Skip to Content

Welke koffer is handig voor op vakantie?

Welke koffer is handig voor op vakantie?

De reis is geboekt en de voorpret is begonnen. Het weerbericht wordt net iets te vaak gecheckt en langzaam ontstaat er een stapeltje spullen die meegenomen moet worden. Of het om een lange vakantie gaat of om een weekendje weg, je hebt een koffer of tas nodig om al je spullen op een praktische en veilige wijze mee te kunnen nemen.

Een praktische keuze

Ga je een of twee nachten weg of drie weken? Ga je backpacken of vier je een luxe vakantie? De keuze voor een koffer of reistas is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid bagage die je mee wilt nemen. Dit geeft een goede eerste indruk van het formaat van de weekendtas, trolley of koffer die je mee wilt nemen.

Ook is het vervoer en de soort vakantie van invloed op wat voor jou het meest geschikt is. In het vliegtuig ben je afhankelijk van de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij, terwijl je met de auto meer kan meenemen.

Daarnaast maakt het uit of je kiest voor een rondreis met diverse accommodaties of dat je op 1 accommodatie blijft en dus niet iedere keer alles hoeft in te pakken. En als je een huttentocht door de bergen gaat maken heb je weer andere bagage nodig.

Koffers

Welke koffer is handig voor op vakantie? - Reisliefde

Grofweg zijn koffers te verdelen in zachte en harde koffers. Een koffer van zacht materiaal, een zogenaamde softcase, zijn over het algemeen lichter van gewicht. Dat scheelt niet alleen sjouwen, maar wanneer je met het vliegtuig reist kun je meer gewicht als bagage meenemen.

Doordat de koffers zacht zijn lukt het met een beetje duwen ook vaak nog wel om wat extra’s mee te nemen. Een softcase is onderweg makkelijker te openen. Dat is fijn wanneer je zelf nog wat nodig hebt, maar minder wanneer ongenode gasten in je bagage willen kijken.

Naast de softcase is er ook de hardcase, een koffer gemaakt van harde materialen. Deze koffers zijn over het algemeen zwaarder, maar tegelijkertijd waterdicht en je kleding zal minder kreuken. Een bekend voorbeeld van een hardcase is de Samsonitekoffer, een bekend merk met een uitgebreide collectie koffers gemaakt van verschillende materialen. Het materiaalgebruik bepaalt niet alleen het gewicht van de koffer maar ook de krasbestendigheid.

De meeste koffers zijn voorzien van wieltjes. De afmeting van de wielen zal in grote mate het rijgenot van je koffer bepalen. Hoe groter de wielen, hoe soepeler je koffer met je mee zal rijden. Let ook op of de wielen kunnen meebewegen met je looprichting.

Een trolley is meestal voorzien van twee wielen en een trekstang om de koffer makkelijk met je mee te kunnen nemen. Grotere koffers zijn vaak voorzien van vier wendbare zwikwielen. Onder andere de Samsonite koffer is erg wendbaar en makkelijk mee te nemen.

Welke koffer is geschikt voor het vliegtuig?

Welke koffer is handig voor op vakantie? - Reisliefde

Wanneer je met het vliegtuig reist is de afmeting en het gewicht van je koffer van belang. Wanneer je je koffer in het vliegtuigruim mee laat nemen, is er een maximaal gewicht waar je koffer aan moet voldoen. Neem je je koffer mee als handbagage is vooral de afmeting van belang. Daarnaast hebben veel maatschappijen tegenwoordig de regel dat handbagage (trolley) extra bijgeboekt moet worden en je alleen een ‘accessoire’ mag meenemen van 40x30x20 (moet onder stoel voorganger passen).

Er zijn verschillen tussen de diverse luchtvaartmaatschappijen maar over het algemeen is een afmeting van 55 x 25 x 35 centimeter toegestaan als handbagage, met een maximumgewicht van 10 kilogram. Controleer echter voor vertrek de condities die jouw vliegtuigmaatschappij hanteert om niet op het vliegveld onaangenaam verrast te worden.

Wat is handig voor een weekendje weg?

Wanneer je een weekendje weg gaat en relatief weinig bagage mee hoeft te nemen, heb je over het algemeen voldoende aan een weekendtas. Er is een uitgebreide keuze aan modellen, materiaal, kleur en gebruiksgemak. Zo kun je kiezen voor een simpele tas met een groot vak om eenvoudig je spullen mee te nemen.

Of misschien vind je een weekendtas met diverse vakken en een modieus uiterlijk aantrekkelijker. Maak een keuze voor soepele handvaten, een schouderriem of misschien een weekendtas die als rugzak dienst kan doen. De keuze is vrijwel onbeperkt.

Waar de reis ook heen gaat, hoeveel bagage je ook mee wilt nemen, er is altijd een passende koffer of tas te vinden. Vraag jezelf af hoeveel je mee wilt nemen, hoe je gaat reizen en welke verdere eisen je hebt en je vindt altijd de koffer, trolley of weekendtas die perfect bij jou past. Goede reis!

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.