Skip to Content

Zandziebar speeleiland: Een paradijs voor kinderen bij Strandpark Slijk-Ewijk

Zandziebar speeleiland: Een paradijs voor kinderen bij Strandpark Slijk-Ewijk

Als je op zoek bent naar een leuke dag uit met het gezin, dan is Zandziebar speeleiland bij Strandpark Slijk-Ewijk in Gelderland een absolute aanrader. Dit speeleiland is een waar paradijs voor kinderen, met allerlei activiteiten en speeltoestellen op en rondom het strand. In de zomervakantie zijn we hier geweest, nadat we de hele dag op stap waren. Heerlijk even spelen en bijkomen.

Speeleiland Zandziebar

Het speeleiland Zandziebar is onderdeel van Strandpark Slijk-Ewijk, een recreatiegebied gelegen vlakbij de oevers van de Waal bij Nijmegen. Het park is ontstaan in de jaren ’80, toen een aantal ondernemers het idee kreeg om een strand te creëren. Het strand bleek een groot succes, en al snel werden er ook andere activiteiten en attracties toegevoegd aan het park.

In 2014 werd het idee voor het speeleiland Zandziebar geboren. Het park wilde graag meer doen voor kinderen, en besloot daarom een speeleiland te creëren waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ravotten op het strand.

Het ontwerp van Zandziebar is gebaseerd op het idee van een pirateneiland, je komt hier dan ook alleen over een brug. Het speeleiland heeft de vorm van een groot schip dat op het strand is gestrand. Het schip is gebouwd van hout en heeft allerlei speeltoestellen aan boord, zoals een klimtoren, een glijbaan en een zandbak.

Strandpark Slijk-Ewijk

Strandpark Slijk-Ewijk is een prachtig recreatiegebied in de gemeente Overbetuwe in Gelderland. Het park biedt een uitgestrekt strand, kristalhelder water en een uitgestrekt bosgebied waar je kunt wandelen en fietsen. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Strandpark Slijk-Ewijk is ontstaan in de jaren ’60 van de vorige eeuw toen een zandafgraving werd omgebouwd tot een recreatiegebied. Het park kreeg een enorme boost in de jaren ’90 toen het strand en de faciliteiten werden uitgebreid. Tegenwoordig is het park een populaire bestemming voor dagjesmensen en toeristen uit de omgeving.

Het water is hier schoon en helder en nodigt uit tot zwemmen, watersporten en vissen. Er is een speciaal gedeelte van het strand gereserveerd voor naturisten.

Strandpark Slijk-Ewijk biedt een scala aan faciliteiten voor jong en oud. Er zijn toiletten en douches beschikbaar voor bezoekers en er is een kiosk waar je snacks, drankjes en ijs kunt kopen. Voor kinderen is er een speeltuin en er zijn verschillende sportvelden waar je kunt voetballen, volleyballen en basketballen.

Praktische informatie

Het strandpark zelf is gratis toegankelijk, wel betaal je voor de parkeerplaats.

Conclusie

Zandziebar speeleiland bij Strandpark Slijk-Ewijk is een geweldige bestemming voor gezinnen met kinderen. Het speeleiland is ontworpen als een pirateneiland, met allerlei speeltoestellen en activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Of je nu wilt klimmen en klauteren op het piratenschip, afkoelen in de waterspeeltuin, of juist lekker wilt graven op het strand, er is altijd wel iets te beleven op Zandziebar.

Bovendien zijn er ook verschillende horecavoorzieningen in het strandpark, waar ouders kunnen genieten van een hapje en een drankje terwijl de kinderen spelen op het strand. Kortom, Zandziebar speeleiland is een absolute aanrader voor een gezellig dagje uit met het hele gezin.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.