaakt! Je hoeft je dus zeker niet te vervelen.

JanuariFebruariMaartAprilMeiJuni
JuliAugustusSeptemberOktoberNovemberDecember

Heb je een tip voor de redactie of wil je een activiteit aanmelden voor de agenda stuur dan een mailtje!

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.