Ga op avontuur en ontdek de wondere wereld van wetenschap en techniek tijdens Weekend van de Wetenschap op 6 en 7 oktober 2018. Ambassadeurs André Kuipers (astronaut), Daan Roosegaarde (kunstenaar en innovator) en Eveline Crone (professor Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie) nemen je mee op ontdekkingstocht. Hoe wordt chocolade gemaakt? Hoe werkt een robot en hoe komt het dat jij zo goed de fietsroute naar school kan onthouden? Eén keer per jaar zetten organisaties hun deuren open om alle geheimen van de wetenschap en techniek met jou te delen. Ga jij mee backstage?

Weekend van de wetenschap

Je hebt dagelijks met wetenschap en technologie te maken, van het moment dat je in de ochtend op de fiets stapt totdat je de wekker zet bij het naar bed gaan. Op 6 en 7 oktober kan je bij meer dan 350 locaties door het land backstage. Je krijgt antwoord op vragen als; hoe werkt hacken precies? Hoe weten we waar iemand allergisch voor is of niet en wat wordt er gemaakt met een 3D-printer? Al jouw vragen worden beantwoord en dat niet alleen; je kan het live ervaren. Heb je altijd al in de huid willen kruipen van een laborant, onderzoeker of astronaut? Dit is jouw kans!

Programma

Tijdens Weekend van de Wetenschap zijn er meer dan 1.500 -veelal gratis- activiteiten door het hele land. Voor iedereen is er iets leuks of avontuurlijks te beleven. Zo heb je de mogelijkheid om in de wereld van schimmels te duiken. Schimmels? Het klinkt op het eerste gezicht niet heel smakelijk, maar schimmels zijn ontzettend belangrijk voor onderzoek en voor ons bestaan. Zonder schimmels geen mensen. In het Westerdijk Fungal Biodiversity Institute vind je de meeste schimmels ter wereld. Je kan er zelf proefjes doen en als je echt geluk hebt vernoemt het instituut een nieuwe schimmel naar jou!

Misschien droom je van het oog in oog staan met een echte robot. Dat kan onder meer bij Dairy Campus waar ze onderzoeken doen voor de melkveehouderij. Je ontdekt wat er met melk, water en gras wordt gedaan en wat robots allemaal kunnen. Bekijk en werk niet alleen maar met koeien en robots, maar stort je ook in een lab vol zuiveldrankjes.

Ambassadeurs

Elk jaar vraagt Weekend van de Wetenschap belangrijke mensen uit de wereld van wetenschap en techniek om hen te vertegenwoordigen. Dit jaar zijn astronaut André Kuipers, kunstenaar Daan Roosegaarde en professor Eveline Crone uitgekozen. En jij krijgt de kans ze te ontmoeten en vragen te stellen!

Ben jij ook benieuwd naar de ruimte-avonturen van André Kuipers? Hij vertelt je alles over zijn ontdekkingen en is op zondag 7 oktober onder andere te ontmoeten bij ESA/ESTEC in Noordwijk.

Ken jij innovator en kunstenaar Daan Roosegaarde? Hij heeft al heel wat bijzondere uitvindingen op zijn naam staan, om de wereld een stukje mooier en beter te maken. Hij neemt je tijdens Weekend van de Wetenschap mee in de wereld van ruimteafval. Wat gebeurt er eigenlijk met onze satellieten en wanneer noemen we dat afval? Hoe ziet dat eruit en wat kan je er mee doen? Daan is op zaterdag 6 oktober te vinden bij Kunstlinie Almere Flevoland (KAF).

Ben je meer geïnteresseerd in waarom je bepaalde dingen wel of niet doet of denkt, dan kan professor Eveline Crone je daar alles over vertellen. Zij is gespecialiseerd in het puberbrein en kent jou misschien wel beter dan jijzelf. Leer jezelf kennen tijdens de presentatie van Eveline op zondag 7 oktober in Leiden (de exacte locatie maakt de organisatie eind augustus op de officiële website bekend).

Meer informatie vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.