Skip to Content

Wintersport in Nederland

Wintersport in Nederland

Houd je van skiën of wil je graag alvast de beginselen leren zodat je op vakantie in ieder geval een beetje kunt skiën? Ook als het gaat om wintersport in Nederland zijn er meerdere mogelijkheden om te skiën of snowboarden, ook al zijn de bergen hier ver te zoeken. Je kunt hierbij denken aan sneeuwhallen, maar ook buiten zijn er mogelijkheden. We maken onderscheid tussen de indoorhallen, de buitenbanen én de rolbanen. 

Indoorhallen

Skiën in een indoorhal betekent skiën op sneeuw, waardoor het hetzelfde is als skiën tijdens je wintersportvakantie. Uiteraard zijn de afstanden een stuk korter, maar om te leren is het prima. En om toch even van je geliefde sport te mogen genieten zeker ook!

De Uithof – Den Haag

In De Uithof kun je terecht voor meer sporten, zoals schaatsen, karten en bijvoorbeeld klimmen. Maar er is ook een skihal, waar een piste is van 211 meter lang. Twee sleepliften brengen je omhoog. Er is ook een korte beginnerspiste, waarbij je met een lopende band naar boven wordt gebracht.

De Uithof is misschien niet heel groot, maar is (misschien daardoor) ook meestal niet overdreven druk. Daardoor kun je toch heerlijk je uitleven op je ski’s of snowboard. In sommige maanden kun je er niet alleen heen voor wintersport maar ook om met een tube te sleeën. 

Meer informatie vind je hier.

Snowworld – Landgraaf

Snowworld Landgraaf is de grootste skihal in Europa. Het heeft vier pistes en er is zelfs een stoeltjeslift aanwezig. Daarnaast zijn er nog 3 sleepliften en 4 lopende banden. De langste afdaling die je hier kunt maken is 387 meter lang.

Meer informatie vind je hier.

Snowworld – Terneuzen

Snowworld Terneuzen ligt vlakbij de Belgische grens. Een relatief rustige hal met een fraai funpark. Een hal waarin je als gezin je draai zeker zult vinden. De langste afdaling is 210 meter. Er zijn 3 sleepliften en 1 lopende band.

Meer informatie vind je hier.

Snowworld – Zoetermeer

Snowworld Zoetermeer is groot en biedt een heerlijke lange afdaling van 300 meter, naast een aantal kortere pistes. De skipret breidt zich uit over twee hallen. In totaal zijn er 5 sleepliften en 5 lopende banden. De entourage om de piste heen (zoals de horeca) geeft je het echte wintersportgevoel. 

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Skiles Snowworld Zoetermeer

Snowworld – Amsterdam

Snowworld Amsterdam is minder groot dan de voorgangers, maar biedt nog altijd wel een afdaling aan van 170 meter. Twee sleepliften en één lopende band brengen je naar boven. Het is overigens niet in Amsterdam zelf gevestigd maar in Velsen-Zuid. De hal ligt in het Spaarnwoude, waardoor je het prima kunt combineren met een mountainbikeroute.  

Meer informatie vind je hier.

Snowworld – Rucphen

Snowworld Rucphen heeft een afdaling van 160 meter, 1 sleeplift en 3 lopende banden. De afdalingen zijn verdeeld over drie pistes. Ook zijn er funpark-elementen te vinden.

Meer informatie vind je hier.

Montana Snowcenter – Westerhoven

Vlakbij Eindhoven ligt de skihal: Montana Snowcenter. De langste afdaling is 126 meter lang. 1 sleeplift en 2 lopende banden brengen je naar boven.

Meer informatie vind je hier.

Outdoorbanen

Buiten skiën voelt misschien echter aan. De borstelbanen zorgen alleen wel voor een iets andere beleving, omdat het toch anders skiet dan op echte sneeuw. Er wordt gezegd dat leren skiën op deze banen prima is, omdat het in de sneeuw het er alleen maar makkelijker op wordt!

 • Wolfskamer Huizen. Langste afdaling: 120 meter, 5 sleepliften, aantal pisten: 7. Meer informatie vind je hier.
 • Skicentrum Hoofddorp. Langste afdaling: 100 meter. Er is hier ook een rolbaan aanwezig in het gezellige, houten clubgebouw (in een heerlijke Oostenrijkse sfeer). Kinderskipark aanwezig. Meer informatie vind je hier.
 • Skipiste Nieuwegein. Langste afdaling: 150 meter, liften: 3 sleepliften en 2 lopende banden, aantal pisten: 5. Meer informatie vind je hier.
 • Skicentrum Drechtsteden – Dordrecht. Langste afdaling: 150 meter, liften:  3 sleepliften, Kinderweide. Meer informatie vind je hier.
 • De Dousberg – Maastricht. Langste afdaling: 145 meter, liften: 1 sleeplift. Meer informatie vind je hier.
 • Skibaan Molecaten. Langste afdaling: 110 meter, liften: 1 sleeplift. Meer informatie vind je hier.
 • Il Primo – Bergen. Langste afdaling: 90 meter, aantal liften: 2 sleepliften, 1 lopende band. Er zijn hier ook langlaufloipen aanwezig (1100 meter lang). Meer informatie vind je hier.
 • Skicentrum Moser. Langste afdaling: 170 meter, aantal liften: 3 sleepliften. Meer informatie vind je hier.
 • Outdoorvalley Winter – Bergschenhoek. Langste afdaling: 225 meter, aantal liften: 4 sleepliften, 1 lopende band. Met tubingbanen en netadventure. Meer informatie vind je hier.
 • Ski en snowboardclub De Schans in Uden. Langste afdaling: 140 meter, aantal liften: 2 sleepliften, 1 lopende band, Freestylepark en kinderpark. Meer informatie vind je hier.
 • Alpine World Oss. Langste afdaling: 130 meter, aantal liften: 2 sleepliften, 2 lopende banden. Meer informatie vind je hier.
 • Skicentrum Soesterberg. Langste afdaling: 80 meter, aantal liften: 2 sleepliften. Meer informatie vind je hier.
 • Skicentrum De Wychense Berg. Langste afdaling: 180 meter, aantal liften: 3 sleepliften. Dit is de enige baan in Nederland met plastic balletjes (op de borstelbaan), waardoor het gevoel van skiën in de echte sneeuw meer wordt nagebootst. Meer informatie vind je hier.

Rolbanen

Rolbanen zijn er heel veel te vinden, door het hele land verspreid. Deze banen zijn binnen en doordat je op een rolbaan bezig bent, kan je eindeloos doorgaan. Wij hebben ze per provincie voor je gesorteerd.

Drenthe:

Flevoland:

Friesland:

Gelderland:

Groningen:

Limburg:

Noord-Brabant:

Noord-Holland

Overijssel:

Utrecht:

Zeeland:

Zuid-Holland:

Wintersport in Nederland

Meer weten over wintersport in Nederland? Of wintersport in het algemeen?
Kijk dan eens op wintersport.nl. van de Nederlandse Ski Vereniging.

Wil Cats

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.