Skip to Content

Zootropolis Disney film recensie

Zootropolis Disney film recensie

Een leuke film over discriminatie voor kinderen maken valt niet mee. Toch schiet Disney met de film Zootropolis precies in de roos met dit thema. Prachtig geanimeerde beelden, leuke karakters waar kindjes zich makkelijk mee kunnen identificeren en een mooie moraal in het verhaal. Dit is Disney op zijn best en een mooi vervolg op Binnenstebuiten

Eerste keer naar de bioscoop

Op een woensdag, midden in de voorjaarsvakantie, ben ik als gastblogger voor Mamaliefde uitgenodigd op het hoofdkantoor van Disney. ’s Ochtends vertellen we ons 5-jarige dochtertje Sophie dat we die middag naar de film gaan. En papa mag ook mee. Ze moest diep nadenken over wat ze aan zou trekken en kamde haar haren extra mooi.

Want naar de bioscoop is op die leeftijd nog een heel bijzonder uitje. Op de 19e verdieping in een prachtig kantoorpand in Hoofddorp kijken we eerst naar de opstijgende en landende vliegtuigen. Maar Sophie is veel geïnteresseerder in de prinsessenjurk van Tiana en de heerlijke limonade en het snoepgoed dat er staat. Als we de bioscoop in mogen stuitert ze naar haar stoel.

Zootropolis

Zootroplis is een stad met een ideale samenleving. Roofdier en prooidier leven naast elkaar, zonder elkaar aan te vallen. Voor Judy Hops (konijn) is het dé plek om te zijn. Met een flinke dosis doorzettingsvermogen wordt zij het allereerste konijn in het politiekorps van Zootropolis. Prachtige plaatjes van wijken voor jungledieren, woestijndieren en pooldieren benadrukken hoe volmaakt het hier moet zijn.

Maar haar dromen lopen al snel een deuk op als zij als parkeerwacht een vos tegen komt. De door het leven taai gemaakte Nick Wilde verdient de kost door oplichting, en hij weet haar ook beet te nemen. Maar als een mysterieuze verdwijningszaak deze twee dwingt samen te werken, ontdekken ze toch het goede in elkaar.

Wat vond Sophie?

Wat haar betreft is dit een verhaal over hoe een klein schattig konijntje een politieagente werd en vervolgens een paar heel spannende dingen meemaakt. De ondertoon in de film over racisme, discriminatie en zelfs een drugslab ontgaat haar volledig. De grapjes in de film waar ze om lacht zijn vooral de ongelukjes en vieze geluiden.

Maar papa en mama vonden de film ook heel leuk. Door de film zitten ook een aantal meer volwassen grapjes. De Footlocker winkel heet Hooflocker en de taxidienst Zuber, dingen die kinderen totaal niet zien. Ook waren wij erg onder de indruk van de beelden. De manier waarop de leefomgeving van de dieren is gemaakt is adembenemend.

Algemene informatie

De film Zootropolis heeft een 6+ leeftijdscategorie en dat is terecht. Sophie heeft een paar keer héél hard gegild bij deze film. Ik zal niet verraden waarom, maar ik snap dat ze het griezelig vond. In de zaal zaten overigens ook jongere kindjes, die nauwelijks een kick gaven. 

Alles bij elkaar is het een schitterende film. Mij bleven de mooie beelden vooral bij en Sophie wil inmiddels later ook politieagent worden. Maar dan wel een olifantenagent.

Meer informatie over Zootropolis vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Cindy schreef:

    Leuk hoor! Ik kijk er naar uit om ook naar de bioscoop te kunnen met mijn dochter als ze wat ouder is. Ze zou het vast fantastisch vinden!

  2. Volgmama schreef:

    Leuke foto’s! Disney heeft ontzettend geweldige films!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.