Skip to Content

Zuid-Limburg wat te doen; uitjes & activiteiten

Zuid-Limburg wat te doen; uitjes & activiteiten

Zuid-Limburg is een heerlijke regio om op vakantie te gaan. Wat kun je hier allemaal doen? Natuurlijk genieten van het landschap, want die is vast heel anders dan je thuis gewend bent. Je vindt hier tenslotte de ‘echte’ heuvels van Nederland, met onder andere de zeven summits. Dat maakt Zuid-Limburg nu juist zo uniek. Maar uiteraard is er nog veel meer te doen.

Gaia Zoo in Kerkrade

Gaia Zoo is een dierentuin die prachtig opgaat in het Limburgse landschap. Je vindt hier heel uiteenlopende dieren zoals rode panda’s, giraffes, gorilla’s en ook nog een indoor Dino Speelpark. Het DinoDome wordt het genoemd. De mensen van Gaia Zoo nodigen je uit voor en wereldreis…

Lees ook: Gaia Zoo Kerkrade

Meer info vind je hier.

Discovery museum Kerkrade

Ook in Kerkrade vind je het Discovery Museum. Hier zijn interactieve exposities, het Science Lab, het Aarde theater, het Theater van de Wetenschap en wisselende exposities. 

Lees ook: Discovery Museum Continium

Meer info vind je hier.

Miljoenenlijn 

Stap in voor een onvergetelijke rit met de stoomtrein en railbus… Zo begint de website van de Miljoenenlijn en dat belooft dus wel wat. Je kunt hier meerdere arrangementen boeken, zoals een stoomtreinrit naar Schin op Geul of Kerkrade met een uitgebreide lunch en een educatieve rondwandeling over het emplacement in Simpelveld. Of kies je voor een kasteelwandeling of de Limburgse Lunchtrein? Een compleet dagje uit met de oude stoomtrein als vervoersmiddel. 

Lees ook: Miljoenenlijn stoomtrein Simpelveld

Meer info vind je hier.

Drielandenpunt Vaals

Het punt waar Duitsland, België en Nederland elkaar raken, vind je bij Vaals. Hier is een hoge uitkijktoren, hangen de vlaggen van alle drie de landen te wapperen (waar iedereen op de foto wil…) en kan je ook terecht bij horeca.

Maar er is ook een labyrinth (waar je niet zomaar weer uit bent) en een speeltuin. En je kunt een speurtocht doen. Je vindt hier eveneens het hoogste punt van Nederland. Leuk voor jezelf, maar ook voor de kinderen. En houd je van geschiedenis? Lees hier dan ook hoe het ooit een vierlandenpunt was!

Lees ook: Drielandenpunt Vaals

Meer info vind je hier.

Kinderstad Heerlen

Kinderstad Heerlen is iedere dag geopend en biedt allerlei attracties, zoals een draaimolen, wildwaterbaan (met een bootje) of bijvoorbeeld het indoorklauterkasteel. Het overdekte pretpark heeft bijvoorbeeld ook nog trampolines, botsauto’s een doolhof en een free fall. Kortom: genoeg te doen en dus een ideale uitvalsbasis als het weer niet zo meewerkt. 

Meer info vind je hier.

Familiepark Mondo Verde in Landgraaf

Mondo Verde is leuk voor het hele gezin. Het biedt mooie wereldtuinen, is eveneens een dierenpark en heeft ook nog leuke attracties. Voor ieder wat wils dus. Bij de internationele tuinen kun jij je vergapen aan bijvoorbeeld de Japanse tuin. Of je wordt vertederd door de lieve dieren. En het energielevel verlagen van de kids? Dan zijn de achtbaan, de botsauto’s of één van de andere heerlijke activiteiten vast een uitkomst.

Lees ook: Mondo Verde wereldtuinen

Meer info vind je hier.

Kasteel Hoensbroek

Een kasteel waar je door meer dan 40 kamers mag wandelen. Er is een speciale tocht voor kinderen (De Ontdek Het Kasteel Tocht). Met kinderen op stap gaat prima naar dit kasteel, want het is in 2023 uitgeroepen als landelijke winnaar van de titel Kidsproof Museum. Er worden dan ook leuke activiteiten georganiseerd. Dus dat zit wel goed!

Meer info vind je hier

Mergelrijk van Valkenburg aan de Geul

Grotten vind je op meerdere plekken in dit leuke stadje. De mergelgrotten laten je kennismaken met mergelkunstwerken en je mag ook zelf aan de slag met mergel. Dit is allemaal te vinden in de grotten zelf. Je kunt ook nog het fossielenmuseum bezoeken en er is een speurtocht te lopen.

Meer info vind je hier.

Kasteelruïne en fluwelengrot Valkenburg aan de Geul

De andere grot is de fluwelengrot die hoort bij de kasteelruïne. Eigenlijk mag je dit echt niet missen als je in Valkenburg bent. De prachtige ruïne heeft onder zich een gangenstelsel die al zo’n 9 à 10 eeuwen oud is. Een gids neemt je mee door de fluwelengrot heen en de ruïne mag je zelf bezoeken. Bij de ruïne vind je (moderne) horeca. 

Lees ook: Valkenburg aan de Geul

Meer info vind je hier.

Pretpark Sprookjesbos Valkenburg

Ook in het Limburgse Valkenburg (aan de Geul) vind je het Sprookjesbos. De kids vermaken zich vast met de leuke attracties, de mooie speeltuinen en vergeet ook de sprookjes niet. Als attracties kun je denken aan een schommelschip, de draaimolen of een zweefmolen.

Er is een bioscoop die zelfs als 7D betiteld is… Er is een verhalenverteller en je kunt je bezoek aan het Sprookjesbos ook nog uitbreiden met een bezoek aan KidsEscape. Je kunt de KidsEscape ook alleen bezoeken zonder een bezoek aan het sprookjesbos. 

Lees ook: Sprookjesbos Valkenburg

Meer info vind je hier.

Attractiepark kabelbaan in Valkenburg aan de Geul

En of het allemaal nog niet genoeg is: er is nog meer te beleven in Valkenburg! Er is ook nog attractiepark Kabelbaan. Hier zijn allerlei activiteiten te reserveren, zowel los als in arrangementen. Dat is dan wel weer afhankelijk van de groepsgrootte. Als activiteiten zijn er bijvoorbeeld een tokkelbaan, adventure minigolf, rodelbanen, een uitkijktoren, bounce adventure en natuurlijk de kabelbaan. 

Lees ook: Attractiepark Kabelbaan Valkenburg

Meer info vind je hier.

Blotevoetenpark Brunssum

Het blotevoetenpark in Brunssum is open, of de zon nu schijnt of dat het regent. Vergeet niet om een handdoek mee te nemen om na afloop even je voeten te kunnen wassen. Ga naar de site om de kaartjes te bestellen. Dit moet namelijk online.

Meer info vind je hier.

Mosaqua Gulpen

Op zoek naar zwemplezier in Zuid-Limburg? Dan is Mosaqua een aanrader. Een lekker zwemparadijs met binnen- en buitenzwembaden. Er zijn veel waterglijbanen en thematische kinderbaden. Volgens de reviews minder geschikt voor kinderen zonder zwemdiploma. 

Meer info vind je hier. 

Explore Maastricht/Maastricht Underground

Ontdek de prachtige stad Maastricht met een gids. Niet alleen Maastricht is mooi om door heen te wandelen, maar de gids neemt je ook mee naar plekken waar je anders nooit zou komen. Ook onder de grond! Er zijn meerdere rondwandelingen te boeken.

Maastricht underground, bijvoorbeeld, waarbij je dus de ondergrondse schatten gaat bewonderen. Kies voor een gewone stadswandeling of maak er een privétour van waarbij je zowel boven- als ondergrondse activiteiten kunt doen. 

Meer info vind je hier.

Wil Cats
Laatste berichten van Wil Cats (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.