Skip to Content

Weekend van de Wetenschap 2022

Weekend van de Wetenschap 2022

Op 1 & 2 oktober 2022 vindt er een nieuwe editie van Weekend van de Wetenschap plaats. Een weekend waarin iedereen overal in Nederland een kijkje achter de schermen kan nemen van diverse organisaties en instellingen in de wetenschap en techniek. Het is voor veel kinderen de eerste kennismaking met deze wondere wereld.

Tiende editie Weekend van de Wetenschap

Hoe zou hun wereld eruit zien zonder wetenschap? Dat is de vraag waar we antwoord op geven tijdens de tiende editie van het Weekend van de Wetenschap. Want zonder wetenschap zouden kinderen niet met de auto naar voetbal of hockey kunnen, niet gevaccineerd kunnen worden, en van Instagram en TikTok zouden we nooit gehoord hebben…

Tijdens Weekend van de Wetenschap kunnen kinderen in de wereld duiken van al deze ontdekkingen en ontwikkelingen en kunnen ze zien hoe hun hedendaagse wereld wordt beïnvloed door wetenschap en techniek.

Weekend van de Wetenschap is hét gratis festival voor jong en oud met wetenschappers, proefjes en een uniek kijkje in de toekomst.

Programma Weekend van de Wetenschap

De line-up van Weekend van de Wetenschap 2022, dat op 1 en 2 oktober plaatsvindt, is bekend. De tiende editie van hét gratis wetenschapsfestival voor het gehele gezin biedt dit jaar een kijkje achter de schermen bij meer dan 270 organisaties, waaronder TNO Delft, Museon, De Speelfabriek, Hackerspace en Geofort.

Minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) opent op digitale wijze het Weekend van de Wetenschap. Tijdens het weekend gaan de deuren open van meer dan 270 organisaties die normaal niet zomaar toegankelijk zijn.

Kom bijvoorbeeld een college volgen van Klaas van Kruistum of doe mee aan de interactieve Hoe? Zo? wetenschapsshow van Quest expert Boy Vissers bij Dbieb, Campus Fryslan en Natuurmuseum Fryslan.

Bekijk jezelf als hologram bij AMOLF tijdens de Open Dag op Amsterdam Science Park. Of leer hoe je van plastic een nieuwe brandstof kunt maken met de PYROLYSTRATOR bij de Universiteit Utrecht.

Dit jaar worden er voor het eerst ook hotspotlocaties geïntroduceerd, plekken waar op loopafstand van elkaar meerdere organisaties een activiteit organiseren. Hieronder vallen onder meer Amsterdam Science Park, Willemsoord Den Helder en Chemelot in Geleen. Kijk voor het complete programma door heel Nederland op de website.

‘Laat me niet lachen’

Jaarlijks is er een onderzoek verbonden aan Weekend van de Wetenschap waarbij heel Nederland de kans krijgt om een bijdrage te leveren aan de wetenschap. Dit jaar zal tijdens het wetenschapsfestival ‘het stokje worden doorgegeven’ aan Madelijn Strick van Universiteit Utrecht voor het onderzoek naar de rol van humor bij het overbrengen van een serieuze boodschap.

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.