Skip to Content

Woezel en Pip: Op zoek naar de Sloddervos theater recensie

Woezel en Pip: Op zoek naar de Sloddervos theater recensie

Aan het begin van dit jaar was de film Woezel en Pip op zoek naar de Sloddervos een enorme hit in de bioscoop. Dat is niet onopgemerkt gebleven, daarom is er hard gewerkt aan een theatervoorstelling die dit verhaal naar het podium heeft gebracht. Een echte aanrader deze theatervoorstelling om met jonge kinderen te bezoeken.

Wij gingen met drie kinderen van 1, (bijna) 3, en 4 jaar en voor alledrie was het een groot succes. Vanaf het moment dat het licht uitging en het rode doek opende tot en met het laatste liedje zaten ze gespannen op het puntje van hun stoel om vooral maar niets te missen. En dat gebeurt niet vaak. 

Woezel en Pip

“Woezel en Pip en de Sloddervos” is een kinderboek geschreven door Guusje Nederhorst. Het gaat over twee hondjes genaamd Woezel en Pip, die samen met hun vriendjes avonturen beleven in de Tovertuin.

In het boek krijgen ze te maken met de Sloddervos, een rommelig wezentje dat ervoor zorgt dat alles in de Tovertuin een troep wordt. Woezel, Pip en hun vriendjes gaan op zoek naar een oplossing om de Sloddervos te helpen opruimen, zodat de Tovertuin weer een mooie plek wordt om te spelen.

Woezel en Pip; op zoek naar de Sloddervos Het verhaal

Het verhaal draait natuurlijk om Woezel en Pip; twee hondjes die graag spelen in de Tovertuin. Opruimen is niet hun sterkste kant dus er slingert altijd van alles rond. De wijze varen is jarig en daarom moet er een cadeautje verstopt worden. Soms moppert hij ook wel een beetje op de vriendjes dat ze beter moeten oppassen.

De vriendjes slapen die nacht in een tent bij het muurtje van Buurpoes. De volgende dag komt hun neefje Charlie op visite. Samen gaan ze op jacht naar de sloddervos waarvan ze geloven dat die het speelgoed en vooral het cadeautje voor de wijze varen heeft gestolen. Ze steken zelfs de boomstam over naar de kale rots waar ze van Tante Peerenboom nooit mogen komen…

Het verhaal is gebaseerd op het filmscript dat is geschreven door Dinand Woesthoff en Paul Paschier. De muziek is gecomponeerd door Dinand Woesthoff en Johan Hoogewijs. De hondjes worden tot leven gebracht door Koen Iking, Bo van Vliet, Jacqueline Goedmakers, Charlotte de Vries en Mac Gillavry.

Zij doen dit op een zeer enthousiaste wijze en leven zich helemaal in in de karakters. Daardoor bedienen ze niet alleen de poppen maar brengen ze de emoties ook tot leven. De Buurpoes, Wijze Varen en Sloddervos wordt gespeeld door Kelvin Wormgoor die ook heel goed de verschillende stemmen nabootst. Het geheel wordt door elkaar verteld en gezongen door Lynn Jansen in een vrolijk geel jurkje.

Wat wij ervan vonden

Woezel en Pip op zoek naar de sloddervos; nu in het theater - Mamaliefde.nl

De voorstelling is echt aangepast naar kinderen; er zijn een aantal momenten dat het licht aangaat in de zaal en daar een bijdrage aan het verhaal wordt afgespeeld. Van steppende hondjes tot en met het zoeken naar de sloddervos. Of je nu dichtbij zit of wat verder op het balkon; het verhaal is overal goed te volgen. Het verhaal en de karakters zijn vrij eenvoudig gehouden zodat het goed te volgen is voor jonge kinderen.

Datzelfde geldt voor het decor; eigenlijk zijn er twee locaties; vlakbij de kale rots en in de tovertuin. Die met enkele decorstukken duidelijk wordt weergegeven. Die bleven dan ook zeer geboeid door het verhaal en deden actief mee en waren teleurgesteld dat het afgelopen was. Grappig is dat hun oom en tante ook een hond hebben die Charlie heet en net zo speels is 😉

Zelf vond ik het verhaal van de film op een gegeven moment een beetje traag. Dat heb ik tijdens deze voorstelling geen enkel moment ervaren. Sterker nog, ik was verbaasd dat de voorstelling alweer afgelopen was.

Na afloop van de voorstelling was er een meet & greet. Daar was het natuurlijk erg druk dus dat hebben we overgeslagen. Met een kind dat zijn middagslaapje heeft overgeslagen en gewoon naar school / peuterspeelzaal waren geweest in de ochtend, werd het tijd om naar huis te gaan.

Meer informatie  vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.