Skip to Content

Wat heb je nodig voor een zakelijke roadtrip door Europa?

Wat heb je nodig voor een zakelijke roadtrip door Europa?

Wanneer je met kantoor eropuit gaat, dan is het natuurlijk leuk om daar een zakelijke roadtrip van te maken. Op die manier kun je genieten van een prachtige omgeving terwijl je van A naar B reist. Je kunt verschillende bestemmingen met de auto rijden en het mooiste van Europa ontdekken. Het is daarom wel verstandig om alles in orde te hebben, mocht je met de auto een zakelijke roadtrip willen maken. Hieronder lees je precies wat je nodig hebt als je een zakelijke roadtrip gepland hebt door Europa.

Vervoermiddel

Allereerst is het natuurlijk goed om een reis te plannen en om deze voor te bereiden, voordat je daadwerkelijk op pad gaat. Daarom is het verstandig om te beginnen bij een vervoermiddel waarmee je op zakelijke roadtrip kan gaan. Een auto is in dit soort omstandigheden erg belangrijk: je kunt snel van A naar B en je bent enorm mobiel. Zo kun je bijvoorbeeld als bedrijf gemakkelijk een auto leasen om mee door Europa te reizen voor zakelijke afspraken. Op die manier ben je geen geld kwijt aan dure vliegtickets en kun je in een snelle tijd naar verschillende plekken in Europa reizen. 

Voor jou als ondernemer is het erg gunstig om gebruik te gaan maken van financial lease. Bij financial lease ben je economisch eigenaar van de auto en kun je doen en laten wat je wil met het voertuig. Nadat het contract is afgelopen, is de auto eigendom van je bedrijf en kun je er zoveel roadtrips mee maken als dat je zelf wilt. Houd er wel rekening mee dat je de autoverzekering checkt: deze moet de landen wel dekken waar jij van plan bent naartoe te gaan.

Verblijf

Als je van plan bent een roadtrip te gaan maken, is het natuurlijk verstandig om ook verblijf te regelen voor je vertrek. Op die manier weet je precies waar je naartoe kunt rijden en weet je zeker dat je een fijne plek hebt om te overnachten. Voor een zakelijke reis is het wel verstandig om een plek te kiezen waar je goed bereikbaar blijft voor je collega’s. Zo is Wi-Fi wel echt vereist in het hotel – of een andere verblijfplaats. Op die manier kun je gemakkelijk nog werken in het hotel en kun je diverse taken blijven uitvoeren wanneer je op afstand bent. Ook is het natuurlijk fijn om een goed sanitair te hebben en een fijne plek hebt om te slapen. Kies dus een plek die fijn is voor werknemers of jezelf om te overnachten.

Belangrijke documenten

Ook niet geheel onbelangrijk: neem de belangrijke reisdocumenten mee en zorg dat je deze op een plek opbergt waar je gemakkelijk bij kunt als dat nodig is. Het allerbelangrijkste document is natuurlijk je identiteitsbewijs. Daarnaast is het ook belangrijk om de groene kaart mee te nemen, de polissen van je verzekeringen – zoals je reis- en autoverzekering – en wellicht heb je ook wel een visum nodig voor een land dat je wil bezoeken. Daarnaast is het ook belangrijk om te checken of je bepaalde vaccinaties moet krijgen. Als dat het geval is, kun je het bewijs ervan ook meenemen.

Werkbenodigdheden

Een zakelijke roadtrip is natuurlijk leuk en aardig, maar uiteindelijk moet er ook gewerkt worden. Zorg er dus voor dat je jouw werkapparatuur en -benodigdheden hebt ingepakt, zoals je laptop, oplader van je laptop, werktelefoon, koptelefoon en schrijfgerei. Zorg er ook voor dat je een ergonomische werkplek voor jezelf kunt creëren: je kunt plaatsnemen in het hotel waar je verblijft, maar je kunt natuurlijk ook het stadje bezoeken waar je verblijft en daar neerstrijken op een terrasje. Zorg er dan wel voor dat je altijd beschikt over een veilige en stabiele internetverbinding. 

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.