Skip to Content

Wonder School LIVE theater recensie

Wonder School LIVE theater recensie

Deze week mocht ik mijn meiden heel blij maken! We mochten namelijk op zaterdag aanwezig zijn bij de première van de voorstelling van Wardo, de verwonderaar (bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School) Mamaliefde was zo lief geweest om haar kaarten voor ons beschikbaar te stellen en ons als gastblogger op pad te sturen.

Met name Grote Zus is groot fan van Wardo en had van de Sint al een paar van zijn trucs gekregen en de hoge hoed. Kleine Zus is daarbij dan graag haar publiek bij het vertonen van de trucs. Dat we hem nu live zouden mogen zien en misschien ook wel ontmoeten, maakte het tot een groot feest.

Première

De première was in het Gooilandtheater in Hilversum. Voor ons een uurtje rijden en we waren ruim op tijd op pad gegaan. We werden verwelkomd met rode loper en door een echte portier in lange rode jas en hoge hoed. Na het ophalen van de kaarten, was er meteen al een leuke verrassing voor de meiden. Alle kinderen werden namelijk aangekleed als echte goochelaars met een paar witte handschoenen, een zwarte cape en toverstok. Deze pasten prachtig bij de zwarte jurk van Grote Zus en haar hoge hoed. Kleine Zus keek eerst even de kat uit de boom, maar wilde uiteindelijk toch wel de cape om en zwaaide met de toverstok in het rond. De handschoenen waren helaas veel te groot voor haar.

We kregen allemaal ook nog een consumptiebon en op de tafels stonden heerlijke soesjes. Tijdens het wachten totdat de zaal openging, kwam de Hartendame, in haar prachtige jurk al even kijken in de foyer. De meiden zouden heel graag net zo’n mooie jurk willen dragen. In de zaal hadden we mooie plekken gekregen en de meiden konden door middel van de stoelverhogers het ook prima zien. Nadat de zaal goed gevuld was, kon de voorstelling beginnen.

De voorstelling

Wardo, de verwonderaar, nam ons mee in de wonderlijke wereld van kleine en grote illusies en onvoorstelbare goochelkunsten. In de familieshow droomt Wardo ervan om ooit te kunnen vliegen, maar om dit te kunnen bereiken zal hij eerst een aantal wonderlijke opdrachten moeten vervullen. Hiermee kan hij de Gouden toverstok verdienen en zijn grootste wens in vervulling laten gaan. Vergezeld door een mysterieuze Hartendame en het pratende konijn Wally, gaat Wardo de uitdaging aan. In een magisch avontuur verbaast Wardo het publiek met verschijningen, verdwijningen, vliegkunsten en voorspellingen.

Uiteraard worden de jonge verwonderaars in de zaal veelvuldig uitgenodigd actief deel te nemen aan de acts en krijgen ze hier en daar zelfs een truc uitgelegd, zoals dat hoort in Wonder School.

After Party

Premiere theater voorstelling Wardo Wonderschool live - Mamaliefde.nl

Na afloop kregen alle kinderen ook een echt Wonder School Diploma. Wij mochten daarnaast ook nog even in de zaal achterblijven om samen met de pers nog wat foto’s te maken op het toneel. Papa’s Liefste en Kleine Zus waren alvast naar de foyer gegaan, maar Grote Zus wilde wel op de foto met Wardo, de Hartendame en Wally, het pratende Konijn. Op weg naar de foyer liepen we ook nog Irene Moors tegen het lijf en mocht Grote Zus ook nog even met haar op de foto.

In de foyer vonden we al snel Papa’s Liefste en Kleine Zus en dronken we nog een drankje, maar daarna was het wel weer tijd om naar huis te gaan. Voor Kleine Zus waren het best veel indrukken geweest, want ze lag al snel zachtjes te snurken achterin.

Wat vonden we ervan?

We hebben ons allemaal prima vermaakt. Goochelen blijft toch altijd iets spectaculairs. De trucs van Wardo waren niet heel verrassend, maar ik doe het hem niet na. Leuk is dat de kinderen veel betrokken worden bij de show. Sommige kinderen mogen Wardo zelfs assisteren op het toneel en natuurlijk moet iedereen heel hard de toverspreuk Wie Wa Wonder! Beide dames hebben ook hard zitten lachen om het rare pratende Konijn Wally.

Praktische informatie

Kleine Zus is nog net geen 4 en voor haar waren de 75 minuten die de voorstelling duurt misschien net iets te lang. Ook houdt ze niet zo van al dat geklap en dat werd natuurlijk veelvuldig gedaan na alle trucs die Wardo deed. Dank je wel Mamaliefde dat we deze show mochten gaan zien. We hebben een geweldige middag gehad, waar we nog veel aan zullen terugdenken.

Doelgroep: Familie (4+)
Genre: Familieshow / Illusie
Duur: 75 minuten (zonder pauze)

Meer informatie vind je hier

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.