Skip to Content

Wat te doen Juni agenda; Uitjes, evenementen en activiteiten

Wat te doen Juni agenda; Uitjes, evenementen en activiteiten

Met de komst van juni begint de zomer in volle glorie te stralen. De zonnestralen worden warmer, de dagen langer en de natuur toont haar prachtige kleurenpalet. Het is het perfecte moment om eropuit te trekken en te genieten van alles wat deze vrolijke maand te bieden heeft.

Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of culturele ontdekkingen, juni heeft voor ieder wat wils. In dit artikel zullen we enkele boeiende uitjes en activiteiten verkennen die je deze maand kunt ondernemen. Dompel jezelf onder in de zomerse sfeer en laat je verrassen door de mogelijkheden die juni te bieden heeft.

Juni activiteiten

Wat te doen Juni agenda; Uitjes, evenementen en activiteiten - Reisliefde

Festival Het Tussenland

Festival Het Tussenland is het festival van de verhalen. Niet alleen professionele vertellers, maar ook het publiek, zowel volwassenen als kinderen, krijgen dagelijks de kans, zelf te vertellen! Samen luisteren, verhalen en gedichten delen, of een lied, dat is waar het in het leven om draait, vertelt programmeur storytelling van Festival Het Tussenland.

“Daarom organiseert Tussenland altijd een Ceilidh in haar storytelling programmering. Verhalen vertellen is zo oud als de mensheid. Delen wat je bezighoudt, elkaar spiegelen, ontroeren, aan het lachen brengen. Dat schept de sterkste verbinding tussen mensen.”

Voor volwassenen is er elke avond rond half tien een Ceilidh [spreek uit: Keejlieh]. Dit is een open mic naar Schots gebruik, waar ieder die dat wil, mag vertellen, zingen of voordragen. Onder de vaardige, humoristische en soms een beetje strenge leiding van de Vlaamse MC en storyteller Evi Rosiers wordt het publiek uitgenodigd en gestimuleerd, zelf verhalen, gedichten of spoken words voor te dragen of een lied mee te brengen. Vrijdag-, zaterdag- en zondagavond.

Dit jaar is er voor het eerst ook een mogelijkheid voor kinderen om zelf te vertellen. Ook daarbij zet het festival Evi Rosiers in. “Elk kind is een creatief genie! In de warme handen van de Vlaamse verteller Evi Rosiers fantaseren en vertellen kinderen de sterren van de hemel”, zegt Kitty Peetoom. “Dus….is jouw hoofd soms een kookpot vol gekke ideeën?

Reis je in je dromen graag naar magische, fabelachtige plekken? Kan jij in je fantasie vuur schieten met je vingers en ben je benieuwd waar strompidompitaart van gemaakt is? Dan ben je welkom in de wereld van Fantaseerbeesten en Verhalenpiraten! Je mag, maar hoeft niet, zelf verhalen mee te nemen. Ze stromen vanzelf je mond uit met Evi Rosiers erbij.” Zaterdag- en zondagmiddag.

Meer informatie vind je hier.

Kidsstock Festival

Dit jaar vindt de tweede editie van Kidsstock plaats aan de Kralingse Plas in Rotterdam. En de line-up is rond! Zo kan er o.a. genoten worden van een van de laatste kinderoptredens van VOF de Kunst! En wat dacht je van optredens van Nederlandse top dj’s met hun kids!

Naast fijne en zeer dansbare deuntjes kan er genoten worden van een gevarieerd aanbod van entertainment voor de hele familie, maar de kids kunnen ook zelfstandig aan de slag gaan bij een van de vele workshops. Uiteraard kan er ook genoeg lekkers worden gegeten bij de foodtrucks, zoals poffertjes of pizza’s en voor de ouders is er een wijnbar met een gevarieerd aanbod.

Meer informatie vind je hier.

Heerdelijk Festival

Het Heerdelijk festival is een feestelijk en cultureel festival in de gemeente Heerde. Tal van culturele organisaties en verenigingen zullen zich presenteren aan het grote publiek in een aantrekkelijke mix van muziek, theater, dans en workshops. Er zullen naast de optredens tal van activiteiten zijn voor jong en oud. Voor de jonge kids komt er een heus Tipi tentendorp. Een bekende band zal het festival afsluiten met goede muziek.

Meer informatie vind je hier.

Het Delft Fringe Festival

Delft Fringe Festival geeft jonge makers de kans om vlieguren te maken binnen een professionele setting en zich op deze manier verder te ontwikkelen. Maar óók om het publiek te vermaken, te ontroeren en zich te laten verleiden door deze fantastische nieuwe talenten. Jouw ticket is hun springplank. Een springplank de wereld in.

Tijdens Delft Fringe Festival wordt iedereen, van jong tot oud, uitgenodigd om in een ongedwongen sfeer nieuwe makers en genres te ontdekken. Opkomende podiumkunstenaars – zoals Dion van Rijt, de Prima Donna’s en het Skazka Kwartet – laten je genieten, luisteren, dansen en ervaren. Delft Fringe Festival toont werk van makers die mooie relevante verhalen te vertellen hebben. Verhalen die niet zelden een fascinerend beeld schetsen van de wereld van vandaag.

Lees ook: Delft Fringe Festival

Meer informatie vind je hier.

GG22 DreamHack Sports, hét grootste sport en gaming festival van West-Europa

Kom in het Pinksterweekend van 4 en 5 juni naar GG22 DreamHack Sports, Europa’s grootste sports gaming festival, met onder andere de KPN eDivisie Finals! Het ideale gezinsuitje in het Pinksterweekend. Een festival met veel populaire sports en games, een dag vol vermaak voor jong en oud.

Speel een potje FIFA met je favoriete esporter in de Free to Play area, trap een balletje met bekende namen als Noah Zeeuw en Akkamist op het Johan Cruyff Court of grijp je de kans om een panna uit te delen aan ’s werelds beste straatvoetballers in de Panna Knock Out.

Stap in de racing area in een echte kart, ga simracen op een van de simulatoren of speel racegames als Gran Turismo 7 of DiRT Rally 2.0. Voor de kleinsten is er Mario Kart. Voor de competitieve gamer een Rocket League toernooi. De dames kunnen hun dance moves laten zien op de Just Dance dansvloer. Met het hele gezin ga je de strijd aan tijdens een virtueel potje HADO trefbal.

Daarnaast nog veel meer activiteiten als fietsen, ijshockey, golf, maar ook extreme sporten. Vele YouTubers en Instagram influencers lopen rond, geven shows en zijn beschikbaar voor meet & greets. Dit event wil je niet missen!

Meer informatie vind je hier

Campina Boerderijdagen

Op vrijdag 27 mei (de dag na Hemelvaart) en maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag) openen meer dan 76 boerenfamilies van 10:00 tot 16:00 uur hun staldeuren voor publiek! Er is van alles te zien en beleven voor jong en oud. De boer laat aan de hand van leuke spelactiviteiten zien hoe melk van de grazende koeien in de wei terecht komt in het glas thuis op tafel. Een heerlijk dagje buiten! Kom je ook? Toegang is gratis.

Meer informatie vind je hier.

Rotterdamse Daken Dagen; Je kan het dak op!

Het Rotterdamse Dakendagen is een jaarlijks festival waarbij Rotterdammers, en bezoekers van de stad welkom zijn op diverse daken in Rotterdam. Dit jaar kan je tijdens het festival 35 daken bezoeken; voor sommige moet je betalen en aanmelden om te voorkomen dat het te druk wordt, het gratis programma is vrij te bezoeken. Daarnaast zijn er speciale wandel- en fietsroutes, kan je een rondleiding volgen en zijn er speciale evenementen en shows.

Het doel hiervan is om te laten zien hoe je optimaal daken kan benutten in een stedelijke omgeving om zo bij te dragen aan een gezonde, levendige, inclusieve, aantrekkelijke en toekomstbestendige stad. Je kan dan ervaren hoe je deze ruimte (beter) kan gebruiken voor verschillende doeleinden. Op deze manier wordt de stad een groot laboratorium waar je inspireerde voorbeelden kan bezoeken.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Rotterdam Rooftop Festival

Bezoek Lustwarande: hedendaagse beelden op unieke locatie

Lekker buiten zijn, bewegen én je laten verrassen door hedendaagse sculptuur: het kan de hele zomer tijdens de internationale buitenexpositie Lustwarande in Tilburg. Dit weekend opent Lustwarande voor de 12e keer in Barok park De Oude Warande.

Er zijn nieuwe en bestaande beelden te zien. Deze zomer zoomt de tentoonstelling GODHEAD – Idols in Times of Crisis in op de kracht van hedendaagse sculptuur als idool. De beelden in GODHEAD bieden troost in deze roerige tijden.

Tijdens Lustwarande kom je op een laagdrempelige manier in aanraking met hedendaagse sculptuur. Misschien zelfs wel voor de eerste keer. Naar sommige beelden moet je zoeken, al turend tussen de bladeren en takken, andere werken duiken pontificaal voor je neus op. Wandel tussen de indrukwekkende sculpturen en laat je fantasie de vrije loop. De lengte van de beeldenroute is ook voor jonge kinderen goed te doen.

Meer informatie vind je hier.

JanuariFebruariMaartAprilMeiJuni
JuliAugustusSeptemberOktoberNovemberDecember

Heb je een tip voor de redactie of wil je een activiteit aanmelden voor de juni agenda stuur dan een mailtje!

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.