Skip to Content

Zeeland met kinderen: 22 dingen activiteiten om te doen als het regent

Zeeland met kinderen: 22 dingen activiteiten om te doen als het regent

De provincie Zeeland staat bekend om zijn zonnige weer, maar wat doe je als het regent? Geen zorgen, er zijn genoeg dingen te doen in Zeeland met kinderen! In deze blogpost zetten we de leukste activiteiten op een rij die de kids zullen vermaken. Van een bezoek aan een tropisch oerwoud tot een ritje met een stoomtrein, er zijn genoeg leuke attracties te beleven. Dus laat slecht weer je vakantie niet verpesten – bekijk deze activiteiten en maak plezier!

Lees ook: Binnen activiteiten; indoor en overdekte uitjes

Berkenhof’s Tropical Zoo, Kwadendamme

Deze mini-jungle biedt onderdak aan een grote verscheidenheid van griezelige kruipdieren en zal bezoekers van alle leeftijden zeker opwinden en verbazen. Met groene leguanen, vogelspinnen, kleurrijke kameleons, blauw-gele ara’s en gifkikkers is er genoeg te zien.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook; Berkenhof’s Tropical Zoo

Mini Mundi in Middelburg

Dit unieke park werd aangelegd samen met Madurodam, en er staan ingewikkelde maquettes van populaire Nederlandse oriëntatiepunten. De modellen zijn gebouwd op een schaal van 1 op 20, en ze zijn exacte replica’s van hun tegenhangers in de echte wereld.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Mini Mundi Middelburg

Maritiem MuZEEum Vlissingen

Maak kennis met het Maritiem Museum in Vlissingen! Het is een plek waar je alles wat met de zee te maken heeft, kunt ontdekken. Van scheepswrakken en ontdekkingen tot beroemde zeelieden en hun gedurfde reizen, dit museum heeft het allemaal.

Als je er toch bent, vergeet dan niet naar de rijkdommen van de zeebodem te kijken! Je krijgt een echt gevoel van hoe het leven was voor de mensen die hun dagen op zee doorbrachten met gouden en zilveren stukken, maar ook borden, bestek, bekers en flessen uit voorbije eeuwen.

Meer informatie vind je hier.

Stoomtrein Goes-Borsele

De Stoomtrein Goes-Borsele is een unieke belevenis die je terugvoert in de tijd naar het begin van de vorige eeuw. Neem plaats op de houten banken van de 3e klas of op de luxueuze pluche zetels van de 1e/2e klas en kijk hoe het landschap voorbijglijdt. Stap onderweg uit op station van Hoedekenskerke waar zich een museum bevindt.

Meer informatie vind je hier.

Zeehondensafari Oosterschelde vanuit meerdere plaatsen

Je krijgt de kans om deze prachtige dieren van dichtbij en persoonlijk te zien. Ze bieden zeehondensafari’s aan van de voorjaarsvakantie tot de kerstvakantie. Zeehondensafari’s zijn een geweldige manier om de natuur te ervaren en enkele van Nederlands langste bruggen en bruinvissen (de Nederlandse dolfijn) te zien.

Zeehondensafari’s duren 2 uur en vertrekken uit Sint-Annaland, Gorishoek (Scherpenisse), of Zierikzee. De meeste van deze boten zijn overdekt, dus je kunt hier gewoon droog van genieten.

Meer informatie vind je hier.

Terra Maris, Westhove

De tentoonstelling speelt zich af in de prachtige historische oranjerie annex koetshuis van het nabijgelegen kasteel Westhove, en behandelt de ontwikkeling van het landschap van de provincie Zeeland van het prilste begin tot nu. Terra Maris staat vol interessante feiten en informatie, en is ontworpen om zowel kinderen als volwassenen te boeien en te onderwijzen.

Meer informatie vind je hier.

Deltapark Neeltje Jans

Het Delta Cultuurlandschap is een prachtige plek die cultuur, technologie en de natuurlijke omgeving verenigt. Het is bekend om zijn overstromingsramp van 1953 en het project Deltawerken. Het Deltawerkenproject heeft ook bijgedragen tot het behoud van het onderwatermilieu en de mosselcultuur in Zeeland.

Lees ook: Deltapark Neeltje Jans; museum, rondvaart en waterpark

Meer informatie vind je hier.

Speelboerderij Klok’Uus in ‘s-Heer Arendskerke

Klok’Uus Speelboerderij in ‘s-Heer Arendskerke is de leukste speeltuin van Zeeland! Kinderen kunnen klimmen en klauteren in de overdekte speeltuin, met alles gethematiseerd als een boerenspeelschuur. Glij van de vrijevalglijbaan, val 8 meter hoog van onze spidertoren, of klim op het grote klimrek!

Natuurlijk hebben ze ook aan de kleintjes gedacht. In de binnenspeeltuin vind je ook het Kalverskotje. Hier kunnen kinderen tot 4 jaar springen, klimmen en in de ballenbak duiken, terwijl mama en papa een bakje koffie drinken.

Meer informatie vind je hier.

Het Watersnoodmuseum, Ouwerkerk

Het museum vertelt verhalen over de overstroming van ’53, over de wederopbouw, over de Deltawerken en verhalen over waterveiligheid. Het museum wordt steeds verteld door de mensen die het meemaakten. Het museum is een plaats waar je kunt leren over de geschiedenis van water en het belang ervan in ons leven. Het museum is ook een plaats waar je kunt leren over de toekomst van water en hoe we onze watervoorraden kunnen beschermen.

Meer informatie vind je hier.

Ambachtscentrum- De Hollandse Hoeve, Goes

Geïnteresseerd in traditionele Nederlandse ambachten? Het Ambachtencentrum ligt in een idyllische omgeving en herbergt een aantal kleine bedrijfjes, die elk in een ander ambacht gespecialiseerd zijn. Tijdens je bezoek krijg je de gelegenheid de ambachtslieden aan het werk te zien en over hun technieken te leren.

Je kunt ook de voorwerpen kopen die ze maken, of zelfs je hand proberen te leggen op een klein werkstuk met een van de ambachtslieden. Van tijd tot tijd worden er ook gastdemonstraties gegeven door andere ambachtslieden. Bij de Hollandse Hoeve kun je heerlijk eten of wat drinken.

Meer informatie vind je hier.

Het Omnium, Goes

Omnium is de perfecte plaats om een dag door te brengen en te genieten van allerlei sporten en recreatieve activiteiten. Het complex beschikt over een subtropisch zwembad, en ook over tennis- en squashbanen, een fitnessruimte, en een spa. Er is ook een restaurant en een bar, zodat het de perfecte plaats is om te ontspannen na een dag sporten.

Lees ook: Subtropisch Zwembad Omnium Goes

Meer informatie vind je hier.

Historisch Museum De Bevelanden, Goes

Het museum is te vinden in een voormalig klooster, dat ook lange tijd als weeshuis diende. Het museum behandelt de vroege geschiedenis van de streek tot de dag van vandaag. Behalve de gewone tentoonstellingen biedt het museum ook tijdelijke tentoonstellingen.

Meer informatie vind je hier.

DaVinci Bioscoop in Goes en Cinecity in Vlissingen

Bioscopen zijn een geweldige manier om een regenachtige dag op vakantie door te brengen. In Zeeland vind je twee bioscopen, DaVinci Bioscoop in Goes en Cinecity in Vlissingen. Beide Bioscopen bieden een keur aan films om uit te kiezen, dus je vindt er zeker iets dat je interesseert. DaVinci Bioscoop is een gezellige en kleine bioscoop, terwijl Cinecity iets groter is. Welke bioscoop je ook kiest, je zult je er zeker amuseren.

Theater De Mythe in Goes

Dit is niet alleen een theater, maar ook een museum en een kunstgalerie. Het theater heeft veel verschillende voorstellingen, variërend van musicals tot toneelstukken. Je kunt ook veel verschillende kunstwerken zien die in de galerie tentoongesteld worden.

Meer informatie vind je hier.

Bowling Goes

Bowling Goes is de perfecte plaats om de kinderen mee naar toe te nemen als het weer niet meewerkt. De banen zijn goed verlicht en het personeel staat altijd klaar om te helpen met de puntentelling of tips te geven over hoe je je spel kunt verbeteren. Er is ook een snackbar en een speelhal, zodat je even pauze kunt nemen van het bowlen en toch nog genoeg te doen hebt.

Meer informatie vind je hier.

Museum Wings to Victory in Arnemuiden

In Arnemuiden is Museum Wings to Victory gevestigd in een historische nis op vliegveld Midden-Zeeland. Het museum bevat o.a. documentaires, films, uniformen, emblemen, pamfletten, foto’s en vliegtuigonderdelen. Op deze manier kunnen bezoekers zich inleven in de situatie van de vliegeniers. Het is ook mogelijk zelf in de historische vliegtuigen te vliegen.

Meer informatie vind je hier.

Vleeshal in Middelburg

De tentoonstellingen in dit museum maken bijzonder gebruik van de gotische ruimte. Vleeshal Centrum voor Hedendaagse Kunst organiseert tentoonstellingen van hedendaagse kunst en een begeleidend publieksprogramma.

De Vleeshal is gevestigd in het voormalige stadhuis van Middelburg, op het Marktplein. De Vleeshal is een beschermd monument, dat oorspronkelijk in 1501 als vleesmarkt gebouwd werd. Het gebouw is verschillende keren gerestaureerd, voor het laatst in 1998 toen het heropend werd als museum voor hedendaagse kunst.

Meer informatie vind je hier.

Bizarium in Sluis

In het Bizarium gaat het om bizarre uitvindingen. Een ‘wonderkamer’ van briljante uitvinders en hun grenzeloze verbeelding, technisch vernuft en, vooral, onmetelijke passie. Bizarium museum inspireert en verbaast met ingenieuze, wetenschappelijke en gekke uitvindingen.

Denk aan een vliegende fiets, een wandelende onderzeeër, een haargroei-helm, een zwemparaplu, maar ook aan ontwerpen van genieën als Leonardo da Vinci, Athanasius Kircher en Nikola Tesla. Bizarium ligt in het pittoreske stadje Sluis in Zeeland – beslist een bezoekje waard!

Meer informatie vind je hier.

Chocolade snoepen in Sjakie’s Chocolade Museum in Middelburg

Vanaf het moment dat je binnenloopt, ruik je de bitterzoete geur van chocolade en je mond loopt ervan over. De muren zijn bedekt met metershoge foto’s die je het gevoel geven dat je op een cacaoplantage bent. In de kelder maak je kennis met kruiden en specerijen die vaak met chocolade gecombineerd worden. Al je zintuigen worden geprikkeld in Sjakie’s Chocolademuseum. Je ziet niet alleen hoe chocolade gemaakt en verpakt wordt, maar je krijgt ook allerlei soorten chocolade te proeven.

Meer informatie vind je hier.

Zeeuws Archief, Middelburg

Het Zeeuws Archief is een schat aan informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Zeeland. Via WieWasWie heeft het publiek toegang tot akten van de burgerlijke stand van 1796 tot 1811. De volgende akten zijn beschikbaar: geboorte, huwelijk en overlijden.

Het Zeeuws Archief herbergt ook een database van meer dan 10 miljoen mensen die op een bepaald moment in hun leven in Zeeland gewoond, gewerkt of verbleven hebben. Behalve toegang tot de schat aan informatie die online beschikbaar is, kunnen bezoekers van het Zeeuws Archief ook de studiezaal en de tentoonstellingsruimte verkennen.

Meer informatie vind je hier.

Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp

Bevrijdingsmuseum Zeeland vertelt het verhaal van de De Slag om de Schelde, een sleutel tot de bevrijding van Nederland. In het Bevrijdingspark kunnen bezoekers een indruk krijgen van hoe Zeeland er tijdens de oorlog uitzag. Het Bevrijdingsmuseum staat in Nieuwdorp, een stad in Zeeland die tijdens de oorlog zwaar beschadigd werd. Het museum vertelt hoe de stad bevrijd werd door Canadese en Poolse troepen.

Meer informatie vind je hier.

De plompetoren in Burgh-Haamstede

De Plompetoren in Burgh-Haamstede is alles wat overblijft van het verdronken dorp Koudekerke. De toren staat op een klein eilandje in de Oosterschelde, en vanaf het hoogste punt is er een weids uitzicht over de omringende wateren. Binnen in de toren vertelt een klein museum het verhaal van het dorp dat eens was. Volgens de legende was Koudekerke een welvarend vissersdorp dat het slachtoffer werd van een vreselijke storm.

Meer informatie vind je hier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.