Skip to Content

Wonderwereld Ter Apel Drenthe

Wonderwereld Ter Apel Drenthe

Begin juli van dit jaar ben ik met mijn gezin op vakantie geweest in Drenthe. We verbleven een midweek in Landal Het Land van Bartje in Ees, in de buurt van het Boomkroonpad in Borger en Exloo. We hebben redelijk wat activiteiten ondernomen, waaronder een dagje naar Wildlands in Emmen en naar Kabouterland in Exloo; ook op het vakantiepark konden we ons prima vermaken in het zwembad, in Bartjes Boerderij en in de vele speeltuinen die Landal Land van Bartje rijk is.

In Kabouterland konden we een combiticket kopen waarmee we ook naar Wonderwereld in Ter Apel konden gaan! Dat leek ons wel een leuk idee en dus gingen we naar beide parken. Over Kabouterland schreef ik eerder al een review, en nu is Wonderwereld dus aan de beurt! Je kan dit vergelijken met een mix tussen een dierentuin en een speeltuin.

De omgeving

Wonderwereld ligt in Ter Apel, vlak naast de Duitse grens in de provincie Groningen. De natuur hier is erg mooi: eerst rijd je door de stad langs de winkeltjes in Ter Apel, maar daarna bevind je je ineens in een bos aan de rand van de stad. Hier ligt Wonderwereld; vanaf de buitenkant ziet het er al prachtig uit. Voordat je naar binnengaat kun je al de leuke ringstaartmaki’s bewonderen die in een verblijf zitten naast de parkeerplaats. Ook zie je direct een leuke speelplaats voor de kinderen en een fijn terras waar je met mooi weer heerlijk buiten kunt zitten terwijl de kinderen aan het spelen zijn.

En met het mooie weer moet je ook zeker naar het park komen, want in de koudere periode is Wonderwereld helaas gesloten.

Kinderen tot twee jaar mogen net als in Kabouterland gratis naar binnen! Voor oudere kinderen en volwassenen betaal je 8,50 euro per persoon en een combiticket, waarmee je naar Kabouterland én Wonderwereld kan, kost 12,50 euro per persoon. In tegenstelling tot Kabouterland, is Wonderwereld geheel toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen, zodat alle leden van het gezin kunnen genieten van al het moois dat in het park te zien is!

Het thema

Wonderwereld Ter Apel Drenthe - Reisliefde

Zodra je Wonderwereld binnengaat, waan je je in een sprookjesachtige en fantasierijke sfeer. Alles in het park is op elkaar afgestemd en je kunt zien dat er veel aandacht aan de aankleding is besteed! De mythische wezens Greurt de Groninger reus, tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelenmannetje staan in het park ook centraal en zijn te bewonderen in de grot waar je begint met de route door het park. De grot is breed opgezet en hoewel je nog steeds boven de grond bent, is het net alsof je in een echte ondergrondse grot bent. Het thema van Wonderwereld draait vooral om sprookjes.

Wat is er te zien en te doen?

Wonderwereld Ter Apel Drenthe - Reisliefde

Naast de sprookjesachtige grot die ik hierboven al genoemd heb, is er in Wonderwereld genoeg ruimte voor de kinderen om lekker te spelen. Nog voordat je het park betreedt, is er een grote speelgelegenheid waar de kinderen kunnen klimmen en klauteren tussen een aantal leuke dieren. Wanneer je de grot uitkomt, loopt de route verder naar een grote kas waar veel exotische dieren zitten, waaronder ringstaartmaki’s en andere soorten apen, een grote papegaai en verschillende soorten vogels, en schildpadden. In deze kas is de sfeer ook erg mooi en er is goed nagedacht over bijvoorbeeld de beplanting en verdere aankleding.

Naast deze binnengebieden is er buiten ook nog genoeg te zien en te doen. Zo is er een groot open veld met een speeltuin voor de kinderen, waar veel prairiehondjes gewoon los rondlopen. Ook zijn er hier nog veel meer dieren te zien die zeker het bewonderen waard zijn! Wonderwereld lijkt niet heel groot te zijn, maar is net als Kabouterland groter dan je denkt. Er is buiten namelijk niet alleen een speelplek voor de kinderen en een paar hokken met dieren, maar ook een grote kasteelachtige omgeving met heel veel bijzondere vogels! In deze mooie en sprookjesachtige omgeving kun je veel uilen en andere soorten vogels bewonderen.

Eten, drinken en shop

In het Jungle Café kun je in Wonderland even bijkomen van de leuke ochtend en/of middag in het park. Natuurlijk kun je hier terecht voor een kopje koffie of thee met een gebakje, maar ook voor de lunch kun je hier wat te eten bestellen. Het menu is niet heel uitgebreid, maar een lekker broodje of een tosti kun je hier wel krijgen, en nog voor een redelijke prijs ook. Ook in dit restaurant is de sfeer van het park duidelijk zichtbaar. Het is zo leuk dat alles echt één geheel is! Naast het Jungle Café en naast de kassa van het park, bevindt zich het winkeltje Merlijn. In de shop vind je onder andere leuke beeldjes, knuffels en sieraden die te maken hebben met bijvoorbeeld elfen, heksen en draken. Voor niet al te veel geld kun je al een leuk souvenir mee naar huis nemen.

Mijn ervaringen

Wonderwereld Ter Apel Drenthe - Reisliefde

Ik vond Wonderwereld in Ter Apel echt een erg leuk park om heen te gaan! Ik was toch licht teleurgesteld over Kabouterland waar we eerder die week zijn geweest, omdat dit minder geschikt was voor ons zoontje die toen nog geen één jaar oud was en er niet zoveel van meekreeg. In Wonderwereld konden we ook vanuit de buggy heel makkelijk alles zien! Het was ook erg rustig toen wij het park bezochten, ondanks dat de zomervakantie al begonnen was. Alles zag er heel goed verzorgd uit en de sfeer is overal heel mooi doorgevoerd. Ik was blij verrast over de exotische dieren die in het park te bezichtigen zijn en over de grote ruimte om het park heen. Het buitengedeelte is erg mooi aangelegd en het was erg leuk om alle mooie uilen en andere soorten vogels te zien. Ik vind dat Wonderwereld zeker wat meer bekendheid mag krijgen, omdat je je er heel goed kunt vermaken voor een ochtend en/of middag, tegen een zeer redelijke prijs en met het hele gezin.

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.