Skip to Content

Wat te doen Mei agenda; Uitjes, evenementen en activiteiten

Wat te doen Mei agenda; Uitjes, evenementen en activiteiten

Mei; is echt een maand die tussen de lente en zomer invalt. Met een beetje geluk is het een zonnige maand, en kan je er heerlijk buiten op pad als voorproefje op wat de zomer gaat brengen. Vaak zijn er ook veel vrije weekenden, zoals wat er is overgebleven van de meivakantie, het Hemelvaart weekend en Pinksteren. En natuurlijk moeten we moederdag ook niet vergeten! Een maand die dan ook voordat je het door hebt voorbij is.

Boekids Festival

Van 19 tot en met 22 mei wordt voor de 19e keer Boekids georganiseerd. Het Haagse literaire jeugdfestival bestaat deze editie uit twee onderdelen: Boekids Festival en Boektalk (voorheen Boekids University). Dit jaar is het thema: ‘Wonderland’. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen op zaterdag 21 en zondag 22 mei tijdens Boekids Festival deelnemen aan een literair, muzikaal en theatraal programma in PIP Den Haag op Bink36. Naast optredens van onder andere Donnie en De Kraaien worden kinderen voorgelezen door Roosbeef en zijn er allerlei workshops.

Op donderdag 19 en 20 mei wordt de Centrale Bibliotheek met Boektalk omgetoverd tot een literaire campus met interactieve debatten voor jong en oud. Zo vertelt Gideon Karting vanuit 20 jaar ervaring bij MOJO Concerts (gewerkt met wereldsterren als Lady Gaga en OneDirection) over het starten van een succesvolle carrière in de muziekindustrie. En demonstreert Maria Genova van ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ hoe je identiteit gestolen kan worden. Tickets zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

Meer informatie vind je hier.

Maaiveld Festival

Op donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, en vrijdag 27 mei viert Apeldoorn feest tijdens het gloednieuwe, tweedaagse Maaiveld Festival, georganiseerd en geprogrammeerd door CODA, Orkest De Ereprijs, GIGANT, Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON) en Orpheus. En de titel van het festival zegt genoeg: twee dagen lang geniet je van bijzondere, unieke en ongewone optredens en interactieve installaties op verrassende binnen- en buitenlocaties in de Apeldoornse binnenstad.

Het openingsconcert wordt op 26 mei verzorgd door Ellen ten Damme samen met Orkest De Ereprijs. Serious Hits: Top 2000 Live sluit de eerste festivaldag op het Stationsplein af. Verder geniet je van bijzondere optredens van onder meer Duda Paiva Company, Symphony of Fire en Jack Jarryd. Op het festivalterrein ontdek je ook de interactieve installatie Walk in the Woods van CODA! Het programma van Maaiveld Festival is geschikt voor alle leeftijden. Zo is de voorstelling Kiekeboe van Theater Stof geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar en zijn alle leeftijden welkom bij het rockconcert van Hippe Gasten.

Meer informatie vind je hier.

Hemeltjelief Festival

Van donderdag 26 tot en met zondag 29 mei hebben we bij het Hemeltjelief Festival “de poppen aan het dansen”! De NDSM werf is 4 dagen lang één groot poppentheater waar grappige voorstellingen, bijzondere shows en kleurrijke kinderactiviteiten plaatsvinden. Zowel overdag, ’s avonds en ’s nachts valt er voor jong en oud van alles te zien en te beleven. Anders dan voorgaande jaren kun je nu het hele weekend genieten van dit knusse en vrolijke festival voor kinderen en volwassenen.

Al veertien jaar weet Hemeltjelief haar kleine en grote bezoekers te verrassen met een creatief programma waarbij het zelf doen en ontdekken centraal staat. Iedere editie heeft een eigen thema dat een afgeleide is van een Nederlands spreekwoord of gezegde. Het programma, de communicatie, de aankleding en zelfs het eten worden hier tot in detail op afgestemd. Kunstenaars en artiesten van de NDSM werf begeleiden workshops, treden op en geven voorstellingen op diverse podia. Natuurlijk mag het poppentheater, poppenparade en pop-up disco dit jaar niet ontbreken. De dag wordt traditiegetrouw afgesloten op het grasveld met leuke bandjes. DJ’s zullen spelen op het terras en voor de nachtvlinders is er een afterparty in Noorderlicht.

Meer informatie vind je hier.

Prinsenhof Weekend- Museum Prinsenhof Delft

Op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022 organiseert Museum Prinsenhof Delft voor het eerst het Prinsenhof Weekend. Neem tijdens dit weekend deel aan verschillende activiteiten en ontdek op een leuke en actieve manier meer over de rijke geschiedenis van Delft. Maak kennis met iconen als Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse Meesters.

Zaterdag 21 mei is er een mooi inhoudelijk programma met tours, performance en film in en rondom het museum. Sluit aan bij activiteiten als een stadswandeling die het museum en de binnenstad van Delft met elkaar verbindt en een rondleiding langs de favorieten van en door verschillende museummedewerkers, zoals beveiliger Roland en museumdirecteur Janelle. Daarnaast kun je twee voorstellingen bijwonen, een live performance van bekroonde artiest Marlies Heuer en cellist/componist Jan Kuijken en een vertoning van de Oscar winnende film The Favourite in de binnentuin van het museum.

Op zondag 22 mei is het familiedag. Deze dag maakt jong en oud kennis met de drie Delftse iconen. Tijdens een Levend Stratego kan je in een historisch decor spelenderwijs leren over Willem van Oranje en de opstand. Door bij te dragen aan het Super Canvas op het St. Agathaplein, geleid door Delftse kunstenaar Micha de Bie, leer je meer over Delftse nulgroep-kunstenaars zoals Jan Schoonhoven.

Meer informatie vind je hier.

Kids Goodies Market

Het is alweer tijd voor de laatste Kids Goodies Market van dit voorjaar. De markt op zaterdag 21 mei in De Hallen Amsterdam staat in het teken van “Spring is in the air!” Kom dus langs om een nieuwe lente-outfit voor de kids te shoppen of de leukste kinderkamer-accessoires te scoren.

Op de Kids Goodies Market van 21 MEI hebben we alweer een superfijne markt met de allerleukste deelnemers. Op de Kids Goodies Market van zaterdag 21 MEI kun je je kinderen helemaal in het nieuw steken, je creativiteit de loop laten met knutselboxen en verjaardagscadeautjes kopen. Ook aan de moeders wordt gedacht met de nieuwste collectie mamasieraden. Denk daarnaast ook aan rotan meubelen voor de kinderkamer, haaraccessoires, zeepbars, kaarten, posters en stickers.

Meer informatie vind je hier.

Schaapsherdersfeest Hessendag Heerde

De medewerkers van de Schaapskudde kijken al reikhalzend uit naar het moment waarop hun oudere schapen geschoren worden. Niet zoals afgelopen jaar zonder publiek bij de schaapskooi met de tondeuse, maar in alle opzichten ouderwets, tijdens het schaapscheerdersfeest. Op zaterdag 28 mei wandelen ze daarvoor met ongeveer honderd ooien naar het centrum van Heerde, waar op de Brink, bij het standbeeld van de schaapherder, de scheerdersweide wordt ingericht.

Daar gaan ze de schapen als vanouds op ambachtelijke wijze van hun vacht verlossen: knippend met een grote schaar. Dat gaat natuurlijk veel langzamer dan met elektrisch gereedschap, maar ze willen graag een bijdrage leveren om het aloude scheerdersvak in stand te houden en te promoten. Gelukkig gaan ook wat jonge mensen er voor op de knieën.

Meer informatie vind je hier.

Campina Boerderijdagen

Op vrijdag 27 mei (de dag na Hemelvaart) en maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag) openen meer dan 76 boerenfamilies van 10:00 tot 16:00 uur hun staldeuren voor publiek! Er is van alles te zien en beleven voor jong en oud. De boer laat aan de hand van leuke spelactiviteiten zien hoe melk van de grazende koeien in de wei terecht komt in het glas thuis op tafel. Een heerlijk dagje buiten! Kom je ook? Toegang is gratis.

Meer informatie vind je hier.

Meivakantie

Ben je op zoek naar meer uitjes voor in de Meivakantie? Wij hebben al een mooi overzichtje voor je gemaakt! Je hoeft je dus zeker niet te vervelen.

JanuariFebruariMaartAprilMeiJuni
JuliAugustusSeptemberOktoberNovemberDecember

Heb je een tip voor de redactie of wil je een activiteit aanmelden voor de agenda stuur dan een mailtje!

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.