Skip to Content

Wat te doen Oktober agenda; Uitjes, evenementen en activiteiten

Wat te doen Oktober agenda; Uitjes, evenementen en activiteiten

Oktober; de herfst is begonnen en aan het einde van de maand vieren we Halloween. Buiten wordt het al iets frisser waardoor er binnen meer activiteiten georganiseerd worden. Veel activiteiten worden ook veel in een herfstsfeer georganiseerd. Vanwege de herfstvakantie vinden er ook extra evenementen plaats zoals het populaire Lego World.

Oktober activiteiten

Cultuurbarbaren 2022: met je voeten in de klei!

Van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober 2022 kunnen kinderen – en hun ouders – weer genieten van kunst, theater, film, workshops en andere activiteiten in Delft! Na twee succesvolle edities vindt deze herfstvakantie de derde festivaleditie plaats. Het thema van dit jaar is: ‘Met je voeten in de klei’.

Het thema van Cultuurbarbaren 2022 is bekend: Met je voeten in de klei! Met de keuze voor dit thema sluit het festival, net zoals voorgaande jaren, weer met een eigen twist aan bij het thema van de Kinderboekenweek (Gi-Ga-Groen!). Het thema van dit jaar heeft een groen tintje en richt zich op natuur, klimaat, planten en dieren. Onderwerpen en kleuren die overal in de kunst zijn terug te vinden. Denk aan: landschappen, flora en fauna, natuurtinten en -kleuren.

Maar het gaat ook over lekker buitenspelen, actief bezig zijn, je omgeving ontdekken en je blik naar buiten richten. Denk aan: kunstige hutten bouwen, iets kleien, culturele workshops buiten, architectuur. Er zit ook een maatschappelijk aspect in het thema, van nuchterheid, down to earth, praktisch bezig zijn en aanpakken. Kijk eens om je heen, naar je eigen omgeving en naar de ander.

Op het festival kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd laagdrempelig en op een leuke manier kennismaken met cultuur op meer dan 20 locaties in Delft. Dit geeft hopelijk net dat zetje aan gezinnen om ook in hun vrije tijd meer culturele uitjes te ondernemen. Kortom, laat de barbaren maar komen!

Meer informatie vind je hier.

Ben je op zoek naar meer uitjes voor in de Herfstvakantie? Wij hebben al een mooi overzichtje voor je gemaakt! Je hoeft je dus zeker niet te vervelen.

JanuariFebruariMaartAprilMeiJuni
JuliAugustusSeptemberOktoberNovemberDecember

Heb je een tip voor de redactie of wil je een activiteit aanmelden voor de agenda stuur dan een mailtje!

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.