Skip to Content

Overzicht winkelcentrum met speeltuin

Overzicht winkelcentrum met speeltuin

Lekker shoppen in een winkelcentrum met het hele gezin…gezellig. Hoewel, de kids houden het vaak al snel voor gezien. En geef ze eens ongelijk! Gelukkig zijn er winkelcentra waar leuke speeltuinen bij zijn. Zodat het ook voor de kinderen leuk is! 

Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam

The Westfield Mall is het grootste overdekte winkelcentrum van ons land en verdient zeker ook qua kids een ereplaats in deze lijst. Want die kun je met een gerust hart meenemen naar dit grote centrum. Er is genoeg te beleven. Zo is er een Legostore, waar speelruimte is én ze zelfs een eigen minifiguur mogen maken en meenemen. De kinderen kunnen zich uitleven in de boekwinkel (jawel, de winkel is hier zelfs op ingericht!) en nog veel meer leuke winkels voor de kids. Maar we hadden het over speeltuinen en die is er ook. Er is een binnenspeelplaats waar op de kinderen gepast wordt door professionals. En jij kan dus even alleen op stap… Natuurlijk betaal je hiervoor. Dat is 7,50 per uur en met een maximum van 3 uur. De kinderen moeten dan tussen de 2,5 en 11 jaar zijn.

Meer info vind je hier.

Lees ook: Westfield Mall of the Netherlands

Gelderlandplein in Amsterdam Zuid

In dit winkelcentrum vind je op het centrale plein Kiddieland. De kinderen kunnen hier heerlijk spelen en voor jezelf is er horeca te vinden. Zodat je met je kopje koffie de kids lekker in de gaten kunt houden én jezelf even bij kunt komen van het shoppen…

Meer info vind je hier.

Winkelcentrum Eggert in Purmerend

Bij dit winkelcentrum vind je op de eerste etage een overdekt speeltuin waar je even quality time met je kinderen kunt doorbrengen, zoals ze het zelf brengen. 

Meer info vind je hier.

City Plaza in Nieuwegein

Het winkelcentrum in Nieuwegein heeft een (buiten)speeltuin die is ingericht als een klimbos. Het is geschikt voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. De kinderen kunnen hier heerlijk klimmen en klauteren en de ouders kunnen vanaf bankjes alles goed bekijken. 

Meer info vind je hier.

Winkelcentrum De Koperwiek in Capelle aan den IJssel

De Koperwiek heeft en overdekte speeltuin waar kinderen gratis kunnen spelen. Je vindt de speeltuin bij La Place, op het plein. 

Meer info vind je hier.

Winkelcentrum Etten-Leur 

Een indoor speeltuin vind je in het winkelcentrum van Etten-Leur. Je vindt de speeltuin tegenover Jamin. Soms wordt er een dag gehouden waarbij het winkelcentrum wordt omgetoverd tot een speelstad en is er van alles te beleven. Tijdens deze speelstad zijn er tal van attracties, activiteiten en voostellingen en kan je bijvoorbeeld kiezen voor schminken of glittertattoos. 

Meer info vind je hier.

Winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam

Weliswaar niet in het winkelcentrum, maar wel veel speelpret vlakbij het winkelcentrum is Speelparadijs Bungelland. Hierdoor is het perfect te combineren met je winkeldagje. Even met de kids het winkelcentrum in en ze koest houden met het vooruitzicht dat jullie daarna naar Bungelland gaan. Het speelparadijs hoef je niet te reserveren, dus dat is wel zo handig. Naast spelen kun je er ook lasergamen en bowlen. Zeven dagen per week geopend en er is gratis parkeergelegenheid.  

Meer info vind je hier.

IJsselstein

Winkelen in de binnenstad van IJsselstein onderbreek je eenvoudig voor een speelmoment, omdat Speeltuin Kloosterplantsoen dichtbij is. Je loopt er zo even heen. In de zomervakantie is de kiosk open en kunnen papa en mama lekker koffie drinken en voor de kids is er wat lekkers. Je vindt hier ook kabouters in de speeltuin. Kleine kabouter Pim wil dan ook graag gevonden worden. Ook leuk: een rondje speuren door de stad. Met deze speurtocht zie je dingen van de stad die je anders nooit zou zien. Ook dat is leuk combineren met een shopsessie!

Meer info vind je hier.

Emmen

In Emmen kun je ook het shoppen heerlijk combineren met spelen voor de kinderen. Je vindt hier in het oude centrum lokale winkels en bijzondere boetieks. Het Raadhuisplein moet je even heen voor de kinderen, want hier vind je de speeltoestellen en een skatepark. Dus vergeet je skateboard niet. Of relax lekker aan het water of op het gras.

Meer info vind je hier.

Bataviastad met kinderen

Bataviastad is je vast bekend als groot outletcenter. Maar is dat dan ook leuk voor kinderen? Ja hoor, als je ook even andere dingen doet dan shoppen wel. Er zijn leuke shops waar je kinderen ook leuke hoekjes vinden om dingen te doen. Maar de houten speeltuin is vast nog leuker. Je kunt het dagje echt geslaagd maken als je het combineert met museum Batavialand (en Bataviawerf), die bij Bataviastad liggen. Bataviawerf kun je zelf stiekem door het hek al bekijken vanaf één van de winkelstraten. Bij Bataviawerf leer je alles over het VOC-schip én je kunt deze ook zelfs op! Er zijn speciale kinderrondleidingen. Museumland bestaat uit meerdere locaties die je met 1 ticket kunt bezoeken. De werf hoort dus ook bij dit museum. Er zijn vaste en wisselende tentoonstellingen. Maar dat prachtige grote schip…op het water…dat je ook nog eens zelf kunt bezoeken. Zeker weten dat de kinderen dat prachtig vinden. Ga je bij Bataviastad even wat drinken, dan kan je het schip alvast laten zien, want buiten op het terras zie je het schip in zijn volle glorie al liggen. ‘Nog even een paar winkels, jongens, en dan mogen jullie daarheen…’ 

Meer info vind je hier.

Wil Cats

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.