Skip to Content

Winter station 2022; IJspret in Spoorwegmuseum tijdens kerstvakantie

Het Spoorwegmuseum heeft altijd al een nostalgische uitstraling met het klassieke Maliebaanstation en de oude (stoom)locomotieven en treinen. In de kerstvakantie gaat daar een schepje bovenop. Kerstbomen, decoraties, guirlandes en duizenden lichtjes zorgen voor de ultieme kerstsfeer. De winterse gezelligheid spat er vanaf.

Winter Station 2022

Winter station 2022; IJsbaan in Spoorwegmuseum tijdens kerstvakantie -

Winter Station staat garant voor een gezellig en sfeervol dagje uit voor de hele familie. Dit komt niet alleen door de prachtige aankleding, dagelijks is er ook een gevarieerd programma met lekker eten en drinken en allerlei leuke activiteiten voor de kinderen.

Winter station 2022; IJsbaan in Spoorwegmuseum tijdens kerstvakantie -

In de Expositieruimte draait een antieke draaimolen. Deze carrousel stamt uit 1903 en biedt eindeloos plezier voor de kleintjes. Buiten branden gashaarden waarboven marshmallows geroosterd kunnen worden.

Het hele museum is van 24 december 2022 t/m 8 januari 2023 tijdens Winter Station twee weken lang in romantische wintersfeer met activiteiten en live muziek.

IJsbaan

In de museumhal ligt een echte schaatsbaan waar rondjes kunnen worden geschaatst om een antieke stoomlocomotief. Schaatsen zijn gratis te leen. Voor de kinderen is er een apart krabbelbaantje, voor hen zijn er speciale schaatsrekjes beschikbaar. De koek en zopie kan natuurlijk niet ontbreken.

Rondom de ijsbaan kan iedereen genieten van heerlijk eten en drinken, terwijl de kinderen zich vermaken op de gladde ijzers.

Iedere middag discoschaatsen tussen de treinen

Het is inmiddels een bekende traditie: schaatsen in het Spoorwegmuseum. Ook deze kerstvakantie kunnen de ijzers weer uit het vet, tussen de historische treinen van het Spoorwegmuseum ligt als vanouds een echte ijsbaan.

Iedere dag om 16.00 uur gaan de discolampen aan en draaien we het volume van de muziek hoger, dan is het discoschaatsen! Een tip is het dalurenticket, entree na 15.00 uur kost slechts €9,50.

Dalurenticket

Winter station 2022; IJsbaan in Spoorwegmuseum tijdens kerstvakantie -

Het museum is in de kerstvakantie (inclusief 1 januari) geopend van 10.00 tot 19.00 uur, met uitzondering van 24, 25, 26 en 31 december. Een speciaal dalurenticket voor entree na 15.00 uur kost €9,50 per persoon.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.