Skip to Content

Wat te doen September agenda; Uitjes, evenementen en activiteiten

Wat te doen September agenda; Uitjes, evenementen en activiteiten

September de scholen zijn weer begonnen, dus deze maand vinden er iets minder activiteiten georganiseerd. Daarnaast is dit ook de maand van speciale dagen zoals Open Monumentendag etc.

September activiteiten

Bloemencorso Lichtenvoorde

Lichtenvoorde doet alles op zijn eigen manier, ook het feest van de dahlia’s. Inmiddels staat het Bloemencorso zelfs op de Internationale Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid van UNESCO. We gaan op zondag 11 september 2022 de Lichtenvoordse straten eindelijk weer vullen met 18 kleurrijke dahliareuzen en tientallen kleine corsowagens. Sinds 1929 bouwen jaarlijks duizenden vrijwilligers aan dit indrukwekkende schouwspel en presenteren zij vol trots de imposante corsowagens, versierd met ruim vier miljoen kleurrijke dahlia’s. Kom genieten en het feest mee vieren vanaf 14.00 uur!

Bij de tribunes staan corsopresentatoren. Zij vertellen u allerlei interessante zaken over de corsowagens en de (show)korpsen die aan u voorbij trekken. Een extra reden om comfortabel plaats te nemen op een van onze tribunes. U beleeft het corso nog intenser, doordat u extra inzicht krijgt in de achtergronden van het Bloemencorso.

Na afloop van het corso, omstreeks 16.30 uur, worden de wagens opgesteld op het speciaal daarvoor ingerichte tentoonstellingsterrein, ’s avonds sfeervol verlicht. De tentoonstelling is voor het publiek geopend van 16.30 uur tot circa 23.00 uur. In het programmaboekje ‘Corso Inzicht’ vindt u een plattegrond van de 2,5km lange corsoroute. Op de plattegrond staat ook het tentoonstellingsterrein vermeld en locaties van de toiletvoorzieningen. Er zijn speciale parkeergelegenheden en tribuneplaatsen voor minder valide mensen.

Meer informatie vind je hier.

Open Monumentendag

In september vind altijd Open Monumentendag plaats; verspreid over het hele land openen de deuren van monumenten voor bezoekers die anders gesloten blijven. Vaak worden er ook extra activiteiten en rondleidingen georganiseerd.

Lees ook: Open Monumentendag; monumenten Nederland

JanuariFebruariMaartAprilMeiJuni
JuliAugustusSeptemberOktoberNovemberDecember

Heb je een tip voor de redactie of wil je een activiteit aanmelden voor de agenda stuur dan een mailtje!

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.