Skip to Content

De 7 mooiste locaties uit Wie is de Mol van het afgelopen seizoen in Zuid-Afrika

De 7 mooiste locaties uit Wie is de Mol van het afgelopen seizoen in Zuid-Afrika

Ieder jaar in januari start een nieuw seizoen van ‘Wie is de Mol?’ en gaan 10 bekende Nederlanders gedurende een aantal weken op zoek naar de saboteur van de groep. Niet alleen het spannende spel, maar ook de bestemming is een reden om het programma te kijken.

Het 23e seizoen van ‘Wie is de Mol?’ werd opgenomen in Zuid-Afrika. Nu het programma is afgelopen, zijn alle locaties uit dit seizoen bekend. Hoogste tijd om ze op een rij te zetten. Laat je inspireren door Zuid-Afrika en de reis die de deelnemers van ‘Wie is de Mol?’ dit jaar hebben gemaakt. 

Het avontuur begon in Kaapstad: de ‘Mother of Cities’

Het avontuur begon in Kaapstad. Dit is de oudste stad van Zuid-Afrika en staat bekend om de prachtige kustlijn, bijzondere bezienswaardigheden en natuurlijk de Tafelberg. De deelnemers van ‘Wie is de Mol?’ bezochten onder andere het Green Point Park, Battery Park en de City Hall. Rondom Kaapstad vind je de meeste wijngaarden van Zuid-Afrika.

De gekleurde huisjes van Bo-Kaap in Kaapstad | © South African Tourism
De City Hall van Kaapstad | © iStock - michaeljung

Spanning en avontuur in de witte duinen van Atlantis

Na een bezoek aan Kaapstad vertrok de groep naar het noorden. Rijd in drie kwartier met een auto naar de witte duinen van Atlantis. Eenmaal aangekomen bij de hagelwitte zandbergen wachten de mooiste avonturen op je.

Wat dacht je bijvoorbeeld van sand boarden (met een surfplank van de duinen surfen). Een andere toffe manier om de duinen te verkennen is op een quad.

Sand boarden in Zuid-Afrika | © iStock - heidijpix
De witte duinen van Atlantis | © iStock - HannesThirion

Tulbagh: pittoresk dorpje tussen de glooiende wijnheuvels

Via Kaapstad trokken de deelnemers landinwaarts naar het dorpje Tulbagh. Het dorpje ligt prachtige verscholen tussen heuvels vol met wijnranken en fruitbomen. Daarnaast liggen er meerdere nationale parken in de omgeving.

Dus ben je op zoek naar rust na de avonturen in Atlantis? Maak dan een fietstocht of wandeling door de landschappen en neem een kijkje bij een van de fruittelers of wijngaarden.

De wijngaarden van Tulbagh | © iStock - wirestock
De weg naar Tulbagh | © iStock - RosetteJordaan

Het struisvogelparadijs: Karoo National Park

Zuid-Afrika staat bekend om de nationale parken vol met wilde dieren. Karoo National Park is een van de minder bekende, maar zeker een bezoek waard. Het park bestaat uit droge woestijndelen, ruige rotsen en veel lage begroeiing.

In september en oktober staan de struiken in bloei en geniet je van een bontgekleurd, heerlijk geurend landschap. Karoo National Park is bekend om de grote struisvogelpopulaties, maar er komen ook leeuwen voor.

Leeuwin in Karoo National Park | © South African Tourism
Struisvogel in Karoo National Park | © iStock - wilpunt

Tsitsikamma National Park: waterrijke oase aan de kust

Na Karoo National Park vertrokken de overgebleven kandidaten naar Tsitsikamma National Park. Dit park ligt in het zuiden van het land en is in tegenstelling tot Karoo National Park een groen gebied vol flora en fauna. De beste manier om het park te verkennen is de wandelroute Otter Trail.

De combinatie van de zee en de monding van de Stormsrivier trekt veel verschillende dieren aan. Als je de riviermonding bijvoorbeeld met een kajak verkent, kun je zomaar watervogels en otters tegenkomen. De oceaankust is een populaire plek om walvissen, zeehonden en dolfijnen te spotten.

Wandeling langs de kust | © South African Tourism
Kajakken in Tsitsikamma National Park | © South African Tourism

Idyllische uitzichten en aardbeien langs de Tuinroute

Tsitsikamma ligt aan de Tuinroute, een van de bekendste autoroutes van Zuid-Afrika. De route brengt je langs de adembenemende kusten van de Indische Oceaan. Als je vanuit Tsitsikamma richting Kaapstad rijdt, kom je langs de stad George.

De deelnemers van ‘Wie is de Mol?’ deden hier aardbeienboerderij Redberry Farm aan. Je kunt aardbeien helpen plukken en natuurlijk het ‘zomerkoninkje’ proeven. Een ander hoogtepunt dat je hier niet mag missen is het grote doolhof van dichtbegroeide heggen.

De adembenemende Tuinroute | © iStock - holgs
Mosselbaai aan de Tuinroute | © iStock - michaeljung

Wilde dieren spotten in Klein Karoo

Klein Karoo ligt zuidelijker dan haar grote broer Karoo National Park waar de kandidaten eerder verbleven. Ondanks dat de namen overeenkomen, zijn het twee totaal verschillende gebieden wat betreft de landschappen: in Klein Karoo valt veel meer regen waardoor het een groen gebied is met veel grote wilde dieren.

Wil je de Big Five spotten? Je hebt een kans dat je in het Sanbona Wildlife Reserve leeuwen, olifanten, buffels, luipaarden en neushoorns tegenkomt. Ook andere grote dieren, bijvoorbeeld de giraffe, voelen zich hier thuis.

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.