Skip to Content

Wintersport Frankrijk; skiën tijdens de voorjaarsvakantie in de lente

Wintersport Frankrijk; skiën tijdens de voorjaarsvakantie in de lente

Nog niet op wintersport vakantie geweest? Of wel geweest, maar wil je nog wel een keer? Dat komt goed uit, want het mag dan misschien al maart zijn en de voorjaarsvakantie is voorbij, je bent nog lang niet te laat! In de Franse skigebieden kun je nog tot eind april skiën, en dus heb je nog alle tijd om je vakantie te organiseren. Waarom je juist in de lente moet gaan? Hieronder vind je vijf redenen waarom Wintersport in Frankrijk juist extra bijzonder is!

Festivals en evenementen

Lenteskiën in Frankrijk - Mamaliefde.nl

In de lente begint het festivalseizoen en de skigebieden trappen daarmee af. Van 19-25 maart kun je in de Portes du Soleil naar Rock the Pistes, met gratis concerten op de piste die iedere dag op een andere plek plaatsvinden. Van 30 maart tot 1 april moet je in Les Contamines-Montjoie zijn voor het Mont Blanc Winter Festival, met gratis concerten.

Doe je het liever wat rustiger aan? Zorg dan dat je van 28-30 april in Val d’Isère bent, waar je het Yoga Festival kunt bijwonen.

De beste wintersport condities voor beginners

Lenteskiën in Frankrijk - Mamaliefde.nl

Nooit eerder geskied? Dan is de lente jouw seizoen. De temperaturen zijn hoger, waardoor je niet in de kou hoeft te leren skiën, en mocht je een keer vallen, dan is dat door de zachtere sneeuw geen probleem. De Franse skigebieden hebben dat ook begrepen, en dus bieden ze speciale pakketten aan. Ga bijvoorbeeld naar Les Menuires waar je kunt leren skiën voor dummies: vind je het na twee dagen toch niet zo leuk, dan krijg je je geld terug. En in La Clusaz kun je als volwassene de hele maand april gratis op skiles, betaal je niets voor je skipas en krijg je 50% korting op materiaalhuur.

Gunstige vakantiedagen in april

Lenteskiën in Frankrijk - Mamaliefde.nl

“Allemaal leuk en aardig, maar mijn kinderen moeten naar school!” zul je misschien denken. Ook dat is geen probleem: de meivakantie valt dit jaar een week eerder en dus kun je in de Franse skigebieden nog prima terecht. Of ga een lang weekend met Pasen, dat dit jaar ook pas half april valt.

Franse skigebieden ontvangen graag gezinnen met kinderen, en dus bieden ze in de lente vaak gratis skipassen voor kinderen aan.

Langere dagen en nieuwe activiteiten

Lenteskiën in Frankrijk - Mamaliefde.nl

In de lente zijn de dagen een stuk langer dan in januari of februari, en dat betekent: meer tijd voor leuke dingen! Ga parapenten met je ski’s, doe een huskysledetocht of trek de natuur in met sneeuwschoenen (waar je misschien wel een marmot spot die net uit zijn winterslaap is wakker geworden). Of blijf op de piste en doe iets heel anders: ga yooneren (een soort combinatie tussen een slee en een schaats), fietsskiën (inderdaad, met een soort fiets de berg af) of snowkiten.

Goedkoper en meer beschikbaarheid

En misschien nog wel de beste reden: de prijzen! Doordat de massa in februari al is geweest, liggen de prijzen in de lente een stuk lager en heb je veel meer keuze in accommodatie. Het is ook veel minder druk op de piste zodat je niet in een file achter elkaar naar beneden suist. En eenmaal ter plaatse hebben de winkels natuurlijk uitverkoop!

Wil jij ook in april in de sneeuw staan? Check voor inspiratie en bestemmingen in de France Montagnes of boek er meteen je vakantie!

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.